Veiligheids- en privacycentrum

Privacy

Verzameling van uw persoonsgegevens

We vinden het heel belangrijk dat u weet welke persoonsgegevens wij van u verzamelen, hoe we dat doen en waarom dat nodig is.

We verzamelen uw persoonlijke gegevens op de volgende manieren:

  1. Wanneer u zich aanmeldt voor de Spotify-dienst of wanneer u uw account bijwerkt: we verzamelen bepaalde persoonsgegevens om uw Spotify account aan te maken, zodat u de Spotify-dienst kunt gebruiken. Deze bestaan uit uw profielnaam en e-mailadres, zoals uitgebreid wordt beschreven in sectie 3 van ons Privacybeleid.
  2. Door uw gebruik van de Spotify-dienst: wanneer u de Spotify-dienst gebruikt of opent, verzamelen en verwerken wij persoonsgegevens over uw handelingen. Dit omvat de nummers die u hebt afgespeeld en de playlists die u hebt gemaakt. Dit is de categorie Gebruiksgegevens in sectie 3 van ons Privacybeleid.
  3. Persoonsgegevens die u vrijwillig aan ons verstrekt: van tijd tot tijd kunt u ons ook aanvullende persoonsgegevens verstrekken of ons toestemming geven om persoonsgegevens te verzamelen, bijvoorbeeld om u meer functies of functionaliteit te kunnen bieden. Dit kunnen Spraakgegevens, Betalings- en aankoopgegevens en Enquête- en onderzoeksgegevens zijn, categorieën uit sectie 3 van ons Privacybeleid.
  4. Persoonsgegevens die wij verkrijgen uit bronnen van derden: als u zich via een andere dienst aanmeldt bij Spotify of u uw Spotify-account koppelt aan een applicatie, dienst of apparaat van derden, ontvangen wij uw gegevens van die derde partijen. Wij kunnen ook uw gegevens ontvangen van technische dienstverleners, betalingspartners, en reclame- en marketingpartners. Zie sectie 3 van het Privacybeleid voor meer informatie.