Centar za bezbednost i privatnost

Prijavljivanje sadržaja u usluzi Spotify

Pregled

Mi, u kompaniji Spotify, naporno radimo na podizanju nivoa kreativnog izraza i želimo da članovi naše zajednice bezbedno iskazuju svoje autentične ličnosti, ali to ne znači da je sve dozvoljeno.

Naša odavno ustanovljena pravila platforme opisuju šta je u usluzi Spotify dozvoljeno, a šta nije. Prednost pri pregledu dajemo sadržaju koji utiče na maloletna lica, dovodi do većeg rizika od oflajn štete ili je možda nezakonit.

Kakve mere se preduzimaju protiv nezakonitog sadržaja ili sadržaja koji krši pravila platforme?

Kada pronađemo sadržaj koji krši naša pravila platforme ili je nezakonit po lokalnom zakonu, možemo da preduzmemo čitav niz mera. Te mere mogu da obuhvataju uklanjanje sadržaja, ograničavanje distribucije, primenu oznaka sa upozorenjima o sadržaju i/ili demonetizaciju.

Kako neko može da prijavi sadržaj u usluzi Spotify?

Ako smatrate da neki sadržaj možda krši naša pravila platforme, prijavite ga preko obrasca za bezbedno prijavljivanje. Vlasnik sadržaja neće znati ko je popunio prijavu.

Da biste prijavili sadržaj za koji smatrate da krši vaša prava intelektualne svojine ili da na neki drugi način krši zakon, obratite nam se. Sadržaj prijavljen putem ovog obrasca (osim ako nije prijavljen iz razloga intelektualne svojine) takođe će biti pregledan zbog kršenja Pravila platforme. Više informacija o Spotify smernicama za rešavanje problema u vezi sa povredom intelektualne svojine možete da pronađete u našim smernicama za autorska prava.

Zloupotreba procesa prijavljivanja može da dovede do ograničenja mogućnosti da podnosite prijave u budućnosti, a ponovna kršenja Spotify uslova korišćenja, uključujući Pravila platforme, mogu da dovedu do toga da vaš nalog bude suspendovan ili ukinut.

Ko može da prijavljuje sadržaj?

Svako ko ima imejl adresu može da prijavi sadržaj u usluzi Spotify, čak i ako nema Spotify nalog. Imajte na umu da možemo da vam ograničimo mogućnost slanja zahteva u budućnosti ako budete zloupotrebljavali naš proces prijavljivanja.

Da li je moguća žalba na odluke u vezi sa sadržajem?

Opcije za žalbe na odluke o sadržaju razlikuju se u zavisnosti od lokacije i nastavićemo da širimo mogućnosti u budućnosti.

Ako se ne slažete sa odlukom o izvršenju donetom u vezi sa vašim sadržajem ili kao odgovor na vašu prijavu, možete da podnesete žalbu. Da biste to uradili, pratite uputstva u obaveštenju koje ste možda dobili od usluge Spotify.

Kako da prijavim druge probleme sa aplikacijom?

Ako pronađete netačne informacije ili probleme sa funkcionisanjem aplikacije, možete da ih prijavite ovde. Ako ste umetnik, vaša izdavačka kuća ili distributer mogu da pomognu u rešavanju problema sa muzikom.