Spotifyn tietosuojakäytäntö

Voimaantulopäivä: 25. toukokuuta 2018

1 Johdanto
2 Tietoja tästä käytännöstä
3 Oikeutesi ja asetuksesi: valinnat ja hallinta
4 Miten keräämme henkilötietojasi?
5 Mitä henkilötietoja keräämme sinulta?
6 Mihin käytämme henkilötietojasi?
7 Henkilötietojesi jakaminen
8 Tietojen säilyttäminen ja poistaminen
9 Siirto muihin maihin
10 Linkit
11 Henkilötietojesi suojaaminen
12 Lapset
13 Tämän tietosuojakäytännön muutokset
14 Yhteystiedot

1. Johdanto

Kiitos, että valitsit Spotifyn!

Me Spotifylla haluamme tarjota sinulle parhaan mahdollisen kokemuksen ja varmistaa, että voit nauttia palvelustamme tänään, huomenna ja tulevaisuudessa. Näin ollen meidän on tunnettava kuuntelutapasi, jotta voimme tarjota erinomaisen ja yksilöllisen palvelun juuri sinulle. Tietosuojasi ja henkilötietojesi suojaus ovat meille kuitenkin aina äärimmäisen tärkeitä. Siksi haluamme kertoa selkeästi, miten ja miksi keräämme, säilytämme, jaamme ja käytämme henkilötietojasi, ja kuvata, mitä hallinta- ja asetusvaihtoehtoja sinulla on henkilötietojesi jakamisessa.

Pyrimme tähän, ja tässä Tietosuojakäytännössä (”Käytäntö”) kerromme tarkasti, mitä tällä tarkoitamme.

2. Tietoja tästä käytännöstä

Tässä Käytännössä määritellään keskeiset tiedot, jotka koskevat henkilötietojasi suhteessa Spotify AB:hen. Käytäntöä sovelletaan kaikkiin Spotify-palveluihin ja niihin liittyviin palveluihin (joista käytetään nimitystä ”Spotify-palvelu”). Spotify-palvelun käyttöäsi koskevat ehdot on määritelty Käyttöehdoissamme (”Käyttöehdot”).

Saatamme ajoittain kehittää uusia palveluja tai tarjota lisäpalveluja. Jos näiden uusien palvelujen tai lisäpalvelujen käyttöönotto aiheuttaa muutoksia siihen, miten keräämme tai käsittelemme henkilötietojasi, toimitamme sinulle lisätietoja sekä tarvittavat lisäehdot tai -käytännöt. Ellei näiden uusien palvelujen tai lisäpalvelujen käyttöönoton yhteydessä muuta mainita, niihin sovelletaan tätä Käytäntöä.

Tämän Käytännön tavoitteena on

  1. varmistaa, että ymmärrät, mitä henkilötietoja keräämme sinusta, syyt niiden keräämiseen ja käyttämiseen sekä sen, kenen kanssa jaamme ne
  2. kuvata, miten käytämme henkilötietoja, jotka jaat kanssamme, jotta voimme tarjota sinulle loistavan kokemuksen, kun käytät Spotify-palvelua
  3. kuvata oikeutesi ja valintasi, jotka liittyvät sinusta keräämiimme ja käsittelemiimme henkilötietoihin, ja se, miten suojaamme yksityisyyttäsi.

Toivomme, että tämä auttaa sinua ymmärtämään, miten olemme sitoutuneet suojaamaan yksityisyyttäsi. Tässä Käytännössä käytetyt termit on selitetty tarkemmin Privacy Centerissä osoitteessa spotify.com. Jos sinulla on Käytäntöön liittyviä kysymyksiä, tutustu jäljempänä olevaan kohdassa 14, Yhteystiedot. Jos et hyväksy tämän Käytännön sisältöä, muista, että on oma valintasi, haluatko käyttää Spotify-palvelua.

3. Oikeutesi ja asetuksesi: valinnat ja hallinta

Olet ehkä jo kuullut, että Euroopan unionin uusi yleinen tietosuoja-asetus, josta käytetään myös lyhennettä GDPR, antaa ihmisille tiettyjä henkilötietoihin liittyviä oikeuksia. Olemme lisänneet läpinäkyvyyttä ja valintamahdollisuuksia tarjoamalla Privacy Centerin ja yksityisyysasetuksia, joiden avulla käyttäjien on entistä helpompi hyödyntää näitä oikeuksiaan. Sovellettavissa määrin ja paitsi, jos sovellettavassa lainsäädännössä on toisin määritetty, ihmisillä on seuraavat oikeudet:

