Centre de seguretat i privadesa

Informació sobre les recomanacions a Spotify

Com funcionen les recomanacions de Spotify?

El nostre objectiu a Spotify és que tots els usuaris tinguin una experiència fantàstica i única. La idea és connectar tothom amb la música que els agrada i ajudar-los a descobrir contingut nou. Tots els oients són diferents i també ho són les seves experiències amb Spotify, ja que moltes de les nostres recomanacions són personalitzades. Quan preguntem als nostres oients què és el que més els agrada de Spotify, la majoria afirma que la seva funció preferida és la personalització. Potser et preguntes com generem les recomanacions del feed d'Inici, les llistes, els resultats de cerca o altres parts del servei, així que volem desmitificar el seu funcionament.

A Spotify, tant les persones com la tecnologia treballen per proporcionar recomanacions pertinents. Algunes recomanacions es basen en una selecció editorial, com ara una llista pop creada per editors musicals. Altres recomanacions es personalitzen segons els gustos únics de cada oient. Seria el cas d'una llista personalitzada creada pels nostres algoritmes dissenyats per experts.

Pensem que les recomanacions no s'haurien de limitar a l'optimització per generar clics, sinó que haurien d'evolucionar amb els teus gustos. Tenim equips que es dediquen a assegurar-se que les teves recomanacions generin interaccions reals i connexions significatives. Treballem contínuament per millorar els nostres sistemes de recomanació i assegurar-nos de mostrar-te contingut adient per a tu que et pugui agradar.

Selecció editorial

Els editors de Spotify utilitzen les estadístiques sobre les dades, el seu excel·lent sentit de l'oïda i els seus coneixements de les tendències culturals per col·locar el contingut on té més possibilitats de generar un impacte entre els fans de tot el món. Seleccionen atentament el contingut per oferir-te recomanacions a Spotify, per exemple, de llistes editorials. Els editors de Spotify d'arreu del món coneixen a la perfecció la música i la cultura locals, i això els permet prendre decisions sobre la programació orientades a oferir la millor experiència possible als oients.

Recomanacions personalitzades

Spotify ofereix recomanacions algorítmiques pertinents, úniques i personalitzades per a cada usuari. Els nostres algoritmes seleccionen i ordenen el contingut per a les experiències de cada oient a Spotify. Això inclou les seccions de cerca, l'Inici i les llistes personalitzades.

Els nostres algoritmes es basen en diversos paràmetres per fer aquestes recomanacions. La importància d'aquests paràmetres canvia amb el temps segons la teva manera d'utilitzar Spotify. Considerem que les teves preferències musicals són el paràmetre més important a l'hora d'oferir-te la millor experiència general com a usuari. A continuació trobaràs informació més detallada sobre els paràmetres principals i com funcionen.

Preferències musicals

El contingut amb què interactues a Spotify, com ara el que cerques, escoltes, saltes o deses a La teva biblioteca, ens ajuda a comprendre quins són els teus gustos. D'això en diem "preferències musicals", i indiquen als nostres algoritmes què t'interessa i com t'agrada escoltar-ho.

  • Exemple: si escoltes un artista concret, pot ser que et recomanem altres cançons seves.
  • Exemple: la nostra llista Radar de novetats es basa en música similar que has escoltat per recomanar-te les darreres novetats que pensem que t'agradaran.
  • Exemple: si escoltes un pòdcast sobre esports, pot ser que te'n recomanem altres.

Informació que comparteixes amb nosaltres

Les recomanacions també es basen en la informació que comparteixes amb Spotify, com ara la teva ubicació general (no és exacta), el teu idioma, la teva edat i a qui segueixes. Tot això indica als nostres algoritmes quins temes t'interessen o sobre quins artistes vols tenir informació actualitzada.

  • Exemple: si segueixes un pòdcast concret, pot ser que te'n recomanem algun episodi.
  • Exemple: si tries l'alemany com el teu idioma a Spotify, és possible que et recomanem pòdcasts en alemany.

Informació sobre el contingut

Els nostres algoritmes tenen en compte les característiques del contingut mateix, com ara el gènere, la data de publicació, la categoria de pòdcast, etc. Tot això ens permet identificar contingut amb característiques equiparables que podria agradar a altres oients similars.

  • Exemple: si escoltes molta música pop, pot ser que et recomanem altres cançons pop similars.
  • Exemple: si escoltes molts audiollibres sobre crims, pot ser que te'n recomanem altres del mateix gènere.

Seguretat dels oients

Com a plataforma, avaluem el nostre impacte sobre creadors, oients i comunitats. Spotify treballa per garantir que s'apliquin les mesures i els processos de seguretat corresponents per evitar l'exposició a contingut nociu, entre d'altres. Ens prenem la responsabilitat algorítmica seriosament i col·laborem amb els nostres equips de polítiques, productes i investigació, a més de consultar experts externs, com ara l'Spotify Safety Advisory Council.

Les Normes de la plataforma de Spotify s'apliquen a tot el contingut de la plataforma, també al que et recomanem. Els nostres equips interns han creat aquestes normes amb l'ajuda d'una gran varietat d'experts externs. Si detectem contingut que podria infringir les nostres normes, revisem si compleix les nostres polítiques i prenem les mesures corresponents. Una d'aquestes mesures és la restricció del contingut infractor perquè no s'inclogui en les recomanacions.

Com pots influir sobre el contingut en què es basen les teves recomanacions?

La teva manera d'interactuar amb el contingut a Spotify influeix constantment sobre les recomanacions que reps. Pensem que com més contingut del que t'agrada escoltis i més interactuïs amb l'aplicació, més t'agradaran les recomanacions.

També t'oferim maneres d'influir sobre el contingut que s'inclou en les teves recomanacions o d'indicar-nos si t'agrada o no, així com de veure menys contingut d'un tipus concret. A continuació s'inclouen exemples:

  • Exclusions de les preferències musicals: si exclous una llista de les teves preferències musicals, influirà menys sobre les teves recomanacions futures.
  • Opinions sobre les recomanacions: si toques "No m'interessa" o "No m'agrada" per a una recomanació a Spotify, rebràs menys recomanacions similars.
  • Filtre de contingut explícit: si desactives el contingut explícit, tot el contingut marcat com a explícit es mostrarà en gris i no el podràs reproduir.

En alguns casos, també pots organitzar i filtrar les teves recomanacions d'acord amb el que tinguis més ganes de veure. Per exemple, pots filtrar la pàgina Inici per veure només pòdcasts o música.

Com influeixen els factors comercials sobre les recomanacions?

A l'hora de recomanar contingut, la prioritat de Spotify és la satisfacció dels oients. En alguns casos, els factors comercials, com ara el cost del contingut o si el podem monetitzar, poden influir sobre les nostres recomanacions. Per exemple, Discovery Mode ofereix als artistes i els segells discogràfics l'oportunitat d'identificar les cançons que consideren prioritàries, i el nostre sistema afegeix aquesta marca als algoritmes que determinen el contingut de les sessions de reproducció personalitzades. Si un artista o segell discogràfic activa Discovery Mode per a una cançó, Spotify cobra una comissió quan es reprodueix en una àrea de la plataforma on està actiu Discovery Mode (no ho està a les nostres llistes editorials). Aquesta marca augmenta la probabilitat que es recomanin les cançons seleccionades, però no és cap garantia. Només recomanem cançons si la probabilitat que als oients els agradin és alta. Pel que fa a les recomanacions, si un oient no interactua amb una cançó, incloses les de Discovery Mode, en prenem nota i ho tenim en compte en el futur a l'hora de determinar quin contingut li recomanem.