Centar za upravljanje sigurnošću i privatnošću

Privatnost

Prikupljanje ličnih podataka

Veoma nam je važno da razumijete koje lične podatke prikupljamo o vama, kako ih prikupljamo i zašto je to potrebno.

Vaše lične podatke prikupljamo na sljedeće načine:

  1. Kada se registrirate za uslugu Spotify ili ažurirate račun – prikupljamo određene lične podatke da kreiramo vaš Spotify račun da možete koristiti uslugu Spotify. To uključuje vaš naziv profila i adresu e-pošte, kako je detaljnije opisano u odjeljku 3 naših Pravila privatnosti.
  2. Kroz vaše korištenje usluge Spotify – kada koristite ili pristupite usluzi Spotify, prikupljamo i obrađujemo lične podatke o vašim radnjama. To uključuje pjesme koje ste reproducirali i plejliste koje ste kreirali. Ovo je kategorija Podaci o korištenju koji su navedeni u odjeljku 3 naših Pravila privatnosti.
  3. Lični podaci koje nam odlučite dati – povremeno nam možete dati dodatne lične podatke ili odobrenje da prikupljamo lične podatke, npr. da vam omogućimo više funkcija ili funkcionalnosti. To može uključivati kategorije Glasovni podaci, Podaci o plaćanjima i kupovinama te Podaci iz istraživanja i anketa koji se nalaze u odjeljku 3 naših Pravila privatnosti.
  4. Lični podaci koje primamo iz izvora treće strane – ako se registrirate za Spotify putem druge usluge ili povežete Spotify račun s aplikacijom, uslugom ili uređajem treće strane, dobijat ćemo vaše podatke od tih trećih strana. Vaše podatke možemo dobijati i od pružalaca tehničkih usluga, partnera za plaćanje i partnera za oglašavanje i marketing. Za više detalja pogledajte odjeljak 3 Pravila privatnosti.