  • Oikeus saada pääsy – oikeus saada tiedot henkilötiedoista ja pyytää pääsyä henkilötietoihin, joita käsittelemme sinuun liittyen;
  • Oikeus tietojen oikaisemiseen – oikeus pyytää, että muokkaamme tai päivitämme henkilötietojasi, jos niissä on virheitä tai puutteita;
  • Oikeus tietojen poistamiseen – oikeus pyytää meitä poistamaan henkilötietosi;
  • Oikeus käsittelyn rajoittamiseen – oikeus pyytää, että keskeytämme tilapäisesti tai pysyvästi kaikkien tai joidenkin henkilötietojesi käsittelyn;
  • Oikeus vastustamiseen –
    • oikeus vastustaa milloin tahansa tilanteeseesi vedoten sitä, että käsittelemme henkilötietojasi;
    • oikeus vastustaa sitä, että henkilötietojasi käsitellään suoramarkkinointia varten;
  • Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen – oikeus pyytää henkilötiedoistasi kopio sähköisessä muodossa ja oikeus siirtää kyseiset henkilötiedot käytettäväksi toisen osapuolen palvelussa; ja
  • Oikeus välttyä automaattiselta päätöksenteolta – oikeus olla joutumatta sellaisen päätöksen kohteeksi, joka perustuu pelkästään automaattiseen päätöksentekoon, kuten profilointiin, kun päätöksellä olisi sinua koskeva oikeusvaikutus tai se vaikuttaisi sinuun vastaavalla tavalla merkittävästi.

Jotta voimme antaa sinulle mahdollisuuden käyttää näitä oikeuksia helposti ja tallentaa asetuksesi sen osalta, miten Spotify käyttää henkilötietojasi, tarjoamme sinulle pääsyn seuraaviin asetuksiin Tilisi Asetukset-sivulla:

  • Yksityisyysasetukset – Näiden avulla voit hallita joitakin henkilötietoryhmiä, joita käsittelemme sinuun liittyen, ja käyttää henkilötietojasi ”Lataa omat tiedot” -painikkeen avulla. Tässä osiossa on myös linkki spotify.com -sivuston Privacy Centeriin, josta saat lisätietoja siitä, miten Spotify käyttää henkilötietojasi ja mitä oikeuksia sinulla on
  • Ilmoitusasetukset – Näiden avulla voit valita, mitä viestejä saat Spotifylta, hallita julkisesti saatavilla olevia henkilötietojasi ja määrittää jakamisasetuksesi.

Privacy Centerin avulla voit hallita, miten Spotify käsittelee henkilötietojasi. Saat tiedot siitä, mitä tapahtuu, jos muutat asetuksiasi Tilisi Asetukset-sivulla, ja siitä, miten voit kieltäytyä vastaanottamasta tiettyjä viestejä Spotifylta. Jos lähetämme sinulle sähköisiä markkinointiviestejä antamasi suostumuksen tai sovellettavan lain perusteella, voit milloin tahansa maksutta peruuttaa antamasi suostumuksen tai kieltäytyä vastaanottamasta tällaisia viestejä (”kieltäytyminen”). Myös sähköisissä markkinointiviesteissä, joita saat Spotifylta (esim. sähköpostitse), on kieltämismekanismi itse viestissä (esim. tilauksen peruutuslinkki lähettämissämme sähköpostiviesteissä).

Lisätietoja edellä kuvatuista GDPR-asetuksen mukaisista oikeuksista ja niihin liittyvistä kaikille Spotify-käyttäjille tarjoamistamme valinnoista on Privacy Centerin ”Your Rights” -osiossa. Jos sinulla on kysyttävää tietosuojastasi, oikeuksistasi tai niiden käyttämisestä, ota yhteyttä Tietosuojavastaavaamme käyttämällä Privacy Centerin yhteydenottolomaketta. Vastaamme pyyntöösi kohtuullisen ajan kuluessa varmistettuamme henkilöllisyytesi. Jos et ole tyytyväinen tapaan, jolla käytämme henkilötietojasi, voit myös ottaa yhteyttä Ruotsin tietosuojaviranomaiseen (Datainspektionen) tai paikalliseen tietosuojaviranomaiseen ja tehdä valituksen.

4. Miten keräämme henkilötietojasi?

Keräämme henkilötietojasi seuraavasti:

  1. Kun rekisteröidyt Spotify-palveluun – kun rekisteröidyt Spotify-palveluun, keräämme tiettyjä henkilötietoja, kuten sähköpostiosoitteesi, syntymäaikasi, sukupuolesi ja maasi, jotta voit käyttää Spotify-palvelua.
  2. Kun käytät Spotify-palvelua – kun käytät Spotify-palvelua, keräämme Spotify-palvelun käyttöösi liittyviä henkilötietoja, kuten sen, mitä kappaleita olet soittanut ja mitä soittolistoja olet luonut.
  3. Keräämällä henkilötietoja, joiden avulla voimme toimittaa sinulle lisäominaisuuksia tai -toimintoja – saatat antaa meille ajoittain muita henkilötietoja tai luvan niiden keräämiseen, jotta voimme esimerkiksi toimittaa sinulle lisäominaisuuksia tai -toimintoja. Kuten jäljempänä on tarkemmin kerrottu (lisätietoja on kohdassa Vapaaehtoiset musiikkitiedot), emme kerää laitteestasi valokuvia, mobiililaitteen tarkkaa sijaintia, äänitietoja tai yhteystietoja ilman etukäteen antamaa suostumustasi. Jos muutat mieltäsi, voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa.
  4. Kolmansilta osapuolilta – saamme sinua ja toimintaasi koskevia henkilötietoja kolmansilta osapuolilta, mukaan lukien mainostajilta ja kumppaneilta, joiden kanssa teemme yhteistyötä Spotify-palvelun tarjoamiseksi. (Lisätietoja on jäljempänä kohdassa 7 Henkilötietojesi jakaminen, Henkilötietojesi jakaminen). Käytämme näitä henkilötietoja vain siinä tapauksessa, että olet antanut kolmannelle osapuolelle tai Spotifylle suostumuksen jakaa tiedot tai että Spotifylla on laillinen peruste käyttää henkilötietoja, jotta se voi tarjota sinulle Spotify-palvelun.

Käytämme nimettömäksi muutettuja ja yhdisteltyjä tietoja tarkoituksiin, joita ovat muun muassa IT-järjestelmiemme testaus, tutkimus, tietojen analysointi, markkinointi- ja myynninedistämismallien kehittäminen, Spotify-palvelun parantaminen ja uusien ominaisuuksien ja toimintojen kehittäminen Spotify-palveluun.

5.Mitä henkilötietoja keräämme sinulta?

Seuraavissa taulukoissa kuvataan henkilötietoryhmät, joita keräämme ja käsittelemme sinuun liittyen:

Henkilötiedot, jotka kerätään, kun rekisteröidyt Spotify-palveluun

Henkilötietoryhmät Ryhmän kuvaus
Tilin rekisteröintitiedot Nämä ovat henkilötietoja, jotka annat tai jotka keräämme, jotta voit rekisteröityä käyttämään Spotify-palvelua. Näihin kuuluvat sähköpostiosoite, syntymäaika, sukupuoli, postinumero ja maa.

Jotkin pyytämistämme tiedoista vaaditaan tilin luomiseen. Voit halutessasi antaa meille muita henkilötietoja, jotta voit tehdä tilistäsi yksilöllisemmän.

Se, mitä henkilötietoja keräämme, riippuu Spotify-palvelupaketista, johon rekisteröidyt, ja siitä, käytätkö Kolmannen osapuolen palvelua (joka on määritelty Käyttöehdoissa, esimerkiksi Facebookia) rekisteröitymiseen ja Spotify-palvelun käyttämiseen. Jos käytät Kolmannen osapuolen palvelua tilin luomiseen, saamme henkilötiedot kyseisen Kolmannen osapuolen palvelun kautta, mutta vain siinä tapauksessa, että olet antanut Kolmannelle osapuolelle suostumuksen jakaa henkilötietosi kanssamme.

Spotify-palvelun käytön kautta kerätyt henkilötiedot

Henkilötietoryhmät Ryhmän kuvaus
Spotify-palvelun käyttötiedot Nämä ovat henkilötietoja, jotka kerätään sinusta, kun käytät Spotify-palvelua, ja niihin voivat kuulua seuraavat:
  • Tiedot Spotify-palvelupakettisi tyypistä.
  • Tiedot toiminnastasi Spotify-palvelussa, mukaan lukien tekemiesi pyyntöjen päivämäärä ja aika, kuuntelemasi kappaleet, luomasi soittolistat, katsomasi videosisältö ja vuorovaikutuksesi muiden Spotifyn käyttäjien kanssa. Tämä voi sisältää tietoja myös Kolmansien osapuolten sovellusten käytöstäsi ja vastaanottamastasi mainonnasta.
  • Käyttäjäsisältö (joka on määritelty Käyttöehdoissa), jonka julkaiset Spotifyssa, mukaan lukien Spotifyn kautta lähettämäsi ja/tai vastaanottamasi viestit ja vuorovaikutuksesi Spotifyn asiakaspalvelun kanssa.
  • Tekniset tiedot, joihin saattavat kuulua URL-tiedot, evästetiedot, IP-osoitteesi, Spotify-palvelun käyttämiseen käyttämäsi laitetyypit, yksilöivät laitetunnukset, laitteiden ominaisuudet, verkkoyhteyden tyyppi (esim. WiFi, 3G, LTE, Bluetooth) ja palveluntarjoaja, verkon ja laitteen suorituskyky, selaimen tyyppi, kieli, digitaalisten oikeuksien hallinnan mahdollistavat tiedot, käyttöjärjestelmä ja Spotify-sovelluksen versio. Lisätietoja näistä teknisistä tiedoista, jotka käsittelemme, on Evästekäytännössämme.
  • Liikkeen tai suuntauksen tuottamat liikeanturitiedot (esim. kiihtyvyys- tai gyroskooppianturista), jotka tarvitaan Spotify-palvelun tiettyjen ominaisuuksien tarjoamiseen.

Sinun luvallasi kerätyt henkilötiedot, joiden avulla voimme tarjota sinulle lisäominaisuuksia tai toiminnallisuutta

Henkilötietoryhmät Ryhmän kuvaus
Vapaaehtoiset matkaviestintiedot Spotify-palvelun tarjoamiseksi keräämiemme matkaviestintietojen (kuvattu edellä) lisäksi voit myös antaa meille suostumuksen kerätä muita henkilötietoja mobiililaitteestasi, jotta voimme tarjota sinulle ominaisuuksia tai toimintoja, jotka parantavat Spotify-palvelun käyttökokemusta.

Emme käytä mitään jäljempänä mainituista henkilötiedoista hankkimatta ensin suostumustasi:
  • Valokuvasi – Jos annat meille luvan käyttää valokuviasi tai kameraasi, käytämme vain kuviasi, jotka nimenomaisesti päätät jakaa kanssamme, ja niihin liittyviä metatietoja, kuten kuvan tiedostomuotoa ja -kokoa koskevia tietoja. Emme koskaan selaa tai tuo kuvakirjastoasi tai kameran rullaa.
  • Mobiililaitteesi tarkka sijainti – Jos annat meille luvan käyttää tarkkaa sijaintiasi, annat meille oikeuden käyttää GPS- tai Bluetooth-tietojasi Spotify-palvelun sijaintikohtaisia toimintoja varten. Huomaa, että tämä ei koske IP-osoitettasi. IP-osoitetta käyttämällä selvitämme summittaisen sijaintisi, kuten maan, jossa olet, jotta voimme valvoa käyttöoikeussopimustemme noudattamista.
  • Äänitietosi – Jos annat meille luvan, voimme käyttää laitteesi mikrofonilla tallennettuja äänikomentoja, jolloin voit ohjata Spotify-palvelua äänelläsi. Huomaa, että voit aina poistaa mikrofonitoiminnon käytöstä.
  • Yhteystietosi – Jos annat meille luvan käyttää yhteystietojasi, voimme auttaa sinua etsimään Spotifyta käyttäviä ystäviäsi laitteeseesi tallennettujen yhteystietojen perusteella.
Maksutiedot Saatamme kerätä tällaisia henkilötietoja, jos rekisteröidyt Kokeilujaksoa varten, ostat jonkin Maksullista tilauksistamme (jotka on määritelty Käyttöehdoissa) tai teet muita ostoksia Spotify-palvelun kautta. Kerättävät henkilötiedot vaihtelevat maksutavan mukaan (esim. suoraan matkaviestinoperaattorin kautta tai laskulla), mutta niihin kuuluvat seuraavanlaiset tiedot:
  • nimi
  • syntymäaika
  • luotto- tai pankkikortin tyyppi, viimeinen voimassaolopäivä ja tietyt merkit korttinumerosta
  • postinumero
  • matkapuhelinnumero
  • tapahtumahistorian tiedot.
Jos maksat laskulla, toimitamme henkilötietosi maksunkäsittelijöillemme, jotta ne voivat suorittaa luottotietojen tarkistuksen ja lähettää laskut.
Kilpailujen, kyselyjen ja arvontojen tiedot Näitä henkilötietoja käytetään siihen, että voit rekisteröityä ja osallistua tämäntyyppisiin kampanjoihin. Kerättävät henkilötiedot vaihtelevat kampanjan mukaan.
Markkinointitiedot Näitä henkilötietoja käytetään siihen, että Spotify ja kumppanimme tai palveluntarjoajamme voivat lähettää sinulle markkinointiviestintää
  • sähköpostitse
  • kun käytät Spotify-palvelua ja/tai
  • suoraan kolmannelta osapuolelta.

Lisätietoja kerätyistä henkilötiedoista ja siitä, miten voit hallita sitä, mitä markkinointiviestintää vastaanotat, on Privacy Centerissä osoitteessa spotify.com.

6. Mihin käytämme henkilötietojasi?

Kun käytät Spotify-palvelua, käytämme erilaisia tekniikoita, joiden avulla käsittelemme sinusta eri syistä keräämiemme henkilötietoja. Alla olevassa taulukossa on kuvattu syyt sille, miksi käsittelemme henkilötietojasi, niihin liittyvät oikeusperusteet, joiden perusteella meillä on oikeus käsitellä henkilötietojasi, ja henkilötietoryhmät (kuvattu kohdassa 5, ”Mitä henkilötietoja keräämme sinulta?”), joita käytämme näihin tarkoituksiin:

Kuvaus siitä, miksi Spotify käsittelee henkilötietojasi (”käsittelyn tarkoitus”) Käsittelyn tarkoituksen oikeusperuste Henkilötietoryhmät, joita Spotify käyttää käsittelyn tarkoitukseen
Spotify-palvelun ja muiden Spotifyn tarjoamien palvelujen ja tuotteiden tarjoaminen ja räätälöiminen ja niiden käyttökokemuksen parantaminen, esimerkiksi tarjoamalla mukautettuja, räätälöityjä tai lokalisoituja sisältöjä, suosituksia, ominaisuuksia ja mainoksia Spotify-palvelussa tai sen ulkopuolella (mukaan lukien kolmansien osapuolten tuotteet ja palvelut).
  • sopimuksen täytäntöönpano
  • lailliset perusteet
  • tilin rekisteröintitiedot
  • palvelun käyttötiedot
Sen ymmärtäminen, miten käytät Spotify-palvelua, jotta voimme varmistaa Spotify-palvelun teknisen toimivuuden, kehittää uusia tuotteita ja palveluja sekä analysoida Spotify-palvelun käyttöäsi, mukaan lukien toimintaasi liittyen sovelluksiin, mainoksiin, tuotteisiin ja palveluihin, joita on saatavilla Spotify-palvelussa, siihen linkitettyinä tai joita tarjotaan sen kautta.
  • sopimuksen täytäntöönpano
  • lailliset perusteet
  • tilin rekisteröintitiedot
  • palvelun käyttötiedot
Viestintä kanssasi Spotify-palveluun liittyvissä tarkoituksissa.
  • sopimuksen täytäntöönpano
  • lailliset perusteet
  • tilin rekisteröintitiedot
  • palvelun käyttötiedot
Maksusi käsitteleminen petosten estämiseksi tai havaitsemiseksi, mukaan lukien vilpilliset maksut tai Spotify-palvelun vilpillinen käyttö.
  • sopimuksen täytäntöönpano
  • lakisääteisten velvoitteiden noudattaminen
  • lailliset perusteet
  • maksutiedot
Viestintä kanssasi, joko suoraan tai kumppanimme kautta, liittyen
  • markkinointiin
  • tutkimukseen
  • kilpailuihin, kyselyihin ja arvontoihin osallistumiseen
  • myynninedistämistarkoituksiin
sähköpostitse, ilmoituksilla tai muilla viesteillä, meille antamiesi suostumusten mukaisesti (esim. Tilisi Asetukset-sivulla).
  • suostumus
  • lailliset perusteet
  • kilpailujen, kyselyjen ja arvontojen tiedot
  • markkinointitiedot
Ominaisuuksien, tietojen, mainosten tai muiden sellaisten sisältöjen tarjoaminen, jotka riippuvat tarkasta sijainnistasi.
  • suostumus
  • vapaaehtoiset matkaviestintiedot

Jos haluat lisätietoja suhteellisuusarvioinnista, jonka avulla Spotify on todistanut perustellun syyn tarpeellisuuden GDPR-asetuksen mukaisena laillisena perusteena, voit ottaa meihin yhteyttä Lisätietoja on Yhteystiedot-kohdassa 14.

7. Henkilötietojesi jakaminen

Ohessa on kuvattu Spotify-palvelun käyttösi yhteydessä kerättyjen tai luotujen henkilötietojen vastaanottajaryhmät.

Julkisesti saatavilla olevat tiedot

Seuraavat henkilötiedot ovat aina julkisesti saatavilla Spotify-palvelussa: nimesi ja/tai käyttäjätunnuksesi, profiilikuvasi, Spotify-palvelussa seuraamasi tahot ja omat seuraajasi, äskettäin soitetut artistit sekä julkiset soittolistasi.

Henkilötiedot, joita voit halutessasi jakaa

Seuraavat henkilötiedot jaetaan vain alla olevassa taulukossa määritetyille vastaanottajaryhmille, jos

  • päätät käyttää tiettyä Spotify-palvelun ominaisuutta, jossa kyseisten henkilötietojen jakaminen on tarpeen, jotta Spotify-palvelun ominaisuus toimisi oikein

  • annat meille luvan henkilötietojen jakamiseen esim. valitsemalla asianmukaisen asetuksen Spotify-palvelussa.

Vastaanottajaryhmät Jakamisen syy
Kolmansien osapuolten sovellukset, jotka yhdistät Spotify-tiliisi Jos yhdistät Spotify-tilisi Kolmannen osapuolen sovellukseen, kuten yhteisöpalveluun tai ääni-, televisio- tai autojärjestelmään, Spotify saattaa jakaa palvelun käyttötiedot Spotify-tilin yhdistämistä varten.
Kolmannen osapuolen sovellus, jonka avulla kirjaudut Spotify-tiliisi Jos kirjaudut kolmannen osapuolen sovellukseen Spotify-tilisi kirjautumistiedoilla, kyseisellä Kolmannen osapuolen sovelluksella saattaa olla pääsy tiettyihin palvelun käyttötietoihin, kuten soittolistoihisi, tallentamaasi sisältöön ja toimintaasi.

