Spotify Gizlilik Politikası

25 Mayıs 2018 Tarihi İtibarıyla Geçerlidir

1 Giriş
2 Bu Politika hakkında
3 Haklarınız ve tercihleriniz: Size seçim ve kontrol verme
4 Kişisel verilerinizi nasıl topluyoruz?
5 Sizden hangi kişisel verileri topluyoruz?
6 Kişisel verilerinizi ne için kullanıyoruz?
7 Kişisel verilerinizin paylaşılması
8 Veri saklama ve silme
9 Başka ülkelere aktarma
10 Bağlantılar
11 Verilerinizin güvende tutulması
12 Çocuklar
13 Bu Gizlilik Politikasındaki değişiklikler
14 Bize nasıl ulaşabilirsiniz?

1. Giriş

Spotify'ı seçtiğiniz için teşekkür ederiz!

Hizmetimizi bugün, yarın ve gelecekte de keyifle kullanmanız için Spotify'da mümkün olan en iyi deneyimi sunmak istiyoruz. Bunun için müzik dinleme alışkanlıklarınızı anlamamız gerekir. Böylece size özel olağanüstü ve kişiye özel bir hizmet sunabiliriz. Bununla birlikte, gizliliğiniz ve kişisel verilerinizin güvenliği bizim için her zaman çok önemli olacaktır. Bu nedenle, kişisel verilerinizi nasıl ve neden topladığımızı, depoladığımızı, paylaştığımızı ve kullandığımızı şeffaf bir şekilde açıklamak, ayrıca kişisel verilerinizi ne zaman ve nasıl paylaşmayı tercih ettiğinize dair sahip olduğunuz kontrolleri ve tercihleri özetlemek istiyoruz.

Bu Gizlilik Politikası ("Politika"), bu amacımızı aşağıda daha ayrıntılı şekilde açıklamaktadır.

2. Bu Politika hakkında

Bu Politika, Spotify AB ile aranızdaki kişisel veriler ilişkisiyle ilgili temel ayrıntıları belirlemektedir. Bu Politika tüm Spotify hizmetleri ve ilgili hizmetler ("Spotify Hizmeti" olarak adlandırılır) için geçerlidir. Spotify Hizmeti kullanımınızı düzenleyen şartlar, Kullanım Şartları ve Koşulları ("Kullanım Şartları ve Koşulları") kapsamında tanımlanmıştır.

Zaman zaman yeni hizmetler geliştirebilir veya ek hizmetler sunabiliriz. Bu yeni veya ek hizmetlerin getirilmesi, kişisel verilerinizi toplama veya işleme biçimimizde herhangi bir değişikliğe neden olursa size daha fazla bilgi ve ek şartlar ya da politikalar sağlarız. Bu yeni veya ek hizmetler aksi belirtilmedikçe bu Politika'ya tabi olacaktır.

Bu Politikanın amacı:

  1. Sizinle ilgili hangi kişisel verileri topladığımızı, bunları toplayıp kullanma nedenlerimizi ve kimlerle paylaştığımızı anlamanızı sağlamak;
  2. Spotify Hizmetini kullanırken size harika bir deneyim yaşatmak için bizimle paylaştığınız kişisel verileri nasıl kullandığımızı açıklamak ve
  3. Sizinle ilgili topladığımız ve işlediğimiz kişisel verileri ve gizliliğinizi nasıl koruyacağımıza ilişkin haklarınızı ve tercihlerinizi açıklamak.

Bunun gizlilik taahhütlerimizi anlamanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Bu Politika'da kullanılan terimlerin daha ayrıntılı açıklaması için lütfen spotify.com adresinden ulaşabileceğiniz Gizlilik Merkezimizi ziyaret edin. Herhangi bir sorunuz veya endişeniz olursa bize nasıl ulaşacağınızla ilgili bilgi edinmek için lütfen aşağıdaki 'Bize Ulaşma', Bölüm 14 göz atın. Alternatif olarak, bu Politika'nın içeriğini kabul etmiyorsanız Spotify Hizmeti'ni kullanmak isteyip istememenizin sizin seçiminiz olduğunu lütfen unutmayın.

3. Haklarınız ve tercihleriniz: Size seçim ve kontrol hakkı verme

Genel Veri Koruma Yönetmeliği ya da "GDPR" olarak adlandırılan yeni bir Avrupa Birliği yasasının bireylere kişisel veriler ile ilgili bazı haklar sağladığının farkında olabilirsiniz. Bu doğrultuda, kullanıcıların bu haklardan faydalanmasına yardımcı olmak için Gizlilik Merkezimizde ve Gizlilik Ayarlarımızda daha fazla şeffaflık ve erişim denetimi sunuyoruz. Geçerli olduğu şekilde ve yürürlükteki yasalar kapsamında sınırlandırılmış olmadığı sürece, bireylere sağlanan haklar şunlardır:

