Spotifyn tietosuojakäytäntö

Voimassa 8.6.2022 alkaen

1. Tietoja käytännöstä

2. Henkilötietoja koskevat oikeudet ja tietojen hallinta

3. Kerättävät henkilötiedot

4. Henkilötietojen käytön tarkoitus

5. Henkilötietojen jakaminen

6. Tietojen säilyttäminen

7. Siirtäminen muihin maihin

8. Henkilötietojen suojaaminen

9. Lapset

10. Muutokset käytäntöön

11. Yhteydenotto

1. Tietoja käytännöstä

Tässä käytännössä kerrotaan, miten Spotify AB käsittelee henkilötietojasi.

Se koskee seuraavien käyttöä:

Tästä eteenpäin näitä kutsutaan yhteisesti "Spotify-palveluksi".

Saatamme ajoittain kehittää uusia palveluita tai tarjota lisäpalveluita. Ne kuuluvat myös tämän tietosuojakäytännön piiriin, ellei niitä esiteltäessä muuta ilmoiteta.

Tämä käytäntö ei...

Muut materiaalit ja asetukset

Tärkeät tiedot henkilötiedoistasi sisältyvät tähän käytäntöön. Tässä on kuitenkin muita yksityisyyttä käsitteleviä materiaaleja ja yksityisyyden hallintatapoja, joihin kannattaa tutustua:

Loukkaava sisältö -asetuksella voit valita, voiko Spotify-tililläsi kuunnella loukkaavaksi määriteltyä sisältöä.

Sivun alkuun ↑

2. Henkilötietoja koskevat oikeudet ja tietojen hallinta

Tietosuojalait, mukaan lukien yleinen tietosuoja-asetus ("GDPR"), antavat yksilöille heidän henkilötietojaan koskevia oikeuksia.

Jotkin oikeudet ovat voimassa ainoastaan silloin, kun Spotify käyttää tiettyä "oikeusperustetta" tietojesi käsittelyyn. Oikeusperusteet ja milloin Spotify käyttää kutakin eritellään kohdassa 4. Henkilötietojen käytön tarkoitus.

Alla oleva taulukko sisältää


Sinulla on oikeus…
Miten?
Tiedonsaanti saada tietoa henkilötiedoistasi, joita käsittelemme, sekä niiden käsittelytavasta Ilmoitamme sinulle
  • tällä tietosuojakäytännöllä
  • Spotify-palvelun käytön aikana sinulle annettavien tietojen kautta
  • vastaamalla kysymyksiisi ja pyyntöihisi, kun otat yhteyttä meihin.
Pääsy päästä tarkastelemaan sinua koskevia henkilötietoja, joita käsittelemme
Toimi jommallakummalla seuraavista tavoista, jos haluat saada henkilötietosi Spotifylta:
  • Siirry tilisi Yksityisyysasetukset-kohtaan. Sieltä voit ladata automaattisesti suuren osan henkilötiedoistasi ja selvittää, miten voit pyytää lisätietoja.
  • Ota yhteyttä meihin, niin saat kerralla kaikki tiedot, joita meillä on sinusta. Sinun ei tarvitse käyttää automaattista lataustoimintoa ensin.

Kun lataat tietosi, saat tietoja tiedoista, jotka Spotifyn on annettava sinulle GDPR:n 15 artiklan mukaan. Jos haluat lisää tietoa siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi, ota yhteyttä meihin.
Oikaiseminen pyytää, että muokkaamme tai päivitämme henkilötietojasi, jos niissä on virheitä tai puutteita Voit muokata käyttäjätietojasi tilisi Muokkaa profiilia -osiossa tai kun otat yhteyttä meihin.
Poistaminen pyytää meitä poistamaan tiettyjä henkilötietojasi
Voit esimerkiksi pyytää meitä poistamaan henkilötiedot,
  • joita emme enää tarvitse tarkoitukseen, jota varten ne kerättiin
  • joita käsittelemme suostumuksen oikeusperusteella, ja peruutat suostumuksesi
  • kun vastustat (katso alla kohta Vastustaminen) ja
    • teet perustellun vastalauseen
    • vastustat suoramarkkinointia.