Ennen Kolmannen osapuolen sovelluksen yhdistämistä saat ilmoituksen, jossa kerrotaan, mitkä henkilötiedot jaetaan tai tarjotaan kyseiselle Kolmannen osapuolen sovellukselle.
Tukiyhteisö Kun rekisteröidyt Spotifyn tukiyhteisössä Spotify-tukitiliä varten, pyydämme sinua luomaan Spotifyn tukiyhteisöä varten erillisen käyttäjätunnuksen. Se ja kaikki julkaisemasi kysymykset tai kommentit näytetään julkisesti kaikille, jotka käyttävät Spotifyn tukiyhteisöä.
Spotify-seuraajasi Joissakin tilanteissa voit haluta, että jaamme tiettyjä erityisesti Spotifyta koskevia palvelun käyttötietoja muiden Spotifyn käyttäjien kanssa, joita kutsutaan ”Spotify-seuraajiksesi”.

Kun esimerkiksi teet soittolistoja, haluat ehkä tuoda kyseiset soittolistat muiden näkyviin Spotify-palvelussa, mutta voit myös tehdä niistä yksityisiä milloin tahansa.
Artistit ja levy-yhtiöt Voit pyytää meitä jakamaan henkilötietojasi (esimerkiksi sähköpostiosoitteesi) artisteille tai levy-yhtiöille tai muille kumppaneille, jotka haluavat ehkä lähettää uutisia tai tarjouksia sinulle suoraan, mutta voit myös peruuttaa suostumuksen milloin tahansa.

Lisätietoja ilmoitusten, julkisesti saatavilla olevien tietojesi ja muiden kanssa jakamiesi tietojen hallinnasta on tämän Käytännön kohdassa 3, Oikeutesi ja asetuksesi: valinnat ja hallinta ja Privacy Centerissä.

Tiedot, joita saatamme jakaa

Vastaanottajaryhmät Jakamisen syy
Palveluntarjoajat ja muut Käytämme teknisiä palveluntarjoajia, jotka käyttävät Spotify-palvelun tarjoamisessa tarvittavaa teknistä ympäristöä, erityisesti palveluntarjoajia, jotka isännöivät, tallentavat, hallinnoivat ja ylläpitävät Spotify-sovellusta, sen sisältöä ja käsittelemiämme tietoja.
Käytämme teknisiä palveluntarjoajia, jotka auttavat meitä olemaan sinuun yhteydessä tämän Käytännön kohdassa 6 kuvatulla tavalla.
Käytämme markkinointi- ja mainontakumppaneita, jotta voimme näyttää sinulle räätälöidympää sisältöä tai ymmärtää paremmin Spotify-palvelun käyttöäsi, jotta voimme tarjota sinulle parempaa palvelua. Saatamme jakaa henkilötietoja tiettyjen markkinointi- ja mainontakumppanien kanssa, jotta voimme lähettää sinulle Spotifyta koskevia mainosviestejä.
Spotifyn kumppanit
  • Jos käytät Spotify-palvelua tarjouksella, jonka sait tai ostit kolmannelta osapuolelta, kuten matkapuhelinoperaattoriltasi, jaamme kyseisen kolmannen osapuolen kanssa henkilötietoja Spotify-palvelun käytöstäsi, kuten sen, oletko käyttänyt tarjousta ja missä määrin, oletko ottanut käyttöön Spotify-tilin tai oletko käyttänyt Spotify-palvelua aktiivisesti.
  • Spotify-palvelun hankintatavasta (esim. kolmannen osapuolen palvelun tai matkapuhelinoperaattorin kautta) riippuen jaamme Spotify-käyttäjätunnuksesi tai muita Tilin rekisteröintitietoja siinä määrin kuin on tarpeen tilin käyttöönottoa varten.
  • Lisäksi voimme jakaa henkilötietojasi pseudonymisoidussa muodossa musiikkialan kumppaneidemme kanssa, jotta ne ymmärtävät, miten niiden meille lisensoima sisältö toimii, ja jotta voit kuunnella suoratoistosisältöä Spotify-palvelun kautta.
  • Jaamme henkilötietojasi pseudonymisoidussa muodossa myös meitä myynninedistämistoimissa auttavien markkinointikumppanien ja sellaisten mainostajien kanssa, joiden ansiosta voimme tarjota ilmaisen palvelun.
Akateemiset tutkijat Jaamme henkilötietojasi esimerkiksi tilastollisia analyyseja ja akateemisia tutkimuksia varten, mutta ainoastaan pseudonymisoidussa muodossa.
Muut Spotify-konsernin yritykset Jaamme henkilötietojasi muiden Spotify-konsernin yhtiöiden kanssa, jotta voimme suorittaa päivittäiset liiketoimemme sekä ylläpitää Spotify-palvelua ja tarjota sen sinulle.
Lainvalvonta- ja tietosuojaviranomaiset Jaamme henkilötietojasi, kun meillä on hyvä syy uskoa, että meidän on tehtävä niin, jotta voimme noudattaa sovellettavaan lakiin perustuvaa lakisääteistä velvoitetta tai vastata päteviin oikeustoimiin, kuten etsintäkuulutukseen, tuomioistuimen määräykseen tai haasteeseen.

