Privacy Center

Spotify käyttää henkilötietoja parhaan kuuntelukokemuksen tarjoamiseen. Lue lisää henkilötietoihin liittyvistä oikeuksistasi.

Me Spotifylla haluamme tarjota sinulle parhaan mahdollisen kokemuksen. Tätä tarkoitusta varten käsittelemme henkilötietojasi, jotta saamme paremman käsityksen kuuntelutottumuksistasi ja voimme tarjota niin sinulle kuin kaikille muille asiakkaillemmekin parasta mahdollista palvelua. Voit kuitenkin olla varma siitä, että yksityisyytesi ja henkilötietojesi suojaaminen on meille erittäin tärkeää.

Tässä Privacy Centerissä on lisätietoja henkilötietoihin liittyvistä oikeuksista ja asetuksista. Lisäksi siinä on yhteenveto Tietosuojakäytäntömme tärkeimmistä kohdista.

Mitä minua koskevia henkilötietoja Spotify kerää?

Meille on hyvin tärkeää, että ymmärrät, mitä tietoja sinusta keräämme ja miksi tarvitsemme niitä.

Keräämme henkilötietojasi seuraavasti:

  1. Henkilötiedot, jotka keräämme, kun rekisteröidyt Spotify-palveluun – kun rekisteröidyt Spotify-palveluun, keräämme tiettyjä henkilötietoja, jotta voit käyttää Spotify-palvelua. Tämä tarkoittaa Tietosuojakäytäntömme kohdassa 5 kuvattuja tilin rekisteröintitietoja.
  2. Henkilötiedot, jotka keräämme, kun käytät Spotify-palvelua – kun käytät Spotify-palvelua, keräämme Spotify-palvelun käyttöösi liittyviä henkilötietoja, kuten sen, mitä kappaleita olet soittanut ja mitä soittolistoja olet luonut. Tämä tarkoittaa Tietosuojakäytäntömme kohdassa 5 kuvattuja Spotify-palvelun käyttötietoja.
  3. Henkilötiedot, joiden avulla voimme toimittaa sinulle lisäominaisuuksia tai -toimintoja – saatat antaa meille ajoittain muita henkilötietoja tai luvan niiden keräämiseen, jotta voimme esimerkiksi toimittaa sinulle lisäominaisuuksia tai -toimintoja. Tämä tarkoittaa Tietosuojakäytäntömme kohdassa 5 kuvattuja vapaaehtoisia matkaviestintietoja, maksutietoja, kilpailujen, kyselyjen ja arvontojen tietoja ja markkinointitietoja. Jos muutat mieltäsi, voit peruuttaa antamasi luvan milloin tahansa.

Miksi Spotify kerää ja käyttää näitä henkilötietoja?

Keräämme ja käytämme henkilötietojasi

  • tarjotaksemme ja räätälöidäksemme Spotify-palvelua ja muita Spotifyn tarjoamia palveluja ja tuotteita sekä parantaaksemme niiden käyttökokemusta
  • ymmärtääksemme, miten käytät Spotify-palvelua, jotta voimme varmistaa Spotify-palvelun teknisen toimivuuden, kehittää uusia tuotteita ja palveluja sekä analysoida Spotify-palvelun käyttöäsi
  • viestiäksemme kanssasi Spotify-palveluun liittyvissä tarkoituksissa
  • maksusi käsittelyn yhteydessä estääksemme tai havaitaksemme petokset, kuten vilpilliset maksut tai Spotify-palvelun vilpillisen käytön
  • lähettääksemme sinulle (joko suoraan tai kumppanimme kautta)
    • markkinointia
    • tutkimusta
    • kilpailuja, kyselyitä ja arvontoja
    • myynninedistämistä
    koskevia sähköpostiviestejä, ilmoituksia tai muita viestejä, meille antamiesi lupien mukaisesti
  • tarjotaksemme ominaisuuksia, tietoja, mainoksia tai muita sisältöjä, jotka perustuvat tarkkaan sijaintiisi
  • muista liiketoimintamme kannalta perustelluista syistä, jotka on määritetty Tietosuojakäytännössä.

Tietosuojakäytännössä on lisätietoja siitä, miksi Spotify käyttää henkilötietojasi.

Miten Spotify suojaa henkilötietojani?

Olemme sitoutuneet käyttäjiemme henkilötietojen suojelemiseen. Suojaamme henkilötietojasi toteuttamalla asianmukaiset tekniset ja organisatoriset toimenpiteet. Huomaa kuitenkin, ettei mikään järjestelmä ole koskaan täysin turvallinen. Olemme ottaneet käyttöön erilaisia käytäntöjä, kuten pseudonymisointi-, salaus-, käyttö- ja säilytyskäytännöt, joilla ehkäistään luvatonta käyttöä ja henkilötietojen tarpeetonta säilyttämistä järjestelmissämme.

Salasanasi suojaa käyttäjätiliäsi, joten suosittelemme käyttämään ainutlaatuista ja vahvaa salasanaa, rajoittamaan pääsyä tietokoneellesi ja selaimellesi sekä kirjautumaan ulos Spotify-palvelusta käytön jälkeen.

Miten Spotify jakaa tai siirtää henkilötietojani?

Spotify jakaa henkilötietojasi maailmanlaajuisesti muiden Spotify-konserniin kuuluvien yritysten kanssa.

Spotify saattaa myös teettää henkilötietojesi käsittelyn alihankintana sellaisilla kolmansilla osapuolilla tai jakaa henkilötietojasi sellaisten kolmansien osapuolten kanssa, jotka sijaitsevat muualla kuin kotimaassasi. Näin ollen henkilötietoihisi saatetaan soveltaa tietosuojalakeja, jotka eroavat asuinmaasi lainsäädännöstä.

Euroopan unionissa (EU) ja Sveitsissä kerättyjä henkilötietoja voidaan esimerkiksi siirtää käsiteltäviksi kolmansille osapuolille, jotka sijaitsevat EU:n ja Sveitsin ulkopuolella. Näissä tapauksissa Spotify varmistaa, että henkilötietojesi siirrossa noudatetaan sovellettavia tietosuojalakeja, ja erityisesti sen, että asianmukaiset sopimuksia koskevat, tekniset ja organisatoriset toimenpiteet (esimerkiksi Euroopan komission hyväksymät Vakiosopimuslausekkeet) on toteutettu.

Henkilötietoja koskevat oikeutesi

Olet ehkä jo kuullut, että Euroopan unionin uusi yleinen tietosuoja-asetus, josta käytetään myös lyhennettä GDPR, antaa ihmisille tiettyjä henkilötietoihin liittyviä oikeuksia. Olemme lisänneet läpinäkyvyyttä ja valintamahdollisuuksia tarjoamalla Privacy Centerin ja yksityisyysasetuksia, joiden avulla käyttäjien on entistä helpompi hyödyntää näitä oikeuksiaan. Sovellettavissa määrin ja paitsi, jos sovellettavassa lainsäädännössä on toisin määritetty, yksityishenkilöillä on jäljempänä kuvatut oikeudet.

Jos haluat lisätietoja, tutustu Privacy Centerin usein kysyttyjen kysymysten osioon tai ota meihin yhteyttä tällä yhteydenottolomakkeella

Pääsy henkilötietoihin

Sinulla on oikeus saada tiedot henkilötiedoista ja pyytää pääsyä henkilötietoihin, joita käsittelemme sinuun liittyen.

Henkilötietojen päivittäminen

Sinulla on oikeus pyytää, että muokkaamme tai päivitämme henkilötietojasi, jos niissä on virheitä tai puutteita.

Henkilötietojen käytön rajoittaminen

Sinulla on oikeus pyytää, että keskeytämme kaikkien tai joidenkin henkilötietojesi käsittelyn tilapäisesti tai pysyvästi.

Henkilötietojen käytön vastustaminen

Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojen käsittelyä, jos meillä ei ole niiden käsittelyyn enää perusteltua tai lainmukaista tarvetta.

Suoramarkkinoinnin vastustaminen

Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojasi käsittelemistä suoramarkkinointia varten.

Automaattisen päätöksenteon vastustaminen

Sinulla on oikeus olla joutumatta sellaisen päätöksen kohteeksi, joka perustuu pelkästään automaattiseen päätöksentekoon, kuten profilointiin, kun päätöksellä olisi sinua koskeva oikeusvaikutus tai se vaikuttaisi sinuun vastaavalla tavalla merkittävästi.

Henkilötietojen siirtäminen järjestelmästä toiseen

Sinulla on oikeus pyytää henkilötiedoistasi kopio koneellisesti luettavassa muodossa ja oikeus siirtää kyseiset henkilötiedot käytettäväksi toisen osapuolen palveluun.

Henkilötietojen poistaminen

Sinulla on oikeus pyytää meitä poistamaan henkilötietosi.

Missä voin määrittää, mitä henkilötietojani Spotify saa käyttää?

Voit käyttää seuraavia asetuksia tilisi asetuksissa:

  1. Yksityisyysasetukset-sivulla voit hallita tiettyjä käsittelemiämme henkilötietoryhmiä ja käyttää henkilötietojasi Lataa omat tiedot -painikkeen avulla. Tällä sivulla on myös linkki spotify.com-sivuston Privacy Centeriin, josta saat lisätietoja siitä, miten Spotify käyttää henkilötietojasi ja mitä oikeuksia sinulla on.
  2. Ilmoitusasetukset-sivulla voit valita, mitä viestejä saat Spotifylta, hallita julkisesti saatavilla olevia henkilötietojasi ja määrittää jakamisasetuksesi.

Lisätietoja tilin asetuksissa hallittavista henkilötiedoista on tietoihin liittyviä oikeuksia ja yksityisyysasetuksia käsittelevässä kohdassa.

Käytäntömme

Me Spotifylla haluamme tarjota sinulle parhaan musiikkikokemuksen. Sovellamme palvelun tarjoamiseen seuraavia käytäntöjä.

Tietosuojakäytäntö

Tietosuojakäytännössämme on lisätietoja keräämistämme henkilötiedoista sekä niiden käyttötavoista ja -tarkoituksista.

Evästekäytäntö

Evästekäytännössä kerrotaan Spotifyn käyttämistä evästeistä ja siitä, miten evästeet auttavat parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen varmistamisessa ja miten pystyt itse vaikuttamaan evästeasetuksiin.

Kaipaatko vastauksia?

Jos sinulla on kysyttävää tietosuojastasi, Tietosuojakäytännöstämme, sinua koskevista keräämistämme tiedoista tai oikeuksistasi ja niiden käyttämisestä, ota meihin yhteyttä.