On tilanteita, joissa Spotify ei voi poistaa tietojasi. Näitä ovat muun muassa seuraavat:
  • Tietoja on edelleen välttämätöntä käsitellä tarkoituksessa, johon ne on kerätty.
  • Spotifyn etu tietojen käyttöön syrjäyttää sinun etusi saada tiedot poistettua. Tällainen tilanne syntyy esimerkiksi silloin, jos tarvitsemme tietoja palvelujemme suojaamiseen petokselta.
  • Spotifylla on lakisääteinen velvoite säilyttää tiedot.
  • Spotify tarvitsee tietoja oikeusvaatimusten laatimiseen, käsittelyyn tai puolustamiseen. Tällainen tilanne syntyy esimerkiksi, jos tiliäsi koskee ratkaisematon ongelma.
Voit poistaa henkilötiedot Spotifysta monella eri tavalla:
  • Voit poistaa äänisisältöä profiilistasi, kun valitset haluamasi sisällön ja valitset sen poistamisen. Voit esimerkiksi poistaa soittolistoja profiilistasi tai kappaleen soittolistaltasi.
  • Jos haluat pyytää muiden henkilötietojesi poistoa Spotifysta, noudata tukisivulla olevia ohjeita. Näihin tietoihin kuuluvat käyttäjätiedot, käyttöä koskevat tiedot ja muut tiedot, jotka on ilmoitettu kohdassa 3. Kerättävät henkilötiedot.
  • Voit myös ottaa meihin suoraan yhteyttä ja pyytää tietojen poistamista.
Rajoittaminen pyytää, että lopetamme kaikkien tai joidenkin henkilötietojesi käsittelyn
Voit tehdä näin, jos
  • henkilötiedoissasi on virheitä
  • käsittelymme on lainvastaista
  • emme tarvitse tietojasi tiettyä tarkoitusta varten
  • vastustat käsittelyä ja arvioimme vastustuspyyntöäsi. Katso kohta Vastustaminen alla.

Voit pyytää meitä lopettamaan tämän käsittelyn tilapäisesti tai pysyvästi.
Voit käyttää rajoitusoikeutta, kun otat yhteyttä meihin.
Vastustaminen vastustaa sitä, että käsittelemme henkilötietojasi
Voit tehdä näin, jos
  • Spotify käsittelee henkilötietojasi oikeutetun edun oikeusperusteella
  • Spotify käsittelee henkilötietojasi suoramarkkinointitarkoituksessa.
Voit käyttää vastustusoikeutta näin:
  • Spotify-palvelun asetuksilla voit laittaa pois päältä tai säätää joitakin ominaisuuksia, jotka käsittelevät henkilötietojasi. Voit esimerkiksi laittaa kohdennetut mainokset pois päältä Yksityisyysasetukset-kohdassa.
  • Kun Spotify ei tarjoa asetusta, ilmoita vastustamisesta ottamalla yhteyttä meihin.
Tietojen siirtäminen pyytää henkilötiedoistasi kopio sähköisessä muodossa ja oikeus siirtää kyseiset henkilötiedot osapuolen palveluun käyttöä varten
Voit pyytää meitä siirtämään tietosi, kun käsittelemme henkilötietojasi suostumuksen tai sopimuksen täytäntöönpanemisen oikeusperusteella. Spotify pyrkii kuitenkin täyttämään kaikki pyynnöt mahdollisuuksien rajoissa.
Saat tietoa siirto-oikeuden käytöstä edeltä osiosta Pääsy.
Automaattisen päätöksenteon esto olla joutumatta sellaisen päätöksen kohteeksi, joka perustuu pelkästään automaattiseen päätöksentekoon (päätökset ilman ihmisen osallistumista), kuten profilointiin, kun päätöksellä olisi sinua koskeva oikeusvaikutus tai se vaikuttaisi sinuun vastaavalla tavalla merkittävästi Spotify ei käytä mitään tällaista automaattista päätöksentekoa Spotify-palvelussa.
Suostumuksen peruuttaminen peruuttaa suostumuksesi siihen, että keräämme tai käytämme henkilötietojasi
Voit tehdä tämän, jos Spotify käsittelee henkilötietojasi suostumuksen oikeusperusteella.
Voit peruuttaa suostumuksen
Valituksen tekeminen ottaa yhteyttä Ruotsin tietosuojaviranomaiseen tai paikalliseen tietosuojaviranomaiseen, jos sinulla on kysymyksiä tai huolia Ruotsin tietosuojaviranomaisen yhteystiedot ovat täällä. Voit myös käydä paikallisen tietosuojaviranomaisen verkkosivustolla.

Sivun alkuun ↑

3. Kerättävät henkilötiedot

Näissä taulukoissa luetellaan keräämiemme ja käyttämiemme henkilötietojen kategoriat.

Kerätään, kun rekisteröidyt Spotify-palveluun tai päivität tilisi
Luokka Kuvaus
Käyttäjätiedot Henkilötiedot, joita tarvitaan Spotify-tilin luomiseen ja jotka mahdollistavat sinulle Spotify-palvelujen käytön
Kerättävien ja käytettävien tietojen tyyppi riippuu valitsemastasi palveluvaihtoehdosta. Se riippuu myös siitä, miten luot tilin, oleskelumaastasi ja siitä, käytätkö sisäänkirjautumiseen kolmansien osapuolien palveluja. Tiedot saattavat sisältää seuraavia:

  • profiilinimi
  • sähköpostiosoite
  • puhelinnumero
  • syntymäpäivä
  • sukupuoli
  • katuosoite (katso lisätietoja alta)
  • maa

Saamme joitakin näistä tiedoista sinulta esimerkiksi rekisteröitymislomakkeesta tai tilisivulta.
Keräämme myös joitakin näistä tiedoista laitteeltasi, esimerkiksi maan ja alueen. Saat lisätietoja siitä, miten keräämme ja käytämme näitä tietoja, Käyttöä koskevat tiedot -kategorian Yleinen (epätarkka) sijaintisi -kohdasta.
Katuosoitetiedot Saatamme pyytää katuosoitteesi ja käsitellä sitä seuraavista syistä:
  • palveluvaihtoehdon ehtojen täyttyminen
  • lakisääteisten ilmoitusten toimittaminen
  • tukivaihtoehtojen toimittaminen
  • laskutus ja verotus
  • pyytämiesi fyysisten tuotteiden tai lahjojen toimittaminen.

Joissakin tapauksissa saatamme käyttää kolmannen osapuolen sovellusta, kuten Google Mapsia, apuna osoitteesi tarkistamisessa.
Spotify-palvelun käyttösi kautta kerätyt
Luokat Kuvaus
Käyttöä koskevat tiedot
Sinusta kerättyjä ja käsiteltyjä tietoja, kun kirjaudut Spotify-palveluun tai käytät sitä
Tämä sisältää muutamia tietotyyppejä. Ne on lueteltu alla.
Tiedot Spotifyn käyttötavoistasi
Esimerkkejä:
  • tiedot Spotify-palveluvaihtoehdostasi
  • toimesi Spotify-palvelussa (mukaan lukien päivämäärä ja aika), kuten
    • haut
    • striimaushistoria
    • luomasi soittolistat
    • oma kirjasto
    • selaushistoria
    • tilin asetukset
    • vuorovaikutus muiden Spotify-käyttäjien kanssa
    • kolmansien osapuolien palvelujen, laitteiden ja sovellusten käyttösi Spotify-palvelun yhteydessä
  • Spotify-palvelun käyttöösi perustuvat päätelmät (eli meidän käsityksemme) mielenkiinnon kohteistasi ja mieltymyksistäsi
  • sisältö, jonka annat osallistuessasi Spotifyn kampanjoihin, kuten kilpailuihin tai arvontoihin
  • sisältö, jonka julkaiset mihin tahansa Spotify-palvelun osaan. Näitä ovat esimerkiksi valokuvat, ääni, teksti, otsikot, kuvaukset, viestit ja muu sisältö.

Tekniset tietosi
Esimerkkejä:
  • URL-tiedot
  • verkkotunnisteet, kuten evästetiedot ja IP-osoitteet
  • tiedot käyttämistäsi laitteista, kuten
    • laitetunnukset
    • verkkoyhteyden tyyppi (esim. Wi-Fi, 4G, LTE tai Bluetooth)
    • operaattori
    • verkon ja laitteen suorituskyky
    • selaintyyppi
    • kieli
    • tiedot, jotka mahdollistavat käyttöoikeuksien hallinnan
    • käyttöjärjestelmä
    • Spotify-sovellusversio
  • tiedot, jotka mahdollistavat kolmansien osapuolien laitteiden ja sovellusten löytämisen ja niihin yhdistämisen. Esimerkkejä näistä tiedoista ovat laitteen nimi, laitetunnisteet, brändi ja versio. Kolmansien osapuolien laitteita ja sovelluksia ovat esimerkiksi
    • Wi-Fi-verkossasi olevat laitteet (kuten kaiuttimet), jotka voidaan yhdistää Spotify-palveluun
    • laitteet, jotka käyttöjärjestelmäsi antaa saataville, kun yhteys luodaan Bluetoothin, liittämisen tai asentamisen avulla
    • Spotify-kumppanisovellukset, joilla määritetään, onko sovellus asennettu laitteellesi.

Yleinen (epätarkka) sijaintisi
Yleiseen sijaintiisi kuuluu maa, alue tai osavaltio. Saatamme saada tämän tiedon teknisistä tiedoista (esim. laitteesi IP-osoitteesta tai kieliasetuksesta) tai maksuvaluutasta.
Tarvitsemme näitä tietoja
  • Spotify-palvelussa olevan sisällön omistajien kanssa solmimiemme sopimusten maantieteellisten vaatimusten täyttämiseen
  • sinulle olennaisen sisällön ja mainonnan toimittamiseen.

Laitteesi anturitiedot
Liikkeen tai suunnan luomat mobiilianturitiedot (esim. kiihtyvyysanturi tai gyroskooppi), jos niitä tarvitaan näitä tietoja edellyttävien Spotify-palvelun ominaisuuksien tarjoamiseen
Meille vapaavalintaisesti antamasi lisätiedot
Luokat Kuvaus
Äänitiedot
Jos alueellasi on saatavilla ääniominaisuuksia ja olet valinnut käyttää niitä, keräämme ja käsittelemme äänitietoja. Äänitiedoilla tarkoitetaan äänestäsi tehtyjä tallenteita sekä näiden tallenteiden tekstiksi kirjoitettua muotoa.
Lisätietoja eri ääniominaisuuksien toiminnasta ja hallinnasta sekä käytöstä poistamisesta on äänikomentokäytännössämme.
Maksu- ja ostotiedot Jos ostat jotakin Spotifylta tai rekisteröidyt kokeilujaksolle, meidän on käsiteltävä maksutietojasi. Teemme näin myös, jos ostat maksullisen palveluvaihtoehdon.
Kerättävien henkilötietojen tarkka laatu ja käyttö vaihtelee maksutavan mukaan. Kyseessä voivat olla seuraavat tiedot:
  • nimi
  • syntymäpäivä
  • maksutavan tyyppi (esim. luotto- tai debit-kortti)
  • debit- tai luottokorttia käytettäessä kortin tyyppi, voimassaolon päättymispäivä sekä osa kortin numerostaHuomautus: turvallisuussyistä emme koskaan tallenna korttisi koko numeroa.
  • postinumero
  • matkapuhelinnumero
  • osto- ja maksuhistorian tiedot.
Kysely- ja tutkimustiedot Kun osallistut kyselyyn tai käyttäjätutkimukseen, keräämme ja käytämme antamiasi henkilötietoja.
Kolmansien osapuolien lähteet, josta keräämme tietojasi
Kolmansien osapuolien kategoriat Kuvaus
Todennuskumppanit Jos rekisteröidyt Spotify-palvelun käyttäjäksi tai kirjaudut sisään Spotify-palveluun toisen palvelun kautta, vastaanotamme kumppanilta tietosi, jotta voimme luoda sinulle palveluumme tilin.
Kolmansien osapuolien sovellukset, palvelut ja laitteet, jotka yhdistät Spotify-tiliisi Jos yhdistät Spotify-tilisi kolmannen osapuolen sovellukseen, palveluun tai laitteisiin, saatamme kerätä ja käyttää niistä tiettyjä tietoja, jotka mahdollistavat integraation.
Näitä kolmansien osapuolien sovelluksia, palveluita tai laitteita voivat olla esimerkiksi seuraavat:
  • sosiaalinen media
  • laitteet, kuten
    • äänentoisto (esim. kaiuttimet ja kuulokkeet)
    • älykellot
    • televisiot
    • matkapuhelimet ja tabletit
    • ajoneuvot (esim. autot)
    • pelikonsolit
  • palvelut tai alustat, kuten ääniavustajat.
Pyydämme sinulta lupaa ennen kuin keräämme tietojasi tietyiltä kolmansilta osapuolilta.
Tekniset palvelukumppanit Työskentelemme yhdessä teknisten palvelukumppaneiden kanssa, ja saamme heiltä tiettyjä tietoja. Näihin kuuluu IP-osoitteiden yhdistäminen epätarkkoihin sijaintitietoihin (kuten maahan, alueeseen, kaupunkiin tai osavaltioon).
Tämän ansiosta Spotify voi tarjota Spotify-palvelun, sisältöä ja ominaisuuksia.
Maksukumppanit ja myyjät Jos päätät maksaa kolmannen osapuolen (kuten puhelinoperaattorin) kautta tai laskulla, saatamme saada tietoja maksukumppaneiltamme.
Näin voimme
  • lähettää sinulle laskuja
  • käsitellä maksusi
  • toimittaa sinulle ostamasi tuotteet tai palvelut.

Jos ohjaamme sinut myyjän puoleen, saamme myyjältä ostoosi liittyviä tietoja. Saatamme esimerkiksi ohjata sinut kolmannen osapuolen alustalla olevaan artistin oheistuotekauppaan tai kolmannen osapuolen lippuverkkokauppaan.
Näiden tietojen vastaanottaminen auttaa meitä
  • laskemaan meille mahdollisesti kuuluvat provisiot
  • analysoimaan myyjäkumppanisuhteen tehokkuutta
  • ymmärtämään kiinnostuksen kohteitasi.
Mainonta- ja markkinointikumppanit Saamme tietyiltä mainonta- tai markkinointikumppaneilta päätelmiä (eli heidän käsityksensä) kiinnostuksen kohteistasi ja mieltymyksistäsi.
Näin voimme toimittaa entistä osuvampia mainoksia ja markkinointia.

Jos lataat Spotifyn mobiilisovelluksen ja kokeilet Spotifyta uloskirjautuneena käyttäjänä, keräämme rajallisia tietoja Spotify-palvelun käytöstäsi, mukaan lukien käyttöä koskevia tietoja. Pyrimme näin ymmärtämään, miten pääset palveluun ja käytät sitä. Pyrimme myös varmistamaan näin, että tarjoamme sinulle oikean kokemuksen esimerkiksi maasi tai alueesi perusteella. Jos päätät luoda Spotify-tilin, jotta saat kattavan kokemuksen palvelustamme, yhdistämme nämä tiedot Spotify-tilitietoihisi.

Sivun alkuun ↑

4. Henkilötietojen käytön tarkoitus

Alla olevassa taulukossa eritellään

Tässä on yleisluontoinen selitys kustakin oikeusperusteesta avuksi taulukon lukemiseen:

Tietojesi käsittelyn tarkoitus
Tarkoituksen mahdollistava oikeusperuste
Tarkoitukseen käytettyjen henkilötietojen kategoriat
Spotify-palvelun tuottaminen (kohdassa 1. Tietoja käytännöstä määritellyllä tavalla)
  • Sopimuksen täytäntöönpano
  • Oikeutettu etu
  • Suostumus

  • Käyttäjätiedot
  • Katuosoitetiedot
  • Käyttöä koskevat tiedot
  • Äänitiedot
  • Maksu- ja ostotiedot
Spotify-palvelun ongelmien ymmärtäminen, diagnosointi, vianmääritys ja korjaaminen
  • Sopimuksen täytäntöönpano

  • Käyttäjätiedot
  • Käyttöä koskevat tiedot
Spotify-palvelun uusien ominaisuuksien, teknologioiden ja parannusten arviointi ja kehitys
  • Oikeutettu etu

  • Käyttäjätiedot
  • Käyