Spotifyn tietosuojaseloste

Voimaantulopäivä: 20. tammikuuta 2020

1 Johdanto
2 Tietosuojaselosteen tavoite
3 Käyttäjän oikeudet ja asetukset: näin säätelet tietojesi käyttöä
4 Spotifyn keräämät henkilötiedot
5 Henkilötietojen käyttötarkoitukset
6 Henkilötietojen luovuttaminen
7 Tietojen säilyttäminen ja poistaminen
8 Siirto muihin maihin
9 Linkit
10 Henkilötietojen suojaaminen
11 Lapset
12 Tietosuojaselosteen muutokset
13 Yhteystiedot

1. Johdanto

Kiitos, että valitsit Spotifyn!

Meille Spotifyssa on tärkeää, että palveluamme on mukava käyttää. Siksi haluamme tarjota sinulle parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen. Keräämme tietoa musiikinkuuntelutottumuksistasi, jotta voimme tarjota korkealuokkaista, sinulle räätälöityä palvelua. Tietosuoja ja henkilötietojesi turvaaminen ovat meille erittäin tärkeitä asioita. Haluamme siksi kertoa selkeästi, miten ja miksi keräämme, säilytämme, jaamme ja käytämme henkilötietoja. Kerromme myös, miten voit itse säädellä henkilötietojesi luovutusta.

Tämä tietosuojaseloste (”Tietosuojaseloste”) sisältää tarkat tiedot henkilötietojen käytöstä ja hallinnasta.

2. Tietosuojaselosteen tavoite

Tietosuojaselosteessa kuvataan olennaisilta osin, miten Spotify AB:n ja sen käyttäjien välillä käsitellään henkilötietoja. Tietosuojaselostetta sovelletaan kaikkiin Spotifyn palveluihin ja niihin liittyviin palveluihin (jäljempänä ”Spotify-palvelu”). Spotify-palvelun käyttöä koskevat ehdot on määritelty käyttöehdoissamme (”Käyttöehdot”).

Saatamme ajoittain kehittää uusia palveluita tai tarjota lisäpalveluita. Jos uusien palveluiden tai lisäpalveluiden käyttöönotto muuttaa oleellisesti sitä, miten käsittelemme tai keräämme henkilötietoja, annamme käyttäjille lisätietoja tai ehdotamme uusia tietojenkäsittelyn ehtoja tai käytäntöjä. Uusiin palveluihin ja lisäpalveluihin sovelletaan Tietosuojaselostetta, ellemme ilmoita toisin palveluiden käyttöönoton yhteydessä.

Tietosuojaselosteen tavoitteena on

  1. antaa käyttäjille ymmärrys siitä, mitä henkilötietoja keräämme heistä, miksi keräämme ja käytämme tietoja ja kenelle luovutamme tietoja
  2. kertoa, miten käytämme meille luovutettuja tietoja tarjotaksemme Spotify-palvelussa loistavan käyttäjäkokemuksen
  3. kertoa käyttäjien oikeuksista ja vaihtoehdoista henkilötietojen keräämisen ja käsittelyn yhteydessä sekä käyttäjien yksityisyyttä suojaavista toimenpiteistämme.

Toivomme, että Tietosuojaselosteesta saat käsityksen siitä, miten olemme sitoutuneet suojaamaan yksityisyyttäsi. Tietosuojaselosteessa käytetyt termit on selitetty tarkemmin verkkosivustomme Privacy Center -osiossa. Jos haluat kysyä Tietosuojaselosteesta, ota yhteyttä meihin. Yhteystietomme ovat kohdassa 13 ”Yhteystiedot”. Ellet hyväksy Tietosuojaselostetta, ota huomioon, että käytät Spotify-palvelua oman valintasi mukaan.

3. Käyttäjän oikeudet ja asetukset: näin säätelet tietojesi käyttöä

Euroopan unionin yleinen tietosuoja-asetus takaa yksilöille eräitä henkilötietoja koskevia oikeuksia. Siksi haluamme kohdella käyttäjiämme avoimesti ja tarjota vaihtoehtoja, joiden avulla käyttäjät voivat hyödyntää oikeuksiaan helpommin. Ellei sovellettavassa lainsäädännössä muuta määrätä, sinulla on seuraavat henkilötietojasi koskevat oikeudet:

