Centar za bezbednost i privatnost

Razumevanje preporuka u usluzi Spotify

Kako funkcionišu Spotify preporuke?

U usluzi Spotify nastojimo da pružamo sjajne i jedinstvene doživljaje svakom korisniku. Naš cilj je da svaku osobu povežemo sa onim što voli i da joj pomognemo da otkrije nešto novo. Svaki slušalac je jedinstven, pa je i doživljaj svakog Spotify korisnika, kao i mnoge naše preporuke, personalizovan. Na pitanje šta vole u vezi sa uslugom Spotify, većina slušalaca navodi personalizaciju kao omiljenu funkciju. Možda se pitate kako generišemo ove preporuke u početnom fidu, plejlistama, rezultatima pretrage ili drugim delovima usluge, pa želimo da demistifikujemo kako one funkcionišu.

U usluzi Spotify ljudi i tehnologija rade zajedno na pružanju relevantnih preporuka. Neke preporuke su zasnovane na izboru urednika, poput pop plejlisti koje prave muzički urednici. Ostale preporuke su prilagođene jedinstvenom ukusu svakog slušaoca, poput personalizovane plejliste zasnovane na našim algoritmima koje dizajniraju stručnjaci.

Smatramo da preporuke ne bi trebalo da se optimizuju samo za sledeći klik, već da evoluiraju sa vašim ukusom. Imamo posvećene timove koji se brinu o tome da preporuke budu relevantne i omoguće otkrivanje zanimljivog sadržaja. Uvek radimo na poboljšanju naših sistema za preporuke kako bismo bili sigurni da vam prikazujemo relevantan i zabavan sadržaj.

Izbor urednika

Urednici usluge Spotify se oslanjaju na uvide u podatke, praćenje aktuelnosti i razumevanje kulturnih trendova da bi se sadržaj plasirao tako da dopre do što većeg broja fanova širom sveta. Oni pažljivo biraju sadržaj za preporuku u usluzi Spotify, na primer u uredničkim plejlistama. Urednici širom sveta odlično poznaju lokalnu muziku i kulturu i vode računa da prioritet pri pravljenju plejlista uvek bude najbolji doživljaj slušaoca.

Personalizovane preporuke

Spotify nudi algoritamske preporuke koje su relevantne, jedinstvene i prilagođene za svakog korisnika. Naši algoritmi biraju i uređuju sadržaj Spotify doživljaja svakog slušaoca, kako u Pretrazi i na Početnoj stranici, tako i u personalizovanim plejlistama.

Naši algoritmi se oslanjaju na brojne faktore za pružanje ovih preporuka. Značaj ovih faktora može da se razlikuje od perioda do perioda, u zavisnosti od načina na koji koristite Spotify. Verujemo da je profil ukusa najvažniji faktor za pružanje najboljeg sveobuhvatnog korisničkog doživljaja. U nastavku navodimo pojedinosti o najznačajnijim faktorima i kako oni funkcionišu.

Profil ukusa

Kada koristite Spotify, radnje kao što su pretraživanje, slušanje, preskakanje ili čuvanje u Mojoj biblioteci utiču na našu interpretaciju vašeg ukusa. Ovo nazivamo „profil ukusa“, što našim algoritmima daje nagoveštaj onoga što vas zanima i kako volite da slušate.

  • Primer: Ako slušate određenog izvođača, mogli bismo da vam preporučimo još pesama tog izvođača.
  • Primer: Naša plejlista Muzički radar preporučuje najnovija izdanja za koja mislimo da će vam se dopasti na osnovu slične muzike koju ste slušali.
  • Primer: Ako slušate podkast o sportu, mogli bismo da vam preporučimo druge podkaste o sportu.

Informacije koje delite sa nama

Preporuke se takođe zasnivaju na informacijama koje delite sa uslugom Spotify, kao što je vaša opšta (neprecizna) lokacija, vaš jezik, vaš uzrast i koga pratite. To našim algoritmima daje uvid u teme koje vas zanimaju ili sa kojim izvođačima želite da budete u toku.

  • Primer: Ako slušate određeni podkast, mogli bismo da vam preporučimo epizodu tog podkasta.
  • Primer: Ako odaberete nemački kao svoj jezik u usluzi Spotify, možda ćemo vam preporučiti podkast na nemačkom.