  • Erişim Hakkı: sizinle ilgili işlediğimiz kişisel veriler hakkında bilgi edinme ve bunlara erişim talep etme hakkı;
  • Düzelttirme Hakkı: yanlış veya eksik olduğu durumlarda kişisel verilerinizi değiştirmemizi veya güncellememizi talep etme hakkı;
  • Sildirme Hakkı: kişisel verilerinizi silmemizi talep etme hakkı;
  • Kısıtlama Hakkı: kişisel verilerinizin tümünü veya bir kısmını işlemenin geçici veya kalıcı olarak durdurulmasını talep etme hakkı;
  • İtiraz Etme Hakkı:
    • özel durumunuza ilişkin gerekçelere dayalı olarak istediğiniz zaman kişisel verilerinizi işlememize itiraz etme hakkı;
    • kişisel verilerinizin doğrudan pazarlama amacıyla işlenmesine itiraz etme hakkı;
  • Verilerin Taşınırlığı Hakkı: kişisel verilerinizin bir kopyasını elektronik biçimde talep etme hakkı ve bu kişisel verileri başka bir tarafın hizmetinde kullanılmak üzere taşıma hakkı ve
  • Otomatik Karar Verme Sistemine Tabi Olmama Hakkı: kararın üzerinizde yasal etkisi olduğunda ya da benzer bir etki oluşturduğunda profil oluşturma dahil olmak üzere sadece otomatik karar vermeye dayalı bir karara tabi olmama hakkı.

Bu hakları kolaylıkla kullanabilmeniz ve Spotify'ın kişisel verilerinizi nasıl kullandığına ilişkin tercihlerinizi kaydetmek için Hesap Ayarları sayfanızdan aşağıdaki ayarlara erişmenizi sağlarız:

  • Gizlilik Ayarları - Sizinle ilgili işlediğimiz kişisel veri kategorilerinin bazılarını kontrol etmenize olanak tanır, "Verilerimi İndir" düğmesi ile kişisel verilerinize erişmenizi sağlar ve Spotify'ın kişisel verilerinizi nasıl kullandığı ve haklarınızın neler olduğu hakkında daha fazla bilgi bulabileceğiniz spotify.com adresinde bulunan Gizlilik Merkezi bağlantısını içerir ve
  • Bildirim Ayarları - Spotify'dan aldığınız e-postaları seçmenize, herkese açık kişisel verilerinizi yönetmenize ve paylaşım tercihlerinizi belirlemenize olanak tanır.

Gizlilik Merkezi, Spotify'ın kişisel verilerinizi nasıl işlediğini kontrol etmenizi sağlar. Size, Hesap Ayarları sayfanızda ayarlarınızı düzenlerseniz ne olduğu ve Spotify'dan belirli mesajları almayı devre dışı bırakmayla ilgili bilgiler verir. Onayınıza dayalı olarak ya da geçerli kanunların izin verdiği başka bir şekilde size elektronik pazarlama mesajları gönderirsek istediğiniz zaman, hiçbir maliyet olmaksızın söz konusu onayı geri çekebilir veya itirazınızı ("devre dışı bırakma") beyan edebilirsiniz. Spotify'dan aldığınız elektronik pazarlama mesajları (örn., e-posta yoluyla gönderilenler), mesajın içinde bir devre dışı bırakma mekanizması da (örneğin, size gönderdiğimiz e-postalardaki abonelikten çıkma bağlantısı) içerir.

Gizlilik Merkezi'ndeki "Haklarınız" bölümünde, yukarıda açıklanan GDPR hakları ve bu haklara ilişkin olarak tüm Spotify kullanıcılarına sağladığımız kontroller hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Gizliliğiniz, haklarınız veya bunları nasıl kullanacağınız hakkında herhangi bir sorunuz olursa lütfen Gizlilik Merkezi'nde bulunan "Bize Ulaşın" formunu kullanarak Veri Koruma Görevlimizle irtibata geçin. Talebinizi, kimliğinizi doğruladıktan sonra makul bir süre içinde yanıtlayacağız. Kişisel verilerinizi kullanma şeklimizden memnun değilseniz İsveç Veri Koruma Yetkilisi (Datainspektionen) veya yerel Veri Koruma Yetkiliniz ile de iletişime geçebilirsiniz ve ayrıca onlara şikayette bulunmakta özgürsünüz.

