Centar za bezbednost i privatnost

Prijavljivanje sadržaja u usluzi Spotify

Pregled

Mi, u kompaniji Spotify, naporno radimo na podizanju nivoa kreativnog izraza i želimo da članovi naše zajednice bezbedno iskazuju svoje autentične ličnosti, ali to ne znači da je sve dozvoljeno.

Naša odavno ustanovljena pravila platforme opisuju šta je u usluzi Spotify dozvoljeno, a šta nije. Prednost pri pregledu dajemo sadržaju koji utiče na maloletna lica, dovodi do većeg rizika od oflajn štete ili je možda nezakonit.

Kakve mere se preduzimaju protiv nezakonitog sadržaja ili sadržaja koji krši pravila platforme?

Kada pronađemo sadržaj koji krši naša pravila platforme ili je nezakonit po lokalnom zakonu, možemo da preduzmemo čitav niz mera. Te mere mogu da obuhvataju uklanjanje sadržaja, ograničavanje distribucije, primenu oznaka sa upozorenjima o sadržaju i/ili demonetizaciju.

Kako neko može da prijavi sadržaj u usluzi Spotify?

Ako smatrate da neki sadržaj možda krši naša pravila platforme, prijavite ga preko obrasca za bezbedno prijavljivanje.

Da biste prijavili sadržaj za koji smatrate da krši vaša prava intelektualne svojine ili da na neki drugi način krši zakon, obratite nam se. Više informacija o Spotify smernicama za rešavanje problema u vezi sa povredom intelektualne svojine možete da pronađete u našim smernicama za autorska prava.

Ko može da prijavljuje sadržaj?

Svako ko ima imejl adresu može da prijavi sadržaj u usluzi Spotify, čak i ako nema Spotify nalog. Imajte na umu da možemo da vam ograničimo mogućnost slanja zahteva u budućnosti ako budete zloupotrebljavali naš proces prijavljivanja.

Da li je moguća žalba na odluke u vezi sa sadržajem?

Ako ste stanovnik Evropske unije i smatrate da je pogrešna mera primenjena na vaš sadržaj ili kao odgovor na vašu prijavu, potražite sledeće korake u primljenom obaveštenju.

Kada su sve ostale zemlje u pitanju, nastavićemo da proširujemo mogućnosti i opcije za žalbe, što zavisi od lokacije.