Jaamme henkilötietojasi myös silloin, kun meillä on hyvä syy uskoa, että se on tarpeen omiin tarkoituksiimme tai kolmannen osapuolen tarkoituksiin, kun kyseessä on laillinen peruste, joka koskee kansallista turvallisuutta, lainvalvontaa, oikeudenkäyntiä, rikostutkintaa, henkilön suojelemista tai kuoleman tai ruumiillisen vamman estämistä, edellyttäen, että katsomme, että sinun etusi tai perusoikeutesi ja -vapautesi, jotka vaativat henkilötietojesi suojaamista, eivät asetu niiden edelle.
Liiketoimintamme ostajat Jaamme henkilötietojasi tapauksissa, joissa myymme liiketoimintamme tai neuvottelemme sen myynnistä ostajan tai mahdollisen ostajan kanssa.

Tässä tapauksessa Spotify varmistaa edelleen henkilötietojesi luottamuksellisuuden ja ilmoittaa sinulle ennen kuin henkilötietosi siirretään ostajalle tai ennen kuin niihin aletaan soveltaa toista Tietosuojakäytäntöä.

8. Tietojen säilyttäminen ja poistaminen

Säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan kuin on tarpeen Spotify-palvelun tarjoamista sinulle ja keskeisiä liiketoiminnan tarkoituksia varten. Tällaisia tarkoituksia ovat esimerkiksi Spotify-palvelun suorituskyvyn ylläpitäminen, tietoihin perustuvien uusia ominaisuuksia ja tarjontaa koskevien liiketoimintapäätösten tekeminen, laillisten velvoitteidemme noudattaminen ja kiistojen ratkaiseminen. Säilytämme joitakin henkilötietojasi niin kauan kuin olet Spotify-palvelun käyttäjä. Tämä koskee esimerkiksi soittolistojasi, kappalekirjastoasi ja tilisi tietoja.

Pyynnöstäsi poistamme henkilötietosi tai muutamme ne nimettömiksi, jotta niistä ei enää tunnista sinua, ellei meillä ole lainsäädäntöön perustuvaa oikeutta tai velvoitetta säilyttää tiettyjä henkilötietoja esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

  • Jos tiliisi liittyy ratkaisematon ongelma, esimerkiksi tiliisi liittyvä maksamaton maksu tai ratkaisematon vaatimus tai riita, säilytämme tarvittavia henkilötietoja, kunnes asia on ratkaistu.
  • Kun meidän on säilytettävä henkilötiedot laki-, vero-, tarkastus- tai kirjanpitovelvoitteitamme varten, säilytämme tarvittavia henkilötietoja sovellettavassa lainsäädännössä määritetyn ajan.
  • Kun tietojen säilyttäminen on tarpeen oikeutettujen liiketoimintaetujemme kannalta, esimerkiksi petosten estämiseksi tai käyttäjien suojaamiseksi.

9. Siirto muihin maihin

Spotify jakaa henkilötietojasi maailmanlaajuisesti muiden Spotify-konserniin kuuluvien yritysten kanssa tässä Käytännössä kuvattujen toimien suorittamiseksi. Tämä kattaa Spotify-konsernin yhtiöt seuraavissa maissa: Alankomaat, Australia, Belgia, Brasilia, Espanja, Hongkong, Italia, Itävalta, Japani, Kanada, Luxembourg, Meksiko, Puola, Ranska, Ruotsi, Saksa, Singapore, Suomi, Sveitsi, Taiwan, Tanska, Turkki, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat. Spotify saattaa myös teettää henkilötietojesi käsittelyn alihankintana sellaisilla kolmansilla osapuolilla tai jakaa henkilötietojasi sellaisten kolmansien osapuolten kanssa, jotka sijaitsevat muualla kuin kotimaassasi. Näin ollen henkilötietoihisi saatetaan soveltaa tietosuojalakeja, jotka eroavat asuinmaasi lainsäädännöstä.

