Spotify Gizlilik Politikası

20 Ocak 2020 tarihi itibariyle geçerlidir.

1 Giriş
2 Bu Politika hakkında
3 Haklarınız ve tercihleriniz: Tarafınıza seçenek ve kontrol verilmesi
4 Sizden topladığımız kişisel veriler
5 Kişisel verilerinizi hangi amaçla kullanıyoruz
6 Kişisel verilerinizin paylaşılması
7 Veri saklama ve silme
8 Başka ülkelere aktarılması
9 Linkler
10 Kişisel verilerinizin güvende tutulması
11 Çocuklar
12 Bu Politika’daki değişiklikler
13 Bize nasıl ulaşabilirsiniz

1. Giriş

Spotify’ı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz!

Spotify'da, hizmetimizden keyif almanızı sağlamak için size mümkün olan en iyi deneyimi sunmak istiyoruz. Bunu yapmak için müzik dinleme alışkanlıklarınızı anlamamız gerekmektedir, böylece yalnızca size özel olağanüstü ve kişiselleştirilmiş bir hizmet sunabiliriz. Gizliliğiniz ve kişisel verilerinizin güvenliği bizim için son derece önemlidir ve her zaman öyle olacaktır. Bu nedenle, kişisel verilerinizi nasıl ve neden topladığımızı, depoladığımızı, paylaştığımızı ve kullandığımızı şeffaf bir şekilde açıklamak ve ayrıca kişisel verilerinizi ne zaman ve nasıl paylaşmayı tercih ettiğinize dair sahip olduğunuz kontrolü ve seçeneklerinizi özetlemek istiyoruz.

Amacımız bu şekildedir ve bu Gizlilik Politikası (“Politika”) ile tam olarak ne demek istediğimizi ayrıntılı olarak aşağıda açıklamaktayız.

2. Bu Politika hakkında

Bu Politika, Spotify AB ile aranızdaki kişisel veri ilişkisiyle ilgili temel ayrıntıları belirlemektedir. Bu Politika tüm Spotify hizmetleri ve ilişkili tüm hizmetler (‘Spotify Hizmeti’ olarak anılacaktır) için geçerlidir. Spotify Hizmeti kullanımınızı düzenleyen şartlar, Kullanım Şartları ve Koşulları (“Kullanım Şartları ve Koşulları”) kapsamında tanımlanmıştır.

Zaman zaman yeni hizmetler geliştirebilir veya ek hizmetler sunabiliriz. Bu yeni veya ek hizmetlerin sunulması kişisel verilerinizi toplama veya işleme şeklimizde herhangi bir önemli değişikliğe yol açarsa, size daha fazla bilgi ya da ek şartlar veya politikalar sağlayacağız. Aksi belirtilmedikçe, bu yeni veya ek hizmetler bu Politika’ya tabi olacaktır.

Bu Politika şunları amaçlamaktadır:

  1. Sizinle ilgili hangi kişisel verileri topladığımızı, bunları toplama ve kullanma nedenlerimizi ve kimlerle paylaştığımızı anlamanızı sağlamak;
  2. Spotify Hizmeti’ni kullanırken size harika bir deneyim sunmak için bizimle paylaştığınız kişisel verileri kullanma şeklimizi açıklamak; ve
  3. Sizinle ilgili topladığımız ve işlediğimiz kişisel verilere ve gizliliğinizi nasıl koruyacağımıza ilişkin haklarınızı ve seçeneklerinizi açıklamak.

Bunun size yönelik gizlilik taahhütlerimizi anlamanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Bu Politika'da kullanılan terimlerin daha ayrıntılı açıklaması için lütfen spotify.com adresinden ulaşabileceğiniz Gizlilik Merkezi’ni adresini ziyaret ediniz. Herhangi bir sorunuz veya endişeniz olursa bize nasıl ulaşacağınızla ilgili bilgi edinmek için lütfen aşağıdaki Bölüm 13 ‘Bize nasıl ulaşabilirsiniz’ bölümüne göz atın. Alternatif olarak, bu Politika’nın içeriğini kabul etmiyorsanız, Spotify Hizmeti’ni kullanmak isteyip istememenin sizin seçiminiz olduğunu lütfen unutmayın.

3. Haklarınız ve tercihleriniz: Size seçenek ve kontrol verme

Genel Veri Koruma Tüzüğü veya “GDPR” bireylere kişisel verileriyle ilgili belirli haklar vermektedir. Bu doğrultuda, kullanıcıların bu haklardan yararlanmalarına yardımcı olmak için şeffaflık ve erişim kontrolleri sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Yürürlükteki kanunlara göre geçerli olduğu ve sınırlanmadığı sürece, bireylere tanınan haklar şunlardır:

  • Erişim hakkı - sizinle ilgili işlediğimiz kişisel veriler hakkında bilgi edinme ve bunlara erişim talep etme hakkı;
  • Düzelttirme hakkı - yanlış veya eksik olduğu durumlarda kişisel verilerinizi değiştirmemizi veya güncellememizi talep etme hakkı;
  • Sildirme hakkı - kişisel verilerinizi silmemizi talep etme hakkı;
  • Kısıtlama hakkı - kişisel verilerinizin tamamını veya bir kısmını işlemeyi geçici veya kalıcı olarak durdurmamızı talep etme hakkı;
  • İtiraz etme hakkı -
    • özel durumunuza ilişkin gerekçelere dayalı olarak istediğiniz zaman kişisel verilerinizi işlememize itiraz etme hakkı;
    • kişisel verilerinizin doğrudan pazarlama amacıyla işlenmesine itiraz etme hakkı;
  • Verilerin taşınırlığı hakkı - kişisel verilerinizin bir kopyasını elektronik biçimde talep etme hakkı ve bu kişisel verileri başka bir tarafın hizmetinde kullanılmak üzere taşıma hakkı; ve
  • Otomatik olarak karar verilmeye tabi olmama hakkı – kararın hakkınızda yasal bir etkisi veya benzer önemde bir etkisi olduğunda, profil oluşturma da dahil olmak üzere, sadece otomatik olarak karar verme mekanizmasına dayalı bir karara tabi olmama hakkı.

Bu haklar hakkında daha fazla bilgi edinmeniz, bu hakları kolaylıkla kullanabilmeniz ve Spotify'ın kişisel verilerinizi nasıl kullandığına ilişkin tercihlerinizi kaydetmenizi sağlamak için size aşağıdaki seçenekleri sunmaktayız:

  • Gizlilik Ayarları (hesap sayfanızdan erişebilirsiniz)__ belirli kişisel verilerin işlenmesiyle ilgili seçimlerinizi belirlemenize ve temel hesap ve kullanım bilgilerini indirmek için otomatik bir 'Verilerinizi indirme' işlevini kullanmanıza olanak tanır.

  • Gizlilik Merkezi - Spotify'ın kişisel verilerinizi nasıl kullandığı, kişisel verilerinizle ilgili haklarınız ve bu hakların nasıl kullanılacağına ilişkin daha fazla bilgi bulabileceğiniz elverişli bir merkezi yer sağlar.

  • Bildirim Ayarları (hesap sayfanızdan erişebilirsiniz) - Spotify'dan hangi pazarlama iletilerini alacağınızı seçmenizi sağlar. Farklı türde e-posta ve anlık bildirimleri almak veya almamak için bu ayarları değiştirebilirsiniz. Spotify'ın pazarlama e-postalarında mesajın içinde bir devre dışı bırakma mekanizması olduğunu lütfen unutmayın (size gönderdiğimiz e-postalardaki abonelikten çıkma bağlantısı). Bir e-postadaki bu bağlantıya tıklamak, söz konusu kategorideki mesajları bundan sonra almamanızı sağlayacaktır (örn. Sanatçı Güncellemeleri). Tüm e-posta kategorileri ve anlık pazarlama iletileri hakkında seçimler yapmak için Bildirim Ayarları sayfasını kullanabilirsiniz.

  • Çerez Politikası - ilgi alanına dayalı reklamlar da dahil olmak üzere çerezleri nasıl kullandığımız hakkında daha fazla bilgi sağlar. Burada ayrıca, çerez tercihlerinizi nasıl yönetebileceğinize ve belirli izleme türlerini nasıl devre dışı bırakabileceğinize dair bilgileri de bulabilirsiniz; ve

  • __Müşteri Desteği kaynakları __ - Müşteri destek sitemizde veri koruma soruları hakkında daha fazla bilgi sağlayan birkaç sayfa bulunmaktadır. Spotify Hizmeti’nde kişisel veri işleme ile ilgili “sıkça sorulan sorular” cevaplarını içeren Veri Hakları ve Gizlilik Ayarları isimli yazı önemli bir bilgi kaynağıdır.

Gizliliğiniz, haklarınız veya bunları nasıl kullanacağınız hakkında herhangi bir sorunuz olursa lütfen Gizlilik Merkezi’nde bulunan "Bizimle İletişime Geçin" formunu kullanarak Veri Koruma Görevlimizle irtibata geçin. Kişisel verilerinizin işlenmesiyle ilgili endişeleriniz varsa bunları çözmek için bizimle çalışmaya devam edeceğinizi umuyoruz. Bununla birlikte, İsveç Veri Koruma Kurumuyla (Datainspektionen) veya yerel Veri Koruma Kurumunuzla da iletişime geçebilir ve bu kurumlara şikayette bulunabilirsiniz.

4. Sizden topladığımız kişisel veriler

Sizinle ilgili topladığımız ve kullandığımız kişisel veri kategorilerini ve bunları nasıl topladığımızı aşağıdaki tablolarda açıkladık:

Aşağıdaki tabloda Spotify Hizmeti’ne kaydolduğunuzda toplanan kişisel veriler açıklanmaktadır:

Kişisel veri kategorileri Kategori açıklaması
Kullanıcı Verileri Bunlar, Spotify Hizmeti'ne kaydolmanızı ve Spotify Hizmeti’ni kullanmanızı sağlamak için sizin sağladığınız veya bizim topladığımız kişisel verilerdir. Kaydolduğunuz Spotify Hizmeti planının türüne bağlı olarak kullanıcı adınızı, e-posta adresinizi, telefon numaranızı, doğum tarihinizi, cinsiyetinizi, adresinizi ve ülkenizi içerebilir.