  • Oikeus saada pääsy tietoihin – voit saada tiedon Spotifyn käsittelemistä henkilötiedoistasi ja pyytää pääsyä niihin
  • Oikeus tietojen oikaisemiseen – voit pyytää meitä muuttamaan tai päivittämään henkilötietojasi, jos niissä on virheitä tai puutteita
  • Oikeus tietojen poistamiseen – voit pyytää meitä poistamaan henkilötietojasi
  • Oikeus rajoittamiseen – voit pyytää meitä keskeyttämään väliaikaisesti tai pysyvästi kaikkien tai joidenkin henkilötietojesi käsittelyn
  • Vastustamisoikeus –
    • voit milloin tahansa vastustaa henkilötietojesi käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella
    • voit vastustaa henkilötietojen käsittelyä suoramarkkinointia varten
  • Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen – voit pyytää jäljennöksen henkilötiedoistasi sähköisessä muodossa ja siirtää henkilötiedot käytettäväksi toisen tahon palvelussa
  • Oikeus olla joutumatta automaattisen päätöksenteon kohteeksi – voit kieltää pelkkään automaattiseen käsittelyyn (kuten profilointiin) perustuvan päätöksenteon, jos päätöksenteolla olisi sinua koskevia oikeusvaikutuksia tai se vaikuttaisi sinuun muuten merkittävästi.

Voit lukea lisää oikeuksistasi, käyttää oikeuksia ja tallentaa henkilötietojen käyttöä koskevat asetuksesi seuraavilla sivustoilla:

  • __ Yksityisyysasetukset__ (löytyvät tilisivun kautta) – Yksityisyysasetusten avulla voit päättää tiettyjen henkilötietojen käytöstä. Asetuksissa on myös automaattinen Lataa omat tiedot -toiminto, josta voit ladata käyttäjätilisi ja käyttötottumustesi perustiedot.

  • Privacy Center -sivut – Privacy Center -sivuille olemme koonneet tietoja siitä, miten Spotify käsittelee henkilötietojasi, mitä henkilötietojasi koskevia oikeuksia sinulla on ja miten käytät oikeuksiasi.

  • Ilmoitusasetukset (löytyvät tilisivun kautta) – Ilmoitusasetuksista voit valita, mitä markkinointiviestejä saat Spotifylta. Asetuksia vaihtelemalla voit valita, millaisia sähköpostiviestejä ja ilmoituksia sinulle voi lähettää. Spotifyn sähköpostitse lähettämät markkinointiviestit sisältävät myös toiminnon, jolla voit kieltää lähetyksen viestistä käsin (esimerkiksi linkin, josta voit peruuttaa tilauksen). Napsauttamalla linkkiä kiellät vastaavien viestien lähettämisen jatkossa (esimerkiksi artistipäivitysten). Voit valita Ilmoitusasetukset-sivulta, millaisia sähköpostiviestejä ja ilmoituksia sinulle voi lähettää.

  • Evästekäytäntö – Evästekäytännössä on lisätietoa Spotifyn evästeiden käytöstä, kuten kohdennetusta mainonnasta. Siinä kerrotaan myös evästeasetusten hallinnasta ja tietynlaisen seurannan kieltämisestä.

  • Asiakastuki – Asiakastukisivustollamme on useita sivuja, joilta löytyy tietosuojakysymyksiin liittyvää lisäneuvontaa. Tärkeä tietolähde on Tietosuojaoikeudet ja yksityisyysasetukset -artikkeli, jossa on vastauksia yleisimpiin Spotify-palvelun henkilötietojen käsittelyä koskeviin kysymyksiin.

Jos haluat kysyä tietosuojastasi, oikeuksistasi tai oikeuksien käyttämisestä, ota yhteyttä tietosuojavastaavaamme käyttämällä Privacy Center -sivujen yhteydenottolomaketta. Jos et ole tyytyväinen siihen, miten käsittelemme henkilötietojasi, toivomme, että voimme selvittää asian yhdessä. Sinulla on kuitenkin oikeus valittaa Ruotsin tietosuojaviranomaiselle (Datainspektionen) tai asuinmaasi tietosuojaviranomaiselle.

4. Spotifyn keräämät henkilötiedot

Keräämiemme ja käyttämiemme henkilötietojen ryhmät ja henkilötietojen keräämistavat on koottu alla olevaan taulukkoon.

Henkilötiedot, jotka kerätään Spotify-palvelun käyttäjäksi rekisteröitymisen yhteydessä

Henkilötietoryhmät Ryhmän kuvaus
Käyttäjätiedot Annat nämä henkilötiedot meille tai keräämme ne sinulta, jotta voit rekisteröityä käyttämään Spotify-palvelua. Tietoihin voivat kuulua Spotify-palvelupaketin mukaan esimerkiksi käyttäjätunnus, sähköpostiosoite, puhelinnumero, syntymäaika, sukupuoli, katuosoite ja asuinmaa.

Osa pyytämistämme tiedoista vaaditaan tilin luomiseksi. Voit halutessasi antaa meille muita henkilötietoja tehdäksesi tilistäsi yksilöllisemmän.