Euroopan unionissa ja Sveitsissä kerättyjä henkilötietoja voidaan esimerkiksi siirtää käsiteltäviksi kolmansille osapuolille, jotka sijaitsevat Euroopan unionin ja Sveitsin ulkopuolella. Näissä tapauksissa Spotify varmistaa, että henkilötietojesi siirto suoritetaan sovellettavien tietosuojalakien mukaisesti, ja erityisesti sen, että asianmukaiset sopimuksia koskevat, tekniset ja organisatoriset toimenpiteet on toteutettu, esimerkiksi Euroopan komission hyväksymät Vakiosopimuslausekkeet.

Lisätietoja turvatoimista, joiden avulla suojaamme henkilötietojasi, on tämän Käytännön kohdassa 11 ”Henkilötietojesi suojaaminen”.

10. Linkit

Saatamme esittää kolmansien osapuolten mainoksia ja muuta sisältöä, joka on linkitetty kolmansien osapuolten verkkosivuille. Emme voi hallita kolmansien osapuolten tietosuojakäytäntöjä ja sisältöä, emmekä ole niistä vastuussa. Jos napsautat kolmannen osapuolen mainosta tai linkkiä, huomaa, että poistut Spotify-palvelusta ja että tätä Käytäntöä ei sovelleta antamiisi henkilötietoihin. Lue kolmansien osapuolten tietosuojakäytännöistä, miten ne keräävät ja käsittelevät henkilötietojasi.

11. Henkilötietojesi suojaaminen

Olemme sitoutuneet käyttäjiemme henkilötietojen suojelemiseen. Suojaamme henkilötietojasi toteuttamalla asianmukaiset tekniset ja organisatoriset toimenpiteet. Huomaa kuitenkin, ettei mikään järjestelmä ole koskaan täysin turvallinen. Olemme ottaneet käyttöön erilaisia käytäntöjä, kuten pseudonymisointi-, salaus-, käyttö- ja säilytyskäytännöt, joilla ehkäistään luvatonta käyttöä ja henkilötietojen tarpeetonta säilyttämistä järjestelmissämme.

Salasanasi suojaa käyttäjätiliäsi, joten suosittelemme käyttämään ainutlaatuista ja vahvaa salasanaa, rajoittamaan pääsyä tietokoneellesi ja selaimellesi sekä kirjautumaan ulos Spotify-palvelusta käytön jälkeen.

12. Lapset

Spotify-palvelua ei ole tarkoitettu alle 13-vuotiaille lapsille. Joissakin maissa ikärajat saattavat kuitenkin olla paikallisen lainsäädännön mukaan tiukemmat. Lisätietoja on Käyttöehdoissamme.

Emme tietoisesti kerää henkilötietoja lapsilta, jotka ovat alle 13-vuotiaita tai eivät ole saavuttaneet sovellettavaa ikärajaa (”Ikäraja”). Jos ikäsi on alle Ikärajan, älä käytä Spotify-palvelua äläkä anna meille henkilötietoja.

Jos olet Ikärajaa nuoremman lapsen vanhempi ja saat tietää, että lapsesi on antanut henkilötietoja Spotifylle, ota meihin yhteyttä Privacy Centerin yhteydenottolomakkeella ja pyydä, että voit käyttää sovellettavia oikeuksiasi, jotka on kuvattu tämän käytännön kohdassa 3 ”Oikeutesi ja asetuksesi: valinnat ja hallinta”.

Jos saamme tietää, että olemme keränneet alle 13-vuotiaan lapsen henkilötietoja, ryhdymme kohtuullisiin toimenpiteisiin näiden henkilötietojen poistamiseksi. Tämä voi edellyttää kyseisen lapsen Spotify-tilin poistamista.

13. Tämän tietosuojakäytännön muutokset

Saatamme tehdä ajoittain muutoksia tähän Käytäntöön.

Kun teemme tähän Käytäntöön olennaisia muutoksia, ilmoitamme niistä sinulle selkeästi tilanteeseen sopivalla tavalla, esim. näyttämällä selkeän ilmoituksen Spotify-palvelussa tai lähettämällä sinulle sähköpostia. Saatamme ilmoittaa sinulle ennakkoon.

Tästä johtuen sinun on varmistettava, että luet kaikki tällaiset ilmoitukset huolellisesti.

Jos haluat lisätietoja tästä Käytännöstä ja siitä, miten Spotify käyttää henkilötietojasi, lue lisää Privacy Centeristä osoitteesta spotify.com.

14. Yhteystiedot

Kiitos, että luit Tietosuojakäytäntömme. Jos sinulla on kysyttävää tästä Käytännöstä, ota yhteyttä Tietosuojavastaavaamme käyttämällä Privacy Centerin yhteystietolomaketta tai kirjoittamalla seuraavaan osoitteeseen:

Spotify AB
Regeringsgatan 19
Stockholm
111 53
Sverige

Tämän Käytännön mukaisesti käsiteltyjen henkilötietojen rekisterinpitäjä on Spotify AB.

Toivottavasti nautit Spotifysta!
© Spotify AB.