4. Kişisel verilerinizi nasıl topluyoruz?

Kişisel verilerinizi aşağıdaki yöntemlerle toplarız:

  1. Spotify Hizmeti'ne kaydolduğunuzda: Spotify Hizmeti'ne kaydolduğunuzda Spotify Hizmeti'ni kullanabilmeniz için e-posta adresiniz, doğum gününüz, cinsiyetiniz ve ülkeniz gibi belirli kişisel verileri toplarız.
  2. Spotify Hizmeti'ni kullanımınız aracılığıyla: Spotify Hizmeti'ni kullandığınızda, çaldığınız şarkılar ve oluşturduğunuz çalma listeleri gibi Spotify Hizmeti kullanımınızla ilgili kişisel verileri toplarız.
  3. Size ek özellikler/işlevsellik sunmak için toplanan kişisel veriler: Zaman zaman, bize ek kişisel bilgiler de sağlayabilirsiniz veya ek kişisel veriler toplamamız için bize izin vermeyi tercih edebilirsiniz (ör. size daha fazla özellik veya işlevsellik sunmak için). Aşağıda ayrıntılı şekilde açıklandığı gibi (bkz. Gönüllü Müzik Verileri), önceden onayınız olmadan fotoğraf, hassas mobil cihaz konumu, ses verileri veya kişileri cihazınızdan toplamayız. İstediğiniz zaman fikrinizi değiştirebilir ve onayınızı geri çekebilirsiniz.
  4. Üçüncü taraflardan: Spotify Hizmeti'ni size sunmak için birlikte çalıştığımız reklam verenler ve iş ortakları dahil olmak üzere üçüncü taraflardan siz ve faaliyetiniz hakkında kişisel veriler alacağız (Lütfen aşağıdaki 'Kişisel verilerinizin paylaşılması', Bölüm 7 'ye göz atın). Bu kişisel verileri, veri paylaşımının gerçekleşmesi için üçüncü tarafa ya da Spotify'a onay vermiş olduğunuz durumlarda ya da Spotify'ın size Spotify Hizmeti'ni sunmak için kişisel verileri kullanmaya yönelik meşru menfaati olan durumlarda kullanırız.

Anonim hale getirilmiş ve birleştirilmiş bilgileri; BT sistemlerimizi test etme, araştırma, veri analizi, pazarlama ve promosyon modelleri oluşturma, Spotify Hizmeti'ni iyileştirme ve Spotify Hizmeti'nde yeni özellikler ile işlevler geliştirme gibi amaçlar için kullanırız.

5.Sizden hangi kişisel verileri topluyoruz?

Sizinle ilgili topladığımız ve kullandığımız kişisel veri kategorilerini aşağıdaki tablolarda belirledik:

Spotify Hizmetine kaydolduğunuzda toplanan kişisel veriler

Kişisel veri kategorileri Kategori açıklaması
Hesap Kayıt Verileri Bunlar, Spotify Hizmeti'ne kaydolmak ve Spotify Hizmeti'ni kullanabilmek için sağladığınız veya topladığımız kişisel verilerdir. Buna e-posta adresi, doğum tarihi, cinsiyet, posta kodu ve ülke dahildir.

Vermenizi istediğimiz bazı kişisel veriler hesabınızı oluşturmak için gereklidir. Hesabınızı daha kişisel hale getirmek için bize bazı ek kişisel veriler de sağlayabilirsiniz.

Tam olarak hangi kişisel verileri toplayacağımız, kaydolduğunuz Spotify Hizmeti planına ve Spotify Hizmeti'ne kaydolmak ve Spotify Hizmeti'ni kullanmak için bir Üçüncü Taraf Hizmeti (Kullanım Şartları ve Koşulları içinde belirtildiği şekilde, Facebook gibi) kullanıp kullanmadığınıza bağlıdır. Bir hesap oluşturmak için Üçüncü Taraf Hizmeti kullanırsanız sadece bu Üçüncü Taraf Hizmetine kişisel verilerinizi bizimle paylaşma onayı verdiğinizde bu Üçüncü Taraf Hizmeti üzerinden kişisel verileri alacağız.

Spotify Hizmetini kullandığınızda toplanan kişisel veriler

Kişisel veri kategorileri Kategori açıklaması
Spotify Hizmeti Kullanım Verileri Bu, Spotify Hizmetini kullandığınızda sizinle ilgili toplanan kişisel verilerdir - şunları içerebilir:
  • Spotify Hizmeti planınızla ilgili bilgiler.
  • Herhangi bir isteğinizin tarihi ve saati, dinlediğiniz şarkılar, oluşturduğunuz çalma listeleri, izlediğiniz video içeriği ve diğer Spotify kullanıcılarıyla etkileşimleriniz dahil olmak üzere Spotify Hizmeti ile girdiğiniz etkileşimlerle ilgili bilgiler. Bu, Üçüncü Taraf Uygulamaları kullanımınızın ve aldığınız reklamların ayrıntılarını da içerebilir.
  • Spotify aracılığıyla gönderdiğiniz ve/veya aldığınız mesajlar ve Spotify Müşteri Hizmetleri ekibiyle olan etkileşimleriniz dahil olmak üzere Kullanıcı İçeriği (Kullanım Şartları ve Koşulları içinde belirtildiği gibi).
  • URL bilgileri, tanımlama bilgisi verileri, IP adresiniz, Spotify Hizmetine erişmek veya bağlanmak için kullandığınız cihaz türleri, benzersiz cihaz kimlikleri, cihaz öznitelikleri, ağ bağlantısı türü (örn. WiFi, 3G, LTE, Bluetooth) ve sağlayıcı, ağ ve cihaz performansı, tarayıcı türü, dil, dijital haklar yönetimi, işletim sistemi ve Spotify uygulama sürümünü içerebilen Teknik Veriler. Tanımlama Bilgileri Politikamızda tarafımızca işlenen teknik veriler hakkında daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.
  • Size Spotify Hizmeti'nin belirli özelliklerini sağlamak amacıyla gerekli olan, hareketle veya yönlendirmeyle oluşturulan mobil sensör verileri (ör. ivmeölçer veya jiroskop).