Keräämämme henkilötiedot riippuvat siitä, millaisen Spotify-palvelupaketin käyttäjäksi rekisteröidyt, miten luot käyttäjätilisi ja rekisteröidytkö tai käytätkö Spotify-palvelua Facebookin tai muiden kolmansien osapuolten palveluiden avulla. Jos käytät kolmannen osapuolen palvelua tilin luomiseen, saamme henkilötietoja kyseisen palvelun kautta mutta vain siinä tapauksessa, että olet antanut kolmannelle osapuolelle suostumuksen henkilötietojen luovuttamiseen. Saatavilla olevat palvelupaketit ja rekisteröitymisvaihtoehdot voivat vaihdella maittain.

Henkilötiedot, jotka kerätään Spotify-palvelun käytön aikana:

Henkilötietoryhmät Ryhmän kuvaus
Käyttäjätiedot Nämä henkilötiedot kerätään käyttäessäsi Spotify-palvelua. Niihin voivat kuulua esimerkiksi seuraavat tiedot:

  • Spotify-palvelupakettisi
  • Spotify-palvelussa tekemäsi toiminnot, kuten haut (mukaan luettuina kaikkien hakujen päivämäärä ja kellonaika), kuunteluhistoria, tekemäsi soittolistat, kirjasto, selailuhistoria ja vuorovaikutus Spotify-palvelun, sisällön ja muiden Spotify-käyttäjien kanssa. Näihin tietoihin voi kuulua myös tietoja kolmansien osapuolten sovellusten käytöstä Spotify-palvelun yhteydessä.
  • Kiinnostuksen kohteistasi ja mieltymyksistäsi Spotify-palvelun käytön perusteella tehdyt päätelmät.
  • Spotifyssa julkaisemasi käyttäjäsisältö (määritelty Käyttöehdoissa), kuten kuvat, soittolistojen nimet ja yhteydenotot Spotifyn asiakaspalveluun. Käytämme laitteesi kameraa tai laitteellesi tallennettuja kuvia vain, jos olet antanut siihen luvan. Käytämme vain kuvia, jotka olet nimenomaisesti päättänyt jakaa meille, sekä niihin liittyviä metatietoja, kuten kuvan tiedostomuotoa ja -kokoa. Emme koskaan selaa tai lataa laitteesi kuvakirjastoa tai kameran rullaa.
  • Tekniset tiedot, joihin voivat kuulua esimerkiksi seuraavat:
    • URL-tiedot
    • verkkotunnistetiedot, mukaan luettuina evästetiedot ja IP-osoitteet
    • käyttämäsi laitteiden tiedot, kuten laitteen yksilöllinen tunniste, verkkoyhteyden tyyppi (esimerkiksi WiFi, 3G, LTE, Bluetooth), palveluntarjoaja, verkon ja laitteen suorituskyky, selaimen tyyppi, kieli, digitaalisten oikeuksien hallinnan mahdollistavat tiedot, käyttöjärjestelmä ja Spotify-sovelluksen versio
    • WiFi-verkkoosi kytkettyjen, Spotify-palveluun yhdistettävissä olevien laitteiden (kuten kaiuttimien) ominaisuudet
    • summittainen sijaintisi, joka voi perustua teknisiin tietoihin (esimerkiksi IP-osoitteeseesi, laitteesi kieliasetukseen tai maksuvaluuttaasi), jonka perusteella voimme noudattaa käyttöoikeussopimustemme maantieteellisiä vaatimuksia ja tarjota räätälöityä sisältöä ja mainontaa
    • liikkeen tai suuntauksen tuottamat liikeanturitiedot (esimerkiksi kiihtyvyys- tai gyroskooppianturista), jotka tarvitaan Spotify-palvelun tiettyjen ominaisuuksien tarjoamiseen.
Palvelupaketin vahvistamiseen tarvittavat tiedot Tiettyjen palvelupakettien yhteydessä (kuten Perhe-Premium-palvelupaketin ja Premium Duo -palvelupaketin) saatamme käyttää kolmannen osapuolen karttasovellusta (kuten Google Maps -sovellusta) ja/tai laitteesi paikannuspalvelua tarkistaaksemme osoitteesi. Näitä tietoja kerätään ainoastaan Perhe-Premium-palvelupaketin ja Premium Duo -palvelupaketin käyttöoikeuden vahvistamiseksi. Niitä ei käytetä mainostarkoituksiin tai muihin tarkoituksiin.