Informacije o sadržaju

Naši algoritmi uzimaju u obzir karakteristike samog sadržaja, kao što su njegov žanr, datum izdavanja, kategorija podkasta itd. Ovo nam omogućava da identifikujemo koji sadržaj ima slične karakteristike i u kom možda uživaju slični slušaoci.

  • Primer: Ako slušate dosta pop muzike, mogli bismo da vam preporučimo još sličnih pesama.
  • Primer: Ako slušate audio-knjige o zločinima, mogli bismo da vam preporučimo druge audio-knjige o zločinima.

Bezbednost slušalaca

Kao platforma, procenjujemo uticaj koji imamo na autore, slušaoce i zajednice. Spotify radi na tome da obezbedi primenjivanje odgovarajućih mera i procesa, uključujući mere za sprečavanje izloženosti štetnom sadržaju. Ozbiljno shvatamo algoritamsku odgovornost i obavljamo saradnju između timova za smernice, proizvod i istraživačke timove, kao i konsultacije sa spoljnim stručnjacima kao što je Spotify Safety Advisory Council.

Pravila platforme Spotify se primenjuju na sav sadržaj na platformi, uključujući preporučeni sadržaj. Ova pravila su razvili interni timovi uz doprinos široke lepeze spoljnih stručnjaka. Kada postanemo svesni sadržaja koji potencijalno krši smernice, taj sadržaj se preispituje u odnosu na naše smernice i preduzimaju se odgovarajuće radnje. Ove radnje uključuju, na primer, sprečavanje preporučivanja sadržaja koji krši smernice.

Kako možete da utičete na faktore na kojima se zasnivaju vaše preporuke?

Na preporuke stalno utiče vaša interakcija sa Spotify sadržajem. Smatramo da što više slušate sadržaj koji volite i što više komunicirate sa aplikacijom, to ćete više i uživati u preporukama.

Takođe nudimo načine da utičete i dajete povratne informacije o tome šta se prikazuje u preporukama i za koji sadržaj želite da vam se manje prikazuje. Pogledajte neke primere ispod:

  • Izuzmi iz profila ukusa: Kada iz svog profila ukusa isključite plejlistu, ta plejlista će manje uticati na vaše buduće preporuke.
  • Davanje povratnih informacija o preporukama: Kada dodirnete [nisam zainteresovan/ne sviđa mi se] za peporuku u usluzi Spotify, dobijaćete manje preporuka koje su joj slične.
  • Filter za eksplicitan sadržaj: Kada isključite eksplicitan sadržaj, sadržaj sa oznakom Eksplicitno će biti zasivljen i nećete moći da ga pustite.

U nekim slučajevima takođe možete da organizujete i filtrirate preporuke na osnovu onoga što najviše želite da vidite. Na primer, možete da filtrirate stranicu Početna da biste videli samo podkaste ili samo muziku.

Kako komercijalna razmatranja utiču na preporuke?

Spotify daje prioritet zadovoljstvu slušalaca prilikom preporučivanja sadržaja. U nekim slučajevima, komercijalna razmatranja, kao što su cena sadržaja ili da li možemo da ga monetizujemo, mogu da utiču na naše preporuke. Na primer, Discovery Mode daje priliku izvođačima i diskografskim kućama da identifikuju pesme koje su im prioritet, a naš sistem će dodati taj signal algoritmima koji određuju sadržaj personalizovanih sesija slušanja. Kada umetnik ili diskografska kuća uključe Discovery Mode za pesmu, Spotify naplaćuje proviziju za strimove te pesme u oblastima platforme u kojima je Discovery Mode aktivan (Discovery Mode nije aktivan u uredničkim plejlistama). Ovaj signal povećava verovatnoću da se izabrana pesma preporuči, ali je ne garantuje. Preporučujemo samo pesme za koje je verovatno da će se slušaocima dopasti. Kao i kod svih preporuka, registrujemo kada slušalac nije zainteresovan za pesmu – uključujući i one iz Discovery Mode-a – i to uzimamo u obzir kada odlučujemo šta da preporučimo ubuduće.