Size ek özellikler veya işlevsellik sunmamızı sağlayan, izninizle toplanan kişisel veriler

Kişisel veri kategorileri Kategori açıklaması
Gönüllü Mobil Veriler Size Spotify Hizmeti'ni sağlamak için topladığımız mobil verilere (yukarıda özetlenmiştir) ek olarak, Spotify Hizmeti deneyiminizi geliştirecek özellikler/işlevsellik sağlamak üzere mobil cihazınızdan ek kişisel veriler toplamamız için bize onayınızı verme seçeneğiniz de vardır.

Önceden onayınızı almaksızın aşağıda listelenen kişisel verilere erişmeyiz:
  • Fotoğraflarınız: Fotoğraflarınıza veya kameranıza erişmemize izin verirseniz yalnızca özellikle bizimle paylaşmayı tercih ettiğiniz resimlere ve bu resimlerle ilişkili meta verilere (ör. dosya türü ve resim boyutu) erişiriz. Fotoğraf kitaplığınızı veya film rulonuzu kesinlikle taramayız veya içe aktarmayız;
  • Hassas mobil cihaz konumunuz: Hassas konumunuza erişmemize izin verirseniz Spotify Hizmeti'nde konuma dayalı işlevler sağlamak için GPS'iniz veya Bluetooth'unuza erişebiliriz. Lütfen bunun IP adresinizi içermediğini unutmayın. IP adresinizi hassas olmayan konumunuzu belirlemek için kullanırız (ör. lisanslama sözleşmelerimizle uyumluluk için hangi ülkede bulunduğunuzu belirlemek);
  • Ses verileriniz: Bize izin verirseniz Spotify Hizmeti ile sesinizi kullanarak etkileşime geçebilmeniz için cihaz mikrofonunuz aracılığıyla yakalanan sesli komutlarınıza erişebiliriz. Lütfen istediğiniz zaman mikrofon özelliğini kapatabileceğinizi unutmayın; ve
  • Kişileriniz: Kişilerinize erişmemize izin verirseniz Spotify kullanan arkadaşlarınızı bulmanıza yardımcı olmak için cihazınızda depolanan bireysel kişilere erişebiliriz.
Ödeme Verileri Bir Deneme hesabına kaydolur veya Ücretli Aboneliklerimizden herhangi birini (Kullanım Şartları ve Koşulları içinde belirtildiği şekilde) satın alırsanız ya da Spotify Hizmeti üzerinden başka alışverişler yaparsanız bu tür kişisel verileri toplayabiliriz. Toplanan kişisel veriler, ödeme yöntemine bağlı olarak değişecektir (ör. doğrudan cep telefonu operatörünüz veya fatura yoluyla) ancak aşağıdaki gibi bilgileri içerecektir:
  • Ad;
  • Doğum tarihi;
  • Kredi veya banka kartı türü, son kullanma tarihi ve kart numaranızın belirli rakamları;
  • Posta kodu;
  • Cep telefonu numarası ve
  • İşlem geçmişinizin ayrıntıları;
Fatura ile ödeme yapmayı tercih ederseniz kişisel verilerinizi bir kredi kontrolünü tamamlamalarını ve fatura göndermelerini sağlamak için ödeme işlem birimlerinize sunacağız.
Yarışmalar, Anketler ve Piyangolar Verileri Bu kişisel veriler, bu tür promosyonlara kaydolmanızı ve katılmanızı sağlamak için kullanılır. Toplanan tam kişisel veriler promosyona bağlı olarak değişecektir.
Pazarlama Verileri Bu kişisel veriler Spotify'ın ve iş ortaklarımızın/hizmet sağlayıcılarımızın size aşağıdaki şekillerde pazarlama iletişimi göndermelerini sağlamak için kullanılır:
  • e-posta ile,
  • Spotify Hizmetini kullanırken ve/veya
  • doğrudan üçüncü taraftan.

Adresinden ulaşabileceğiniz Gizlilik Merkezi aracılığıyla, toplanan kişisel veriler ve aldığınız pazarlama e-postalarıyla ilgili sahip olduğunuz kontroller hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

6. Kişisel verilerinizi ne için kullanıyoruz?

Spotify Hizmetini kullandığınızda veya etkileşimde bulunduğunuzda, çeşitli nedenlerden dolayı sizinle ilgili topladığımız kişisel verileri işlemek için çeşitli teknolojiler kullanırız. Kişisel verilerinizi işlememizin nedenleri, kişisel verilerinizi işlemek üzere yasal olarak bize izin vermek için güvendiğimiz ilgili yasal dayanaklar ve bu amaçlar için kullanılan kişisel veri kategorilerini (Bölüm 5 'Sizden hangi kişisel verileri topluyoruz?' içinde tanımlanan) aşağıdaki tabloda belirledik:

Spotify'ın kişisel verilerinizi neden işlediğinin açıklaması (‘işleme amacı’) İşleme amacı için Yasal Dayanaklar İşleme amacı için Spotify tarafından kullanılan kişisel veri kategorileri
Spotify Hizmeti ve Spotify tarafından sunulan diğer hizmetler ve ürünleri sunmak, kişiselleştirmek ve bunlarla olan deneyiminizi iyileştirmek (ör. Spotify Hizmeti'nde veya dışında (üçüncü taraf ürün ve hizmetleri dahil) özelleştirilmiş, kişiselleştirilmiş veya yerelleştirilmiş içerikler, öneriler, özellikler ve reklamlar sağlayarak).
  • Sözleşme performansı
  • Meşru Menfaatler
  • Hesap Kayıt Verileri
  • Hizmet Kullanımı Verileri
Spotify Hizmeti'ne bağlı veya Spotify Hizmeti üzerinden kullanımı sağlanan veya sunulan uygulamalar, reklamlar, ürünler ve hizmetlerle etkileşimleriniz dahil olmak üzere, Spotify Hizmeti'nin teknik işlevselliğini sağlamak, yeni ürünler ve hizmetler geliştirmek ve Spotify Hizmeti kullanımınızı analiz etmek amacıyla Spotify Hizmeti'ne nasıl eriştiğinizi ve Spotify Hizmeti'ni nasıl kullandığınızı anlamak.
  • Sözleşme performansı
  • Meşru Menfaatler
  • Hesap Kayıt Verileri
  • Hizmet Kullanımı Verileri
Spotify Hizmeti ile ilgili amaçlar için sizinle iletişim kurmak için.
  • Sözleşme performansı
  • Meşru Menfaatler
  • Hesap Kayıt Verileri
  • Hizmet Kullanımı Verileri
Spotify Hizmetinin sahte ödemeleri ve sahta kullanımı dahil olmak üzere sahtekarlığı önlemek veya tespit etmek üzere ödemenize işlem yapmak için.
  • Sözleşme performansı
  • Yasal yükümlülüklere uygunluk
  • Meşru menfaatler
  • Ödeme Verileri
Aşağıdaki amaçlar için doğrudan ya da iş ortaklarımızdan biri üzerinden sizinle iletişim kurmak için:
  • pazarlama,
  • araştırma,
  • yarışmalar, anketler ve çekilişlere katılma,
  • promosyon amaçlı,
bize iletmiş olabileceğiniz (örn., Hesap Ayarları sayfanızdan) tüm izinlerle tutarlı e-postalar, bildirimler veya diğer iletiler yoluyla.
  • Rıza
  • Meşru Menfaatler
  • Yarışma, Anket ve Çekiliş Verileri
  • Pazarlama Verileri
Size, bulunduğunuz yere bağlı özellikler, bilgiler, reklamlar veya diğer içerikleri sağlamak için.
  • Rıza
  • Gönüllü Mobil Veriler

GDPR kapsamında meşru menfaat yasal dayanağını gerekçe göstermek için Spotify'ın başlattığı dengeleme testi hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa lütfen Bölüm 14 'Bize ulaşma' kısmına göz atarak bize nasıl ulaşacağınız hakkında daha ayrıntılı bilgi edinin.

7. Kişisel verilerinizin paylaşılması

Spotify Hizmetini kullandığınızda toplanan veya üretilen kişisel verilerin alıcı kategorilerini belirledik.

Kamuya açık bilgiler

Aşağıdaki kişisel veriler Spotify Hizmeti'nde daima herkese açık olacaktır: adınız ve/veya kullanıcı adınız, profil resminiz, Spotify Hizmeti'nde takip ettikleriniz ve sizi takip edenler, en son çaldığınız sanatçılar ve herkese açık çalma listeleriniz.

Paylaşmayı seçebileceğiniz kişisel veriler

Aşağıdaki kişisel veriler, şu durumlarda yalnızca aşağıdaki tabloda kısaca açıklanan alıcı kategorileriyle paylaşılır:

  • Spotify Hizmeti özelliğinin düzgün kullanılabilmesi için belirli kişisel verilerin paylaşılmasının gerekli olduğu ilgili Spotify Hizmeti özelliğini kullanmayı seçmeniz veya

  • kişisel verileri paylaşmamız için bize izin vermiş olmanız (ör. Spotify Hizmeti'nde uygun ayarı seçerek).

Alıcı Kategorileri Paylaşma nedeni
Spotify Hesabınıza bağladığınız Üçüncü Taraf Uygulamaları Spotify hesabınızı bir Üçüncü Taraf Uygulaması'na (ör. sosyal medya, ses, televizyon veya otomotiv platformları) bağlarsanız Spotify, Spotify hesabınıza bağlanabilmeniz için Hizmet Kullanım Verileri'ni paylaşabilir.
Spotify'da oturum açmak için kullandığınız Üçüncü Taraf Uygulaması Spotify hesap bilgilerinizi kullanarak bir Üçüncü Taraf Uygulamasına giriş yaparsanız bu Üçüncü Taraf Uygulaması, çalma listeleriniz, kaydedilmiş içerik ve faaliyet gibi belirli Hizmet Kullanım Verilerine erişebilir.

Üçüncü Taraf Uygulamasına bağlanmadan önce, bu üçüncü taraflarla hangi kişisel verilerin paylaşılabilir/erişilebilir olacağını bildiren bir bildirim alacaksınız.
Destek Topluluğu Spotify Destek Topluluğuna Spotify Destek Hesabınızı kaydettiğinizde, belirli bir Spotify Destek Topluluğu kullanıcı adı oluşturmanızı isteyeceğiz. Bu, yayınladığınız tüm sorular veya yorumlarla birlikte Spotify Destek Topluluğu'na erişen herkese açık olacaktır.
Spotify Takipçileriniz Belirli Hizmet Kullanım Verileri'ni (özellikle de Spotify kullanımınızla ilgili bilgileri) "Spotify Takipçileriniz" olarak bilinen diğer Spotify kullanıcılarıyla paylaşmamızı istediğiniz zamanlar da olabilir.

Örneğin, çalma listeleri oluşturduğunuzda bu çalma listelerinin Spotify Hizmeti'ndeki diğer kullanıcılara görünür olmasını isteyebilirsiniz ancak çalma listelerinizi istediğiniz zaman gizli hale getirebilirsiniz.
Sanatçılar ve Plak Şirketleri Kişisel verileri (e-posta adresiniz gibi) sanatçılardan veya plak şirketlerinden veya doğrudan haber veya promosyon teklifleri göndermek isteyebilecek diğer iş ortaklarıyla paylaşmamızı isteyebilirsiniz ancak bu onayları istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.

Gizlilik Merkezi'nde bulunan Haklarınız ve tercihleriniz: Size seçim ve kontrol verme Bölüm 3 içinde bildirimleri yönetme şekli, herkese açık bilgileriniz ve diğerleriyle paylaştıklarınız hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Paylaşabileceğimiz bilgiler

Alıcı Kategorileri Paylaşma nedeni
Hizmet Sağlayıcıları ve Diğerleri Spotify Hizmeti'ni sunmak için ihtiyaç duyduğumuz teknik altyapıyı işletebilecek teknik hizmet sağlayıcıları, özellikle de Spotify uygulamasını, içeriklerini ve işlediğimiz verileri barındıran, depolayan, yöneten ve saklayan sağlayıcılar kullanırız.
Bu Politika'nın Bölüm 6 kısmında açıklandığı şekilde, sizinle iletişim kurmamıza yardımcı olan teknik hizmet sağlayıcıları kullanırız.
Size daha özelleştirilmiş içerikler göstermemize veya size daha iyi hizmet verebilmemiz için Spotify Hizmeti'ni kullanımınızı anlamamıza yardımcı olması amacıyla pazarlama ve reklam iş ortaklarından yararlanırız. Size Spotify hakkında promosyon iletişimleri göndermek amacıyla kişisel verileri belirli pazarlama ve reklam iş ortaklarıyla paylaşabiliriz.
Spotify İş Ortakları
  • Spotify Hizmetine mobil ağ operatörünüz gibi bir üçüncü taraftan aldığınız ya da satın aldığınız bir teklifle erişiyorsanız bu üçüncü tarafla Spotify Hizmeti kullanımınız hakkında teklifi kullanıp kullanmadığınız ve ne ölçüde kullandığınız, Spotify hesabını etkinleştirip etkinleştirmediğiniz veya Spotify Hizmetini aktif olarak kullanıp kullanmadığınız gibi kişisel verileri paylaşırız.
  • Spotify Hizmeti'ne nasıl kaydolduğunuza bağlı olarak (ör. bir üçüncü taraf hizmeti ya da mobil hizmet sağlayıcısı aracılığıyla), hesabınızı etkinleştirmek için Spotify kullanıcı adınızı veya diğer Hesap Kayıt Verileri'ni gerektiği şekilde paylaşırız.
  • Ayrıca, kişisel verilerinizi bize lisans verdikleri içeriğin nasıl performans gösterdiğini anlamalarına yardımcı olmak ve akış içeriğini Spotify Hizmeti üzerinden dinlemenizi sağlamak için müzik endüstrisi iş ortaklarımızla takma ad verilmiş biçimde paylaşabiliriz.
  • Kişisel verilerinizi, tanıtım çalışmalarında bize yardımcı olan pazarlama iş ortaklarıyla ve ücretsiz bir hizmet sunmamıza olanak tanıyan reklam verenlerle de takma ad verilmiş biçimde paylaşırız.
Akademik Araştırmacılar Kişisel verilerinizi, istatistiksel analiz ve akademik çalışma gibi etkinlikler için ancak yalnızca takma ad verilmiş biçimde paylaşacağız.
Diğer Spotify Grup Şirketleri Günlük iş operasyonlarımızı yürütmek ve Spotify Hizmeti'ni sürdürüp size sunabilmek için kişisel verilerinizi Spotify Grubu'ndaki diğer şirketlerle paylaşırız.
Kolluk Kuvvetleri ve Veri Koruma Yetkilileri Geçerli yasa kapsamında bir yasal zorunluluğa uymak ya da arama emri, mahkeme emri veya mahkeme celbi gibi geçerli yasal sürece yanıt vermek için gerekli olduğuna iyi niyetle inandığımızda kişisel verilerinizi paylaşacağız.