Henkilötiedot, jotka keräämme sinun luvallasi ja joiden avulla voimme tarjota lisäominaisuuksia tai -toimintoja

Henkilötietoryhmät Ryhmän kuvaus
Äänitiedot Jos ääniominaisuudet ovat saatavilla asuinmaassasi, keräämme sinun luvallasi äänitietoja tarjotaksemme sinulle lisäominaisuuksia ja -toimintoja, kuten Spotify-palvelun ääniohjausta. Lisätietoja on Spotifyn ääniohjausta koskevassa selosteessa.
Maksu- ja ostotiedot Saatamme kerätä tiettyjä henkilötietoja, jos rekisteröidyt Kokeilujaksoa varten, ostat jonkin Spotifyn Maksullisista tilauksista (määritelty Käyttöehdoissa) tai teet muita ostoksia Spotify-palvelun kautta. Kerättävät henkilötiedot vaihtelevat maksutavan mukaan (esimerkiksi suoraan matkaviestinoperaattorin kautta tai laskulla), mutta niihin kuuluvat muun muassa seuraavat tiedot:
  • nimi
  • syntymäaika
  • luotto- tai pankkikortin tyyppi, viimeinen voimassaolopäivä ja tietyt numerot korttinumerosta
  • postinumero
  • matkapuhelinnumero
  • osto- ja maksuhistoria.

Kilpailujen, kyselyjen ja arvontojen tiedot Keräämme henkilötiedot, jotka annat täyttäessäsi lomakkeita, vastatessasi kyselyihin tai osallistuessasi kilpailuihin.

Henkilötiedot, jotka keräämme ulkopuolisista lähteistä

Keräämme henkilötietojasi useilta kolmansilta osapuolilta. Nämä ulkopuoliset lähteet vaihtelevat, mutta niihin kuuluvat seuraavat:

Ulkopuolisten lähteiden ryhmät Ryhmän kuvaus
Varmennuspalveluiden tarjoajat Jos rekisteröidyt tai kirjaudut palveluihimme käyttämällä kolmannen osapuolen palvelun tunnuksia (esimerkiksi Facebook-tunnuksia), tuomme tietosi kyseiseltä kolmannelta osapuolelta Spotify-tilin luomista varten.
Tekniset palveluntarjoajat Käytämme teknisiä palveluntarjoajia, joilta saamme tiettyjä tietoja, kuten IP-osoitteista johdettuja summittaisia sijaintitietoja (esimerkiksi kaupunki tai osavaltio), joiden avulla tarjoamme Spotify-palvelua, sisältöä ja ominaisuuksia.
Maksunvälittäjät Jos maksat palvelun tai ominaisuuden käytöstäsi laskulla, saatamme saada tietoja maksunvälittäjiltämme voidaksemme lähettää sinulle laskuja, käsitellä maksusi ja toimittaa ostoksesi.
Mainostajat ja mainoskumppanit Saatamme saada mainostajilta ja mainoskumppaneilta tiettyjä sinua koskevia tietoja, kuten evästetunnisteen, mobiililaitteen tunnisteen tai sähköpostiosoitteen sekä päätelmiä kiinnostuksen kohteistasi ja mieltymyksistäsi, jotta voimme kohdentaa mainontaa tarkemmin ja mitata sen tehokkuutta.

5. Henkilötietojen käyttötarkoitukset

Kun käytät Spotify-palvelua, käsittelemme sinusta keräämiämme henkilötietoja erilaisten tekniikoiden avulla useista eri syistä. Alla olevassa taulukossa kerromme, miksi käsittelemme henkilötietojasi, mikä on käsittelyn oikeusperuste ja mitä henkilötietoryhmiä käytämme käsittelyn eri tarkoituksiin (henkilötietoryhmät on lueteltu kohdassa 4 ”Spotifyn keräämät henkilötiedot”.