Sağlamanızı talep ettiğimiz bazı kişisel veriler hesabınızı oluşturmak için gereklidir. Ayrıca hesabınızı daha kişisel hale getirmek için bize ek kişisel veriler sağlama seçeneğiniz de bulunmaktadır.

Tam olarak hangi kişisel verileri topladığımız, kaydolduğunuz Spotify Hizmeti planının türüne, hesap oluşturma şeklinize ve Spotify Hizmeti’ne kaydolmak ve kullanmak için üçüncü taraf hizmetlerini (Facebook gibi) kullanıp kullanmadığınıza göre değişmektedir. Hesap oluşturmak için bir üçüncü taraf hizmeti kullanırsanız, kişisel verilerinizi söz konusu üçüncü taraf hizmeti aracılığıyla, ancak bu üçüncü taraf hizmetinin verilerinizi bizimle paylaşmasına izin verdiğinizde alırız. Mevcut planların ve kayıt seçeneklerinin ülkeye göre farklılık gösterebileceğini lütfen unutmayın.

Aşağıdaki tabloda Spotify Hizmeti'ni kullanmanız yoluyla toplanan kişisel veriler açıklanmaktadır:

Kişisel veri kategorileri Kategori tanımı
Kullanım Verileri Bunlar, Spotify Hizmeti'ne erişirken ve/veya kullanırken sizinle ilgili toplanan kişisel verilerdir, şunları içerir:

  • Spotify Hizmeti planı türünüzle ilgili bilgiler.
  • Arama sorgularınız (yaptığınız isteklerin tarihi ve saati dahil), müzik dinleme geçmişiniz, oluşturduğunuz çalma listeleri, kitaplığınız, tarama geçmişiniz ve Spotify Hizmeti, içeriği ve diğer Spotify kullanıcılarıyla olan etkileşimleriniz gibi Spotify Hizmeti’yle olan etkileşimlerinizle ilgili bilgiler. Bu, Spotify Hizmeti’yle bağlantılı olan üçüncü taraf uygulamaları kullanımınızın ayrıntılarını da içerebilir.
  • Spotify Hizmeti kullanımınıza bağlı olarak ilgi alanlarınız ve tercihleriniz hakkında yapılan çıkarımlar.
  • Fotoğraflar, çalma listesi başlıkları ve Spotify Müşteri Hizmetleri ekibi ile etkileşimler gibi Spotify'a yüklediğiniz Kullanıcı İçeriği (Kullanım Şartları ve Koşulları’nda tanımlandığı şekilde). Kameranıza veya fotoğraflarınıza yalnızca bize izin vermeniz halinde cihazınızdan erişeceğimizi ve yalnızca bizimle paylaşmayı seçtiğiniz görüntülere ve bu görüntülerle ilgili dosya türü ve görüntünün boyutu gibi metaverilere erişeceğimizi lütfen unutmayın. Cihazınızın fotoğraf kütüphanesini veya kamera rulosunu asla taramayacağız veya içe aktarmayacağız.
  • Aşağıdakileri içerebilen bazı teknik veriler:
    • URL bilgisi;
    • çerez verileri ve IP adresleri de dahil olmak üzere çevrimiçi tanımlayıcılar;
    • benzersiz cihaz kimlikleri, ağ bağlantı türü (wifi, 3G, LTE, Bluetooth gibi), sağlayıcı, ağ ve cihaz performansı, tarayıcı türü, dil, dijital hak yönetimini sağlayan bilgiler, işletim sistemi ve Spotify uygulama sürümü gibi kullandığınız aygıt türleriyle ilgili bilgiler;
    • wifi ağınızdaki Spotify Hizmeti’ne bağlanmak için kullanılabilen cihazların cihaz özellikleri (mikrofon gibi);
    • lisans sözleşmelerimizdeki coğrafi gerekliliklere uymak ve size kişiselleştirilmiş içerik ve reklam sunmak için belirli teknik verilerden (örn. IP adresiniz, cihazınızın dil ayarı veya ödeme para birimi) türetilebilen veya çıkarılabilen kesin olmayan konumunuz; ve
    • Spotify Hizmeti'nin belirli özelliklerini size sunmak için gerekli olan, hareketle veya yönlendirmeyle oluşturulan mobil sensör verileri (örn. ivmeölçer veya jiroskop).
Plan Doğrulama Verileri Premium Aile Planı ve Premium Duo Planı gibi bazı planların kullanıcıları için, adresinizi doğrulamanıza yardımcı olmak amacıyla üçüncü taraf haritalama uygulaması (Google Haritalar gibi) ve/veya cihazınızın konum servislerini kullanabiliriz. Bu veriler yalnızca Premium Aile Planı ve Premium Duo Planı için uygunluğun doğrulanması amacıyla toplanmakta ve reklam veya başka bir amaç için kullanılmamaktadır.

