Política de propietat intel·lectual de Spotify

1. Sobre aquesta política

Aquesta Política de propietat intel·lectual descriu com gestionem les reclamacions per infracció de propietat intel·lectual als llocs web, aplicacions i serveis de Spotify (els "Serveis de Spotify").

Spotify respecta els drets de propietat intel·lectual i espera que els seus usuaris facin el mateix. En utilitzar els Serveis de Spotify, els usuaris han de complir amb les Directrius de l'usuari de Spotify, així com totes les lleis, normes i normatives aplicables, i respectar la propietat intel·lectual, la privacitat i altres drets de tercers.

2. Drets d'autor

Què són els drets d'autor

Els drets d'autor són un dret legal que busca protegir les obres originals de l'autoria (per exemple, la música, les obres d'art o els llibres). El titular dels drets d'autor té el dret exclusiu de fer certs usos d'una obra creativa, incloent-hi la còpia, distribució i reproducció d'aquesta obra. En general, els drets d'autor protegeixen l'expressió original; no protegeixen fets i idees. Els drets d'autor en general no protegeixen elements com ara els noms, els títols i els eslògans; no obstant això, un altre dret legal anomenat marca registrada pot aplicar-se (vegeu més avall).

Hi ha excepcions als drets d'autor. Per exemple, en certs països, una persona que no sigui titular de drets pot estar autoritzada a utilitzar els drets d'autor d'una altra si aquest ús és legítim, com per a propòsits de revisió, crítica o paròdia.

Com denunciar una infracció dels drets d'autor

Si sou titular de drets d'autor, o el seu agent, i creieu que qualsevol material disponible a través dels Serveis de Spotify infringeix la vostra obra amb drets d'autor, utilitzeu aquest formulari web per enviar una notificació de presumpta infracció de drets d'autor. Alternativament, podeu enviar una notificació de la presumpta infracció de drets d'autor a l'agent de drets d'autor designat per Spotify a la següent adreça, amb la següent informació:

  1. Identificació específica de cada obra amb drets d'autor que afirmeu que ha estat infringida;
  1. Una descripció d'on es troba als Serveis de Spotify o als Llocs web de Spotify el material presumptament infractor (si us plau, aporteu tants detalls com sigui possible i proporcioneu un URL per ajudar-nos a localitzar el material que voleu denunciar);
  1. Informació de contacte de la part que presenta la reclamació, com ara un nom complet, una adreça, un número de telèfon i una adreça de correu electrònic;
  1. Una declaració en la qual s'afirmi que la part que presenta la reclamació creu de bona fe que l'ús de les obres que s'inclouen a la reclamació no està autoritzat pel titular dels drets d'autor, el seu agent, o la llei (com ara, l'ús legítim); i
  1. Una declaració en la qual s'afirmi que la informació de la notificació és exacta i, sota pena de perjuri, que la part que presenta la reclamació és el titular dels drets d'autor que suposadament s'infringeixen, o un agent del titular.
  1. Una signatura física o electrònica del titular dels drets d'autor que presumptament s'infringeixen (o una persona autoritzada per actuar en el seu nom); i
  1. Una declaració en la qual s'afirmi que sou conscients que la vostra informació de contacte i/o l'avís es transmetran a la presumpta part infractora, i es conservarà mentre sigui necessari per motius legals.

Sense les dades anteriors, és possible que no tinguem informació suficient per processar la vostra reclamació.

L'agent de drets d'autor designat per Spotify es pot contactar de la següent manera:

Spotify USA Inc.

A/ Legal Department, Copyright Agent

4 World Trade Center, 150 Greenwich Street, 62nd Floor, Nova York, NY 10007 (EUA)

infringement-claim@spotify.com

Quan envieu una reclamació de drets d'autor, Spotify pot facilitar el vostre nom i adreça de correu electrònic a la part presumptament infractora, i conservar la vostra informació durant el temps que sigui necessari per motius legals. Tingueu en compte que les denúncies fraudulentes o altres usos indeguts d'aquest procés poden comportar la cancel·lació del vostre compte i/o conseqüències legals. Podeu plantejar-vos contactar amb un advocat abans de presentar una reclamació.

Spotify també té una política per cancel·lar, en circumstàncies apropiades, els comptes dels infractors reincidents.

3. Marca registrada

Què és una marca registrada

Una marca registrada és una paraula, eslògan, símbol o disseny (per exemple, el nom d'una marca o el logotip) que distingeix els productes o serveis oferts per una persona, grup o empresa d'una altra. En general, la llei de marques registrades intenta evitar confusions entre els consumidors sobre qui proporciona o està afiliat a un producte o servei.

Com denunciar una infracció de marca registrada

Si sou titular d'una marca registrada, o el seu agent, i creieu que el contingut disponible en els Serveis de Spotify infringeix els vostres drets de marca registrada, utilitzeu aquest formulari web per informar de la presumpta infracció de la marca registrada. Spotify pot facilitar el vostre nom i la vostra adreça de correu electrònic a la part presumptament infractora, i conservar la vostra informació sempre que sigui necessari per motius legals. Spotify també té una política per cancel·lar, en circumstàncies apropiades, els comptes dels infractors reincidents.

4. Com gestionem les reclamacions

Spotify revisa les reclamacions que rep a través dels canals esmenats anteriorment. Quan rebem una reclamació, l'avaluem i prenem les mesures apropiades, que poden incloure la retirada del contingut denunciat o la inhabilitació de l'accés a un país determinat (o països). Podem comunicar-nos amb el reclamant i l'usuari o creador que va proporcionar el contingut en relació amb l'acció o accions que prenguem, si decidim no prendre mesures o si necessitem més informació per avaluar la reclamació.

Qualsevol contingut que infringeixi els drets d'autor o la marca registrada d'un altre pot ser retirat. Spotify també té una política d'infractors reincidents, la qual cosa vol dir que si un usuari o creador és responsable de múltiples violacions, podem cancel·lar el seu compte. Si el contingut es restaura després d'una apel·lació o perquè un titular dels drets retira una reclamació, la nostra política d'infractors reincidents ho reflectirà en conseqüència.

Si creieu que ens hem equivocat en aplicar mesures al vostre contingut, o si voleu sol·licitar una altra revisió de la decisió de Spotify sobre la vostra reclamació, és possible que tingueu l'oportunitat de presentar una apel·lació. Les instruccions sobre com apel·lar s'inclouen en la correspondència de correu electrònic que vos enviarem en relació amb la reclamació.

A més de les denúncies dels usuaris i titulars dels drets, fem servir una combinació de senyals automàtics i manuals per detectar i retirar contingut que pugui infringir la propietat intel·lectual d'un altre. Estem millorant contínuament els nostres esforços per protegir la propietat intel·lectual dels creadors.