Ayrıca iyi niyetle kendi amacımız için gerekli olduğuna veya üçüncü tarafın ulusal güvenlik, kolluk kuvveti, dava, ceza soruşturması, herhangi bir kişinin güvenliğini korumaya ilişkin meşru menfaatleri olduğuna inandığımız veya kişisel verilerinizin korunmasını gerektiren çıkarlarınız veya temel hak ve özgürlüklerinizle bu tür bir ilginin geçersiz kılınmadığını kabul etmek kaydıyla, ölüm veya yakın bir bedensel zararı önlemek için kişisel verilerinizi paylaşacağız.
Ticaretimizi satın alanlar Kişisel verilerinizi, işletmemizi sattığımız veya satmak için görüştüğümüz durumlarda alıcılar veya potansiyel alıcılarla paylaşırız.

Bu durumda Spotify, kişisel verilerinizin gizliliğini sağlamaya devam edecek ve kişisel verileriniz alıcıya aktarılmadan önce size bildirimde bulunacak veya farklı bir Gizlilik Politikası'na tabi olacaktır.

8. Veri saklama ve silme

Size Spotify Hizmeti'ni sağlayabilmek, meşru ve temel işletme amaçlarını yerine getirmek (ör. Spotify Hizmeti'nin performansını korunması, yeni özellikler ve tekliflerle ilgili veriye dayalı işletme kararları alma, yasal yükümlülüklerimize uyma ve anlaşmazlıkları çözme) için gereken süre boyunca kişisel verilerinizi saklarız. Kişisel verilerinizin bir kısmını, Spotify Hizmeti kullanıcısı olduğunuz sürece saklarız. Örneğin, çalma listeleriniz, şarkı kitaplığınız ve hesap bilgilerinizi saklarız.

Talep ederseniz kanunlar kapsamında aşağıdaki durumlar da dahil olmak üzere belirli kişisel verileri saklamamız gereken veya saklama iznimiz olan durumlar haricinde kişisel verilerinizi siler veya artık sizi tanımlamadığı şekilde anonim hale getiririz:

  • Hesabınızda ödenmemiş bir kredi veya çözümlenmemiş bir hak talebi veya anlaşmazlık gibi hesabınızla ilgili çözümlenmemiş bir sorun varsa sorun çözümlenene kadar gerekli kişisel verileri saklarız
  • Yasal, vergi, denetim ve muhasebe yükümlülüklerimiz için kişisel verileri saklamamız gereken durumlarda gerekli kişisel verileri geçerli yasaların gerektirdiği süre boyunca saklarız ve/veya
  • Yolsuzluğun önlenmesi veya kullanıcılarımızın güvenliğini sağlamak gibi meşru ticari çıkarlarımız için gerekli durumlarda.

9. Başka ülkelere aktarma

Spotify, bu Politika'da belirtilen faaliyetleri yürütmek için kişisel verilerinizi Spotify Grubu'ndaki diğer şirketlerle küresel olarak paylaşır. Bu, aşağıdaki ülkelerde bulunan Spotify Grubu şirketlerini içermektedir: Avustralya, Avusturya, Belçika, Brezilya, Kanada, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Hong Kong, İtalya, Japonya, Lüksemburg, Meksika, Hollanda, Polonya, Singapur, İspanya, İsveç, İsviçre, Tayvan, Türkiye, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri. Spotify ayrıca anavatanınız dışındaki ülkelerde bulunan üçüncü taraflarla işleme alt sözleşmesi yapabilir ya da kişisel verilerinizi bunlarla paylaşabilir. Kişisel verileriniz bu nedenle ikamet ettiğiniz ülkeden farklı olan gizlilik yasalarına tabi olabilir.

Avrupa Birliği ve İsviçre'de toplanan kişisel veriler, örneğin, Avrupa Birliği ve İsviçre dışındaki bir ülkede bulunan üçüncü taraflara aktarılabilir ve bu taraflarca işlenebilir. Bu gibi durumlarda Spotify, kişisel verilerinizin aktarımının ilgili gizlilik yasalarına uygun olarak yapılmasını ve özellikle de AB Komisyonu tarafından onaylanan Standart Sözleşme Maddeleri gibi uygun sözleşme, teknik ve kurumsal önlemlerin alınmasını sağlayacaktır.

Kişisel verilerinizi korumak için kullandığımız güvenlik önlemleri hakkında daha fazla bilgi için lütfen bu Politikanın ‘Kişisel verilerinizi güvende tutma' Bölüm 11 bölümüne bakın.

10. Bağlantılar

Üçüncü taraflardan ve üçüncü taraf web sitelerine bağlantı veren diğer içeriklerden gelen reklamları gösterebiliriz. Üçüncü tarafların gizlilik uygulamalarını ve içeriğini kontrol edemeyiz veya sorumlu tutulamayız. Bir üçüncü taraf reklamını veya bağlantısını tıklarsanız lütfen Spotify Hizmetinden ayrıldığınızı ve sağladığınız kişisel verilerin bu Politika kapsamında olmadığını bilin. Kişisel verilerinizi nasıl topladıklarını ve işlediklerini öğrenmek için lütfen gizlilik politikalarını okuyun.

11. Kişisel verilerinizi güvende tutma

Kullanıcılarımızın kişisel verilerini korumayı taahhüt ediyoruz. Kişisel verilerinizin güvenliğini koruyabilmek için uygun teknik ve kurumsal önlemleri alıyoruz ancak lütfen hiçbir sistemin tamamen güvenli olmadığını unutmayın. Yetkisiz erişime ve kişisel verilerin gereksiz yere saklanmasına karşı korunmak için sistemlerimize takma ad verme, şifreleme, erişim ve saklama politikaları gibi çeşitli politikalar uyguladık.

Parolanız kullanıcı hesabınızı koruduğundan benzersiz ve güçlü bir parola kullanmanızı, bilgisayarınıza ve tarayıcınıza erişimi sınırlandırmanızı ve Spotify Hizmetini kullandıktan sonra oturumu kapatmanızı öneririz.

12. Çocuklar

Spotify Servisi 13 yaş altındaki çocuklara yönelik değildir. Bununla birlikte, bazı ülkelerde yerel yasa kapsamında daha sıkı yaş sınırları uygulanabilir. Lütfen daha fazla bilgi için bkz. Kullanım Şartları ve Koşulları.

13 yaş altındaki veya yürürlükteki yaş sınırı ("Yaş Sınırı") altındaki çocuklardan kişisel verileri kasten toplamayız. Yaş Sınırı altındaysanız lütfen Spotify Hizmetini kullanmayın ve bize hiçbir kişisel veri vermeyin.

Yaş Sınırı altında olan bir çocuğun ebeveyniyseniz ve çocuğunuzun kişisel verileri Spotify'a verdiğiniz fark ederseniz lütfen Gizlilik Merkezi'nde bulunan "Bize Ulaşın" formunu kullanarak bizimle irtibata geçin ve bu Politikadaki 'Haklarınız ve tercihleriniz: Size seçim ve kontrol verme' Bölüm 3 içinde ayrıntılı olarak açıklanan yürürlükteki haklarınızın uygulanmasını talep edebilirsiniz.

13 yaş altındaki bir çocuğun kişisel verilerini topladığımızı öğrenirsek kişisel verileri silmek için makul adımlar atacağız. Bu, çocuğa ait Spotify hesabını silmemizi gerektirebilir.

13. Gizlilik Politikasındaki Değişiklikler

Bu Politikada bazen değişiklikler yapabiliriz.

Bu Politikada önemli değişiklikler yaptığımızda, koşullara uygun şekilde size belirli bir bildirim sunacağız, örn. Spotify Hizmetinde belirli bir bildirim göstererek veya size bir e-posta göndererek. Sizi önceden bilgilendirebiliriz.

Bu nedenle, lütfen bu tür tüm bildirimleri dikkatlice okuduğunuzdan emin olun.

Bu Politika ve Spotify'ın kişisel verilerinizi kullanma şekli hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz lütfen ayrıntılı bilgi için spotify.com adresinden ulaşabileceğiniz Gizlilik Merkezi'ne gidin.

14. Bize nasıl ulaşabilirsiniz?

Gizlilik Politikamızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Bu Politika hakkında sorularınız olursa lütfen Gizlilik Merkezi’nde bulunan "Bize Ulaşın" formunu kullanarak ya da aşağıdaki adresten bize yazarak Veri Koruma Görevlimizle irtibata geçin:

Spotify AB
Regeringsgatan 19
Stockholm
111 53
İsveç

Spotify AB, bu Politika kapsamında işlenen kişisel verilerin amaçları için veri denetleyicisidir.

Spotify'ı keyifle kullanmanızı dileriz!
© Spotify AB.