Aşağıdaki tabloda, bize vermeyi seçtiğiniz ve size ek özellikler/işlevler sunmamızı sağlayan kişisel veriler açıklanmaktadır.

Kişisel veri kategorileri Kategori tanımı
Ses Verileri Pazarınızda ses özellikleri mevcutsa, Spotify Hizmeti ile sesinizle etkileşim kurmak gibi ek özellikler ve işlevler sunmak için sizin izninizle ses verilerinizi toplarız. Detaylı bilgi için Ses Kontrolü Politikası’na göz atın.
Ödeme ve Satın Alma Verileri Bir Deneme hesabına kaydolursanız veya Ücretli Aboneliklerimizden (Kullanım Şartları veya Koşulları’nda tanımlandığı şekilde) herhangi birini satın alırsanız ya da Spotify Hizmeti aracılığıyla başka alışverişlerde bulunursanız belirli kişisel verileri toplayabiliriz. Tam olarak toplanan kişisel veriler ödeme yöntemine (örn. doğrudan cep telefonu operatörünüz yoluyla veya fatura ile) bağlı olarak değişecektir, ancak aşağıdaki gibi bilgileri içerecektir:
  • İsim;
  • Doğum tarihi;
  • Kredi veya banka kartı türü, son kullanma tarihi ve kart numaranızın belirli rakamları;
  • Posta kodu;
  • Cep telefonu numarası; ve
  • Satın alma ve ödeme geçmişinizin detayları.

Yarışma, Anket ve Çekiliş Verileri Herhangi bir formu doldurduğunuzda, bir araştırmaya veya ankete yanıt verdiğinizde ya da bir yarışmaya katıldığınızda sunduğunuz kişisel verileri toplarız.

Aşağıdaki tabloda üçüncü taraf kaynaklardan toplanan kişisel veriler açıklanmaktadır

Sizinle ilgili kişisel verileri çeşitli üçüncü taraflardan toplamaktayız. Bu üçüncü taraf kaynaklar zamanla değişir ve aşağıdakileri içerir:

Üçüncü taraf kaynak kategorileri Kategori tanımı
Kimlik doğrulama ortakları Üçüncü taraf kimlik bilgilerini (örn. Facebook) kullanarak hizmetlerimize kaydolursanız veya giriş yaparsanız, hesabınızı bizimle oluşturmanıza yardımcı olmak amacıyla bilgilerinizi bu üçüncü taraftan içe aktarırız.
Teknik servis ortakları Spotify Hizmeti’ni, içeriğini ve özelliklerini sunmamızı sağlamak için IP adreslerini kesin olmayan konum verilerine (örn. şehir, ülke) eşlemek gibi belirli verileri bize sağlayan teknik servis ortaklarıyla çalışıyoruz.
Ödeme ortakları Bir hizmet veya özellik için fatura ile ödeme yapmayı seçerseniz, size fatura göndermemizi, ödemenizi işleme almamızı ve satın aldığınız şeyi size sunmamızı sağlamak için ödeme ortaklarımızdan veri alabiliriz.
Reklamcılar ve diğer reklam ortakları Size daha alakalı reklamlar sunmak ve bunların etkinliklerini ölçmek amacıyla belirli reklamcılardan ve reklam ortaklarından, çerez kimliği, mobil cihaz kimliği, e-posta adresi ve ilgi alanlarınız ve tercihlerinizle ilgili çıkarımlar gibi sizinle ilgili belirli verileri toplayabiliriz.

5. Kişisel verilerinizi hangi amaçla kullanıyoruz

Spotify Hizmeti'ni kullandığınızda veya etkileşimde bulunduğunuzda, sizinle ilgili topladığımız kişisel verileri çeşitli nedenlerle işlemek için birçok teknoloji kullanırız. Kişisel verilerinizi işlememizin nedenleri, kişisel verilerinizi yasal olarak işlememize izin veren ilgili yasal dayanaklar ve bu amaçlar için kullanılan kişisel veri kategorileri ([Bölüm 4 ‘Sizden topladığımız kişisel veriler’](#S4 bölümünde tanımlanmıştır) aşağıdaki tabloda açıklanmıştır:

Spotify'ın kişisel verilerinizi neden işlediğinin açıklaması ('işleme amacı’) İşleme amacı için Yasal Dayanak Spotify tarafından işleme amacıyla kullanılan kişisel veri kategorileri
Spotify Hizmeti'ni sunmak ve kişiselleştirmek için.
  • Sözleşmenin İfası
  • Meşru Menfaat
  • Rıza
  • Kullanıcı Verileri
  • Kullanım Verileri
  • Ödeme ve Satın Alma Verileri
  • Plan Doğrulama Verileri
  • Ses Verileri
Anlamak, teşhis etmek, sorunları gidermek ve Spotify Hizmeti ile sorunları çözmek için.
  • Sözleşmenin İfası
  • Meşru Menfaat
  • Kullanıcı Verileri
  • Kullanım Verileri
Spotify Hizmeti’ne ilişkin yeni özellikleri, teknolojileri ve iyileştirmeleri değerlendirip bunları geliştirmek için.
  • Meşru Menfaat
  • Rıza
  • Kullanıcı Verileri
  • Kullanım Verileri
  • Ses Verileri
Pazarlama, tanıtım ve reklam amaçları için.
  • Meşru Menfaatler
  • Rıza
  • Kullanıcı Verileri
  • Kullanım Verileri
  • Ses Verileri
Hukuki yükümlülükler ve kolluk kuvvetlerinin taleplerine uymak için.
  • Yasal yükümlülüklerle uyum
  • Meşru menfaat
  • Kullanıcı Verileri
  • Kullanım Verileri
  • Ödeme ve Satın Alma Verileri
  • Plan Doğrulama Verileri
  • Ses Verileri
  • Yarışma, Anket ve Çekiliş Verileri
Üçüncü taraflarla olan sözleşmesel yükümlülükleri, örneğin lisans sözleşmeleri, yerine getirmek ve uygun olmayan içerik ile fikri mülkiyet tecavüzüne ilişkin raporlar hakkında uygun aksiyon almak için.
  • Meşru Menfaat
  • Kullanıcı Verileri
  • Kullanım Verileri
  • Ödeme ve Satın Alma Verileri
Yasal taleplerde bulunmak, bu talepleri yerine getirmek veya bunlarla ilgili savunmada bulunmak için.
  • Meşru Menfaat
  • Kullanıcı Verileri
  • Kullanım Verileri
  • Ödeme ve Satın Alma Verileri
  • Plan Doğrulama Verileri
  • Ses Verileri
  • Yarışma, Anket ve Çekiliş Verileri
İşletme planlaması yapmak, raporlama yapmak ve öngörüde bulunmak için.
  • Meşru Menfaat
  • Kullanıcı Verileri
  • Kullanım Verileri
  • Ödeme ve Satın Alma Verileri
Ödemenizin işlenmesi.
  • Sözleşmenin İfası
  • Yasal yükümlülüklerle uyum
  • Kullanıcı Verileri
  • Ödeme ve Satın Alma Verileri
Spotify Hizmetleri’nin hileli olarak kullanılması ile sahte ödemeler de dahil, dolandırıcılığın tespit edilmesi için.
  • Sözleşmenin İfası
  • Yasal yükümlülüklerle uyum
  • Meşru Menfaat
  • Kullanıcı Verileri
  • Kullanım Verileri
  • Ödeme ve Satın Alma Verileri
  • Plan Doğrulama Verileri
Araştırma, yarışma, anket ve çekiliş düzenlemek için.
  • Sözleşmenin İfası
  • Meşru Menfaat
  • Rıza
  • Kullanıcı Verileri
  • Kullanım Verileri
  • Yarışma, Anket ve Çekiliş Verileri

GDPR kapsamında meşru menfaat yasal dayanağını gerekçe göstermek için Spotify'ın başlattığı denge testi hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa lütfen Bölüm 13 ‘Bize nasıl ulaşabilirsiniz’ kısmına göz atarak bize nasıl ulaşacağınız hakkında daha ayrıntılı bilgi edinin.

6. Kişisel verilerinizin paylaşılması

Spotify Hizmeti’ni kullandığınızda toplanan veya üretilen kişisel verilerin alıcı kategorilerini belirledik. Kamuya açık bilgiler

Aşağıdaki kişisel veriler Spotify Hizmeti’nde daima herkese açık olacaktır: adınız ve/veya kullanıcı adınız, profil resminiz, Spotify Hizmeti'nde takip ettikleriniz ve sizi takip edenler, en son çaldığınız sanatçılar ve herkese açık çalma listeleriniz.

Paylaşmayı seçebileceğiniz kişisel veriler

Aşağıdaki kişisel veriler, şu durumlarda yalnızca aşağıdaki tabloda kısaca açıklanan alıcı kategorileriyle paylaşılır:

  • Spotify Hizmeti özelliğinin düzgün kullanılabilmesi için belirli kişisel verilerin paylaşılmasının gerekli olduğu Spotify Hizmeti özelliğini kullanmayı seçmeniz; veya
  • kişisel verileri paylaşmamız için bize izin vermiş olmanız (örn. Spotify Hizmeti'nde uygun ayarı seçerek veya Spotify’ı sunulan bir rıza mekanizmasıyla yetkilendirerek)
Alıcı Kategorileri Paylaşma Nedeni
Spotify hesabınıza bağladığınız Üçüncü Taraf uygulamaları ve cihazlar Spotify hesabınızı bir üçüncü taraf uygulamasına ve/veya cihaza/cihazlara (örn. sosyal medya, ses, televizyon veya otomotiv platformları ve servisleri) bağlarsanız Spotify, Spotify hesabınıza bağlanabilmeniz ve/veya Spotify Hizmeti’nin yeniden oynatılmasının kolaylaştırılması için teknik verileri ilgili üçüncü taraf uygulamasının ve/veya cihazın operatörü ile paylaşabilir. Bazı üçüncü tarafların bilginizi onlarla paylaşmamızı zorunlu kılması veya talep etmesi halinde, bilgilerinizi bu üçüncü taraflar ile paylaşmadan önce tarafınızın izni talep edilecektir.
Destek topluluğu Spotify Destek Topluluğuna Spotify Destek Hesabınızı kaydettiğinizde, belirli bir Spotify Destek Topluluğu kullanıcı adı oluşturmanızı isteyeceğiz. Bu, yayınladığınız tüm sorular veya yorumlarla birlikte Spotify Destek Topluluğu'na erişen herkese açık olacaktır.
Spotify Takipçileriniz Spotify Hizmeti kullanımınızla ilgili bilgileri "Spotify Takipçileriniz" olarak bilinen diğer Spotify kullanıcılarıyla paylaşmamızı istediğiniz zamanlar da olabilir. Örneğin, çalma listelerini gizli veya diğer kullanıcılara görünür şekilde oluşturabilirsiniz. Gizli çalma listelerinizi başkalarıyla paylaşırsanız, lütfen çalma listelerinizi edinen alıcıların bu listeleri başkalarıyla paylaşabileceğine dikkat ediniz.
Sanatçılar ve Plak Şirketleri Kişisel verileri (e-posta adresiniz gibi) sanatçılardan, plak şirketlerinden veya doğrudan haber veya promosyon teklifleri göndermek isteyebilecek diğer iş ortaklarıyla paylaşmamızı isteyebilirsiniz. Rızanızı istediğiniz zaman fikrinizi değiştirerek geri çekebilirsiniz.

Bu Politika’daki ‘Bölüm 3 ‘Haklarınız ve tercihleriniz: Size seçim ve kontrol verme’ kısmında ve Gizlilik Merkezi’nde bildirimleri yönetme şekli, herkese açık bilgileriniz ve başkalarıyla paylaştıklarınız hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Paylaşabileceğimiz Bilgiler

Alıcı Kategorileri Paylaşma nedeni
Hizmet sağlayıcıları Bize hizmet sağlamaları için bizim adımıza belirli kişisel verilerinize erişmeye ihtiyaç duyabilecek teknik hizmet sağlayıcılar ile çalışırız. Bu şirketler, müşteri hizmetleri desteği sağlayan, Spotify Hizmeti’ni sağlamamız için gereken teknik altyapıyı tesis eden, sistemlerimizin ve hizmetlerimizin güvenliği için yardım eden, iş ortaklarının Spotify’ın dahil olduğu ürünleri, hizmetleri, organizasyonları ve yan marka promosyonlarının yanı sıra Spotify’ın kendi ürünlerinin ve hizmetlerinin pazarlanması için destek olan şirketleri de kapsar.
Ödeme işlem birimleri Kişisel verilerinizi, ödemelerinizi işlemeleri için gerekli olduğu ölçüde ve dolandırıcılıkla mücadele amacıyla ödeme işlem birimlerinizle paylaşacağız.
Reklam iş ortakları Spotify Hizmeti üzerinden alabileceğiniz pazarlama içeriğini ayarlayabilmemiz için reklam iş ortaklarıyla çalışırız. Bu ortaklar, Spotify Hizmeti üzerinden (online davranışsal reklam olarak da bilinen) ilgi odaklı reklam, içeriğe bağlı reklam, jenerik reklam da dahil, tarafınıza daha ilgili ve promosyonel mesajların ulaştırılması için bize yardım eder. Kişisel verilerinizi, tanıtım çalışmalarında bize yardımcı olan reklam iş ortaklarıyla ve ücretsiz bir hizmet sunmamıza olanak tanıyan reklam verenlerle de takma ad verilmiş biçimde paylaşırız. Tarafımız ve reklam iş ortaklarımız, Spotify’ın sizinle daha alakalı ilgi alanlarını veya tercihlerinizi anlaması amacıyla belirli kişisel berilerinizi işleyebilir.
Spotify ortakları Spotify Hizmeti'ne nasıl kaydolduğunuza bağlı olarak (örn. bir üçüncü taraf hizmeti ya da mobil hizmet sağlayıcısı aracılığıyla), hesabınızı etkinleştirmek için Spotify kullanıcı adınızı veya diğer Kullanıcı Verileri'ni gerektiği şekilde paylaşırız. Ayrıca, üçüncü taraflarla Spotify Hizmeti kullanımınız hakkında teklifi kullanıp kullanmadığınız ve ne ölçüde kullandığınız, Spotify hesabını etkinleştirip etkinleştirmediğiniz veya Spotify Hizmeti’ni aktif olarak kullanıp kullanmadığınızla ilgili kişisel verileri paylaşırız. Müzik endüstrisi ortaklarımızla, tarafımıza üzerinde lisans sağladıkları içeriğin işleyişini anlamalarına yardımcı olmak ve Spotify Hizmeti aracılığıyla akışı sağlanan içeriğin sizin tarafınızdan dinlenebilmesini sağlamak için, kişisel verilerinizi takma ad verilmiş biçimde paylaşırız.
Akademik araştırmacılar Kişisel verilerinizi, istatistiksel analiz ve akademik çalışma gibi etkinlikler için ancak yalnızca takma ad verilmiş biçimde paylaşacağız.
Diğer Spotify grup şirketleri Günlük iş operasyonlarımızı yürütmek ve Spotify Hizmeti'ni sürdürüp size sunabilmek için kişisel verilerinizi Spotify Grubu'ndaki diğer şirketlerle paylaşırız.
Kolluk kuvvetleri ve veri koruma yetkilileri Geçerli yasa kapsamında bir yasal zorunluluğa uymak ya da arama emri, mahkeme emri veya mahkeme celbi gibi geçerli yasal sürece yanıt vermek için gerekli olduğuna iyi niyetle inandığımız takdirde kişisel verilerinizi paylaşırız. Ayrıca iyi niyetle kendi amacımız veya üçüncü tarafın ulusal güvenlik, kolluk kuvveti, dava, ceza soruşturması, herhangi bir kişinin güvenliğini korumaya ilişkin meşru menfaatleri için gerekli olduğuna inandığımız veya kişisel verilerinizin korunmasını gerektiren çıkarlarınız veya temel hak ve özgürlüklerinizle bu tür bir ilginin geçersiz kılınmadığını kabul etmek kaydıyla, ölüm veya yakın bir bedensel zararı önlemek için kişisel verilerinizi paylaşırız.
İşletmemizi satın alanlar Kişisel verilerinizi, işletmemizi sattığımız veya satmak için görüştüğümüz durumlarda alıcılar veya potansiyel alıcılarla paylaşırız. Bu durumda Spotify, kişisel verilerinizin gizliliğini sağlamaya devam edecek ve kişisel verileriniz alıcıya aktarılmadan veya farklı bir gizlilik politikasına tabi hale gelmeden önce size bildirimde bulunacaktır.