Miksi Spotify käsittelee henkilötietoja (”käsittelyn tarkoitus”) Käsittelyn tarkoituksen oikeusperuste Henkilötietoryhmät
Spotify-palvelun tarjoaminen ja räätälöiminen
  • sopimuksen täytäntöönpano
  • oikeutettu etu
  • suostumus
  • käyttäjätiedot
  • käyttötiedot
  • maksu- ja ostotiedot
  • palvelupaketin vahvistamiseen tarvittavat tiedot
  • äänitiedot
Spotify-palvelun ongelmien havaitseminen, selvittäminen ja korjaaminen
  • sopimuksen täytäntöönpano
  • oikeutettu etu
  • käyttäjätiedot
  • käyttötiedot
Spotify-palvelun uusien ominaisuuksien, tekniikoiden ja parannusten arvioiminen ja kehittäminen
  • oikeutettu etu
  • suostumus
  • käyttäjätiedot
  • käyttötiedot
  • äänitiedot
markkinointi-, myynninedistämis- ja mainostarkoitukset
  • oikeutettu etu
  • suostumus
  • käyttäjätiedot
  • käyttötiedot
  • äänitiedot
lakisääteisten velvoitteiden ja viranomaismääräysten noudattaminen
  • lakisääteisten velvoitteiden noudattaminen
  • oikeutettu etu
  • käyttäjätiedot
  • käyttötiedot
  • maksu- ja ostotiedot
  • palvelupaketin vahvistamiseen tarvittavat tiedot
  • äänitiedot
  • kilpailujen, kyselyjen ja arvontojen tiedot
kolmansien osapuolten kanssa tehtyihin sopimuksiin perustuvien velvoitteiden täyttäminen esimerkiksi käyttöoikeussopimusten kohdalla ja asianmukaisiin toimenpiteisiin ryhtyminen immateriaalioikeuksien rikkomista ja sopimatonta sisältöä koskevien ilmoitusten tapauksessa
  • oikeutettu etu
  • käyttäjätiedot
  • käyttötiedot
  • maksu- ja ostotiedot
oikeudellisten vaateiden laatiminen, esittäminen tai puolustaminen
  • oikeutettu etu
  • käyttäjätiedot
  • käyttötiedot
  • maksu- ja ostotiedot
  • palvelupaketin vahvistamiseen tarvittavat tiedot
  • äänitiedot
  • kilpailujen, kyselyjen ja arvontojen tiedot
liiketoimintaa koskevien suunnitelmien, raporttien ja ennusteiden laadinta
  • oikeutettu etu
  • käyttäjätiedot
  • käyttötiedot
  • maksu- ja ostotiedot
maksun käsittely
  • sopimuksen täytäntöönpano
  • lakisääteisten velvoitteiden noudattaminen
  • käyttäjätiedot
  • maksu- ja ostotiedot
maksupetosten, Spotify-palvelun väärinkäytön ja muiden väärinkäytösten havaitseminen
  • sopimuksen täytäntöönpano
  • lakisääteisten velvoitteiden noudattaminen
  • oikeutettu etu
  • käyttäjätiedot
  • käyttötiedot
  • maksu- ja ostotiedot
  • palvelupaketin vahvistamiseen tarvittavat tiedot
tutkimusten, kilpailujen, kyselyjen ja arvontojen toteuttaminen
  • sopimuksen täytäntöönpano
  • oikeutettu etu
  • suostumus
  • käyttäjätiedot
  • käyttötiedot
  • kilpailujen, kyselyjen ja arvontojen tiedot

Arvioimme tasapainotestin avulla, voiko oikeutettu etumme muodostaa yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisen oikeusperusteen. Jos haluat lisätietoja tasapainotestistä, ota yhteyttä meihin käyttämällä kohdassa 13 ”Yhteystiedot” annettuja yhteystietoja.

6. Henkilötietojen luovuttaminen

Spotify-palvelun käytön yhteydessä kerättyjä tai luotuja henkilötietojasi voidaan luovuttaa tiettyihin ryhmiin kuuluville vastaanottajille.

Julkiset tiedot

Seuraavat henkilötiedot ovat aina julkisesti saatavilla Spotify-palvelussa: nimi ja/tai käyttäjätunnus, profiilikuva, Spotify-palvelussa seuraamasi tahot ja omat seuraajasi, äskettäin kuunnellut artistit sekä julkiset soittolistat.

Henkilötiedot, jotka voit julkistaa halutessasi

Seuraavat henkilötiedot luovutetaan vain alla olevassa taulukossa määritetyille vastaanottajaryhmille, jos

  • otat käyttöön Spotify-palvelun ominaisuuden, jonka toimiminen edellyttää henkilötietojen jakamista
  • annat meille luvan henkilötietojen luovuttamiseen esimerkiksi muuttamalla Spotify-palvelun asetuksia tai antamalla suostumuksesi selkeällä suostumusta ilmaisevalla toimella.
Vastaanottajaryhmät Luovutuksen syy
Spotify-tiliisi yhdistämäsi kolmansien osapuolten sovellukset ja laitteet Jos yhdistät Spotify-tilisi kolmannen osapuolen sovellukseen ja/tai laitteiseen/laitteisiin, kuten yhteisöpalveluun tai ääni-, televisio- tai autojärjestelmiin ja -palveluihin, Spotify luovuttaa teknisiä tietoja kyseisen sovelluksen ja/tai laitteen operaattorille Spotify-tilin yhdistämistä ja/tai Spotify-palvelun toiston helpottamista varten. Pyydämme henkilötietojen luovuttamiseen etukäteen lupasi, jos kolmannet osapuolet saattavat pyytää tai vaatia meitä luovuttamaan heille henkilötietojasi.
Tukiyhteisö Kun rekisteröidyt Spotifyn tukiyhteisössä Spotify-tukitiliä varten, pyydämme sinua luomaan erillisen käyttäjätunnuksen Spotifyn tukiyhteisöä varten. Käyttäjätunnus ja kaikki julkaisemasi kysymykset tai kommentit näkyvät julkisesti kaikille, jotka käyttävät Spotifyn tukiyhteisöä.
Spotify-seuraajat Joissakin tilanteissa saatat haluta, että jaamme tietoja Spotify-palvelun käytöstäsi muiden Spotifyn käyttäjien kanssa. Näitä käyttäjiä kutsutaan ”Spotify-seuraajiksi”. Voit esimerkiksi luoda yksityisiä tai julkisia soittolistoja. Jos jaat yksityisiä soittolistoja muille käyttäjille, muista, että vastaanottajat voivat jakaa yksityisiä soittolistojasi eteenpäin.
Artistit ja levy-yhtiöt Voit halutessasi luovuttaa henkilötietojasi (esimerkiksi sähköpostiosoitteen) artisteille, levy-yhtiöille tai muille kumppaneille, jotka haluavat lähettää uutisia tai tarjouksia suoraan sinulle. Voit muuttaa mieltäsi ja perua suostumuksesi milloin tahansa.

Lisätietoja ilmoitusten, julkisten tietojen ja muiden kanssa jakamiesi tietojen hallinnasta on Tietosuojaselosteen kohdassa 3 ”Käyttäjän oikeudet ja asetukset: näin säätelet tietojesi käyttöä” ja Privacy Center -sivuilla.

Spotifyn mahdollisesti luovuttamat tiedot

Vastaanottajaryhmät Luovutuksen syy
Palveluntarjoajat Käytämme palveluntarjoajia, jotka työskentelevät lukuumme ja saattavat tarvita tiettyjä henkilötietoja voidakseen tarjota meille palveluita. Nämä yritykset esimerkiksi tarjoavat asiakaspalvelua, pitävät yllä Spotify-palvelun tarjoamisessa tarvittavaa teknistä infrastruktuuria, avustavat järjestelmiemme ja palveluidemme suojaamisessa ja turvaamisessa ja auttavat meitä markkinoimaan Spotifyn omia tuotteita ja palveluita sekä kumppaneiden tuotteita, palveluita, tapahtumia ja Spotifyn kanssa toteutettavia yhteisbrändättyjä kampanjoita.
Maksunkäsittelijät Luovutamme henkilötietojasi tarpeen mukaan maksunkäsittelijöillemme maksujen käsittelyjä ja petosten torjuntaa varten.
Mainoskumppanit Käytämme mainoskumppaneita voidaksemme räätälöidä Spotify-palvelussa sinulle mahdollisesti tarjottavaa mainossisältöä. Kumppaneiden avulla voimme toimittaa sinulle kiinnostavampia mainoksia ja mainosviestejä, joihin saattaa sisältyä kohdennettua mainontaa, kontekstisidonnaista mainontaa ja yleistä Spotify-palvelussa tapahtuvaa mainontaa. Spotify ja mainoskumppanit saattavat käsitellä tiettyjä henkilötietoja selvittääkseen kiinnostuksen kohteesi ja mieltymyksesi, jotta voimme toimittaa sinulle kiinnostavampia mainoksia.
Spotifyn kumppanit Jos hankit palvelun esimerkiksi kolmannen osapuolen palvelun tai matkaviestinoperaattorin kautta, luovutamme käyttäjänimesi tai muita käyttäjätietoja tilin käyttöönottoa varten. Voimme luovuttaa kolmannelle osapuolelle myös Spotify-palvelun käyttöäsi koskevia tietoja, kuten tietoja tarjouksen hyödyntämisestä, Spotify-tilin käyttöönotosta tai Spotify-palvelun aktiivisesta käytöstä. Voimme lisäksi luovuttaa pseudonymisoituja henkilötietojasi musiikkialan kumppaneillemme, jotta ne saavat tietoja meille lisensoimansa sisällön suosiosta ja jotta voit kuunnella Spotify-palvelusta suoratoistosisältöä.
Akateemiset tutkijat Luovutamme henkilötietoja esimerkiksi tilastollisia analyyseja ja akateemisia tutkimuksia varten, kuitenkin ainoastaan pseudonymisoidussa muodossa.
Spotify-konsernin yhtiöt Luovutamme henkilötietoja muille Spotify-konsernin yhtiöille, jotta voimme harjoittaa päivittäistä liiketoimintaamme sekä ylläpitää ja tarjota Spotify-palvelua.
Lainvalvonta- ja tietosuojaviranomaiset Luovutamme henkilötietoja, jos arvioimme vilpittömässä mielessä, että luovutus on tarpeen lakisääteisen velvoitteemme noudattamista varten taikka toimitilojen tarkastuspäätökseen, tuomioistuimen määräykseen, haasteeseen tai muuhun oikeustoimeen vastaamista varten. Luovutamme henkilötietoja myös, jos arvioimme vilpittömässä mielessä, että luovutus on tarpeen meidän tai kolmannen osapuolen oikeutetun edun perusteella, ja jos katsomme, etteivät henkilötietojen suojaamista vaativat etusi tai perusoikeutesi tai -vapautesi syrjäytä näitä etuja. Oikeutettu etu voi koskea kansallista turvallisuutta, lainvalvontaa, oikeudenkäyntiä, rikostutkintaa, henkilön suojelemista tai kuoleman tai ruumiillisen vamman estämistä.
Spotifyn liiketoiminnan ostajat Luovutamme henkilötietojasi, jos myymme liiketoimintamme tai neuvottelemme sen myymisestä mahdollisen ostajan kanssa. Tällöin huolehdimme edelleen siitä, että henkilötietojasi käsitellään luottamuksellisesti, ja ilmoitamme sinulle ennen kuin henkilötietosi siirretään ostajalle tai niihin aletaan soveltaa toista tietosuojaselostetta.

7. Tietojen säilyttäminen ja poistaminen

Säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan kuin on tarpeen Spotify-palvelun tarjoamista varten ja liiketoiminnan keskeisiä oikeutettuja tarkoituksia varten. Näitä tarkoituksia ovat esimerkiksi Spotify-palvelun suorituskyvyn ylläpitäminen, uusista ominaisuuksista ja tarjonnasta päättäminen datan perusteella, lakisääteisten velvoitteiden noudattaminen ja kiistojen ratkaiseminen. Säilytämme osan henkilötiedoistasi niin kauan kuin pysyt Spotify-palvelun käyttäjänä. Tämä koskee esimerkiksi soittolistoja, kappalekirjastoa ja käyttäjätilin tietoja.

Voimme pyynnöstäsi poistaa henkilötietosi tai muuttaa ne anonyymeiksi, jolloin sinua ei voida tunnistaa tietojen perusteella. Tämä ei kuitenkaan koske tilanteita, joissa meillä on lakisääteinen oikeus tai velvollisuus säilyttää henkilötietoja, kuten seuraavissa tilanteissa:

  • Käyttäjätiliisi liittyy selvittämättömiä asioita, kuten maksamaton saatava tai ratkaisematon vaatimus tai kiista. Tällöin säilytämme tarvittavat henkilötiedot, kunnes asia on selvitetty.
  • Meidän on säilytettävä henkilötietoja lakisääteisiä velvollisuuksiamme tai verotukseen, tilintarkastukseen tai kirjanpitoon liittyviä velvollisuuksiamme varten. Tällöin säilytämme henkilötiedot lain vaatiman ajan.
  • Tietojen säilyttäminen on tarpeen liiketoimintaamme liittyvän oikeutetun edun perusteella, esimerkiksi petosten estämiseksi tai käyttäjien suojaamiseksi.

8. Siirto muihin maihin

Spotify luovuttaa henkilötietojasi muille Spotify-konsernin yhtiöille maailmanlaajuisesti voidakseen suorittaa tässä Tietosuojaselosteessa kuvatut tehtävät. Spotify saattaa myös käyttää henkilötietojen käsittelyssä alihankkijoina kolmansia osapuolia, jotka toimivat asuinmaasi ulkopuolella, tai luovuttaa niille henkilötietoja. Henkilötietoihisi saatetaan siksi soveltaa tietosuojalakeja, jotka eroavat asuinmaasi lainsäädännöstä.

Esimerkiksi Euroopan unionissa ja Sveitsissä kerättyjä henkilötietoja voidaan siirtää käsiteltäviksi kolmansille osapuolille, jotka sijaitsevat Euroopan unionin ja Sveitsin ulkopuolella. Näissä tilanteissa Spotify varmistaa, että henkilötietosi siirretään sovellettavien tietosuojalakien mukaisesti ja siirrossa käytetään asianmukaisia sopimustoimia sekä teknisiä ja organisatorisia toimenpiteitä (esimerkiksi Euroopan komission hyväksymiä vakiosopimuslausekkeita).

Lisätietoja henkilötietojesi suojaamiseen käyttämistämme turvatoimista on Tietosuojaselosteen kohdassa 10 ”Henkilötietojen suojaaminen”.

9. Linkit

Saatamme näyttää palvelussamme kolmansien osapuolten mainoksia ja muuta sisältöä, joka johtaa kolmansien osapuolten verkkosivuille. Emme voi vaikuttaa kolmansien osapuolten tietosuojaselosteisiin ja sisältöihin, emmekä siten vastaa niistä. Huomaa, että jos napsautat kolmannen osapuolen mainosta tai linkkiä, poistut Spotify-palvelusta, jolloin antamiisi henkilötietoihin ei enää sovelleta tätä Tietosuojaselostetta. Selvitä kolmansien osapuolten tietosuojaselosteista, miten kolmannet osapuolet keräävät ja käsittelevät henkilötietoja.

10. Henkilötietojen suojaaminen

Olemme sitoutuneet suojaamaan käyttäjiemme henkilötiedot. Käytämme henkilötietojen suojauksessa asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia toimenpiteitä. Muista kuitenkin, ettei mikään järjestelmä ole täysin turvallinen. Olemme määritelleet erilaisia käytäntöjä ehkäistäksemme henkilötietojen luvattoman käytön ja tarpeettoman säilyttämisen järjestelmissämme. Käytännöt koskevat muun muassa tietojen pseudonymisointia, salausta, käyttöoikeuksia ja säilyttämistä.

Käyttäjätilejä suojaa salasana. Suosittelemme, että valitset vahvan salasanan, jota et käytä missään muussa palvelussa. Salasanaa ei saa paljastaa muille. Sinun tulisi myös valvoa, etteivät ulkopuoliset käytä tietokonettasi ja selaintasi, ja kirjautua ulos Spotify-palvelusta aina lopettaessasi sen käytön.

11. Lapset

Spotify-palvelua ei ole tarkoitettu alle 13-vuotiaille lapsille (lukuun ottamatta Spotify Kids -palvelua, jota Spotify tarjoaa eräillä markkinoilla erillisenä sovelluksena). Spotify-palvelua ei myöskään ole suunnattu alaikäisille, joiden henkilötietojen käsittely on kielletty tai vaatii huoltajan suostumusta tietosuoja-asetuksen tai heidän asuinmaansa lainsäädännön nojalla.

Emme tietoisesti kerää henkilötietoja lapsilta, jotka ovat iältään alle 13-vuotiaita tai alle sovellettavan ikärajan (”Ikäraja”). Jos olet iältäsi alle Ikärajan, et saa käyttää Spotify-palvelua etkä antaa henkilötietojasi Spotifylle.

Jos saat tietoosi, että iältään Ikärajaa nuorempi lapsesi on antanut henkilötietojaan Spotifylle, ota meihin yhteyttä Privacy Center -sivuston yhteydenottolomakkeella ja käytä tarvittaessa oikeuksiasi (ks. Tietosuojaselosteen kohta 3 ”Käyttäjän oikeudet ja asetukset: näin säätelet tietojesi käyttöä”).

Jos tietoomme tulee, että olemme keränneet alle 13-vuotiaan lapsen henkilötietoja, ryhdymme kohtuullisiin toimenpiteisiin tietojen poistamiseksi. Tämä voi edellyttää lapsen Spotify-tilin poistamista.

12. Tietosuojaselosteen muutokset

Saatamme muuttaa Tietosuojaselostetta ajoittain.

Jos teemme Tietosuojaselosteeseen olennaisia muutoksia, ilmoitamme niistä sinulle selkeästi tilanteeseen sopivalla tavalla, esimerkiksi näkyvällä ilmoituksella Spotify-palvelussa, sähköpostiviestillä tai laitteeseesi lähetettävällä ilmoituksella. Saatamme ilmoittaa muutoksista ennakkoon.

Lue sen vuoksi kaikki ilmoitukset huolellisesti.

Lisätietoja tästä Tietosuojaselosteesta ja Spotifyn henkilötietojen käytöstä on verkkosivustomme Privacy Center -osiossa.

13. Yhteystiedot

Kiitos, että luit Tietosuojaselosteemme. Jos haluat kysyä Tietosuojaselosteesta, ota yhteyttä tietosuojavastaavaamme Privacy Center -verkkosivun yhteydenottolomakkeella, sähköpostitse osoitteeseen privacy@spotify.com tai kirjeitse seuraavaan osoitteeseen:

Spotify AB
Regeringsgatan 19
111 53 Stockholm
Sweden

Tämän Tietosuojaselosteen mukaisesti käsiteltävien henkilötietojen rekisterinpitäjä on Spotify AB.

Toivotamme hyviä hetkiä Spotifyn parissa!

© Spotify AB.