7. Veri saklama ve silme

Size Spotify Hizmeti'ni sağlayabilmek, meşru ve temel işletme amaçlarını yerine getirmek (örn. Spotify Hizmeti'nin performansını korumak, yeni özellikler ve tekliflerle ilgili veriye dayalı işletme kararları almak, yasal yükümlülüklerimize uymak ve anlaşmazlıkları çözmek) için yalnızca gereken süre boyunca kişisel verilerinizi saklarız. Kişisel verilerinizin bir kısmını, Spotify Hizmeti kullanıcısı olduğunuz sürece saklarız. Örneğin, çalma listeleriniz, şarkı kitaplığınız ve hesap bilgilerinizi saklarız.

Talep ederseniz, aşağıdaki durumlar da dahil olmak üzere, yasal olarak belirli kişisel verileri saklamamız gereken veya saklama iznimiz olan durumlar haricinde, kişisel verilerinizi siler veya artık sizi tanımlamadığı şekilde anonim hale getiririz:

  • Hesabınızda ödenmemiş bir borç veya çözümlenmemiş bir hak talebi veya anlaşmazlık gibi hesabınızla ilgili çözümlenmemiş bir sorun varsa, sorun çözümlenene kadar gerekli kişisel verileri saklarız;
  • Vergi, denetim ve muhasebeye ilişkin ve yasal yükümlülüklerimiz için kişisel verileri saklamamız gereken durumlarda, gerekli kişisel verileri geçerli yasaların gerektirdiği süre boyunca saklarız ve/veya;
  • Yolsuzluğun önlenmesi veya kullanıcılarımızın güvenliğini sağlamak gibi meşru ticari menfaatlerimizin gerektirdiği durumlarda.

8. Başka ülkelere aktarma

Spotify, bu Politika'da belirtilen faaliyetleri yürütmek için kişisel verilerinizi Spotify Grubu'ndaki diğer şirketlerle küresel olarak paylaşır. Ayrıca Spotify, sizin ülkeniz haricindeki başka ülkelerde bulunan üçüncü taraflarla işleme alt sözleşmesi yapabilir ya da kişisel verilerinizi bunlarla paylaşabilir. Kişisel verileriniz bu nedenle ikamet ettiğiniz ülkeden farklı olan gizlilik yasalarına tabi olabilir.

Avrupa Birliği ve İsviçre'de toplanan kişisel veriler, örneğin, Avrupa Birliği ve İsviçre dışındaki bir ülkede bulunan üçüncü taraflara aktarılabilir ve bu taraflarca işlenebilir. Bu gibi durumlarda Spotify, kişisel verilerinizin aktarımının uygulanabilir gizlilik yasalarına uygun olarak yapılmasını ve özellikle de AB Komisyonu tarafından onaylanan Standart Sözleşme Maddeleri gibi uygun sözleşme, teknik ve kurumsal önlemlerin alınmasını sağlar.

Kişisel verilerinizi korumak için kullandığımız güvenlik önlemleri hakkında daha fazla bilgi için lütfen bu Politikanın Bölüm 10 ‘Kişisel verilerinizi güvende tutma' kısmına bakınız.

9. Bağlantılar

Üçüncü taraflardan ve üçüncü taraf web sitelerine bağlantı veren diğer içeriklerden gelen reklamları gösterebiliriz. Üçüncü tarafların gizlilik uygulamalarını ve içeriğini kontrol edemeyiz veya bunlardan sorumlu tutulamayız. Bir üçüncü taraf reklamına veya bağlantısına tıklarsanız lütfen Spotify Hizmeti’nden ayrıldığınızı ve sağladığınız kişisel verilerin bu Politika kapsamında olmadığını dikkate alınız. Kişisel verilerinizi nasıl topladıklarını ve işlediklerini öğrenmek için lütfen gizlilik politikalarını okuyunuz.

10. Kişisel verilerinizi güvende tutma

Kullanıcılarımızın kişisel verilerini korumayı taahhüt ederiz. Kişisel verilerinizin güvenliğini koruyabilmek için uygun teknik ve kurumsal önlemleri alıyoruz ancak lütfen hiçbir sistemin tamamen güvenli olmadığını unutmayınız. Yetkisiz erişime ve kişisel verilerin gereksiz yere sistemlerimizde saklanmasına karşı korunmak için sistemlerimize takma ad verme, şifreleme, erişim ve saklama politikaları gibi çeşitli politikalar uyguladık.

Parolanız kullanıcı hesabınızı koruduğundan yalnızca Spotify hesabınıza özgü, güçlü bir parola kullanmanızı, parolanızı kimseyle paylaşmamanızı, bilgisayarınıza ve tarayıcınıza erişimi sınırlandırmanızı ve Spotify Hizmeti’ni kullandıktan sonra oturumu kapatmanızı öneririz.

11. Çocuklar

Belirli pazarlarda erişilebilir ayrı bir uygulama olan Spotify Kids haricinde, Spotify Hizmeti 13 yaş altındaki çocuklara yönelik değildir. Spotify Hizmeti, ayrıca GDPR veya diğer yerel mevzuat kapsamında, yaşları kişisel verilerinin işlenmesini hukuka aykırı kılan veya kişisel verilerinin işlenmesi velilerinin rızasına tabi olan çocuklar bakımından da sunulmamaktadır.

13 yaş altındaki veya yürürlükteki yaş sınırı ("Yaş Sınırı") altındaki çocuklardan kişisel verileri bilerek toplamayız. Yaş Sınırı altındaysanız lütfen Spotify Hizmeti’ni kullanmayınız ve bize hiçbir kişisel veri sağlamayınız.

Yaş Sınırı altında olan bir çocuğun ebeveyniyseniz ve çocuğunuzun kişisel verilerini Spotify'a verdiğini fark ederseniz, Gizlilik Merkezi’nde bulunan "Bize Ulaşın" formunu kullanarak bizimle irtibata geçiniz, bu Politika içerisindeki Bölüm 3 ‘Haklarınız ve tercihleriniz: Size seçim ve kontrol verme’ kapsamında ayrıntılı olarak açıklanan yürürlükteki haklarınızın uygulanmasını talep edebilirsiniz.

13 yaş altındaki bir çocuğun kişisel verilerini topladığımızı öğrenirsek kişisel verileri silmek için gerekli adımları atacağız. Bu, çocuğa ait Spotify hesabını silmemizi gerektirebilir.

12. Bu Politika’daki değişiklikler

Bu Politika’da zaman zaman değişiklikler yapabiliriz.

Bu Politika’da esaslı değişiklikler yaptığımızda, koşullara uygun şekilde size ön plana çıkan bir bildirim sunacağız, örn. Spotify Hizmeti’nde belirli bir bildirim göstererek veya size bir e-posta ve/veya bir cihaz bildirimi göndererek. Sizi bu konuda önceden bilgilendirebiliriz.

Bu nedenle, lütfen bu tür tüm bildirimleri dikkatlice okuduğunuzdan emin olunuz.

Bu Politika ve Spotify'ın kişisel verilerinizi kullanma şekli hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, lütfen ayrıntılı bilgi için spotify.com adresindeki Gizlilik Merkezi’ni ziyaret ediniz.

13. Bize nasıl ulaşabilirsiniz

Politika’mızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Bu Politika hakkında sorularınız olursa lütfen Gizlilik Merkezi’nde bulunan “Bize Ulaşın” formunu kullanarak, privacy@spotify.com adresine e-posta göndererek, ya da aşağıdaki adresten bize yazarak Veri Koruma Görevlimiz ile irtibata geçiniz:

Spotify AB
Regeringsgatan 19
111 53 Stockholm
Sweden

Spotify AB, bu Politika kapsamındaki amaçların gerçekleştirilmesi için işlenen kişisel verilerin veri sorumlusudur.

Spotify'ı keyifle kullanmanızı dileriz!

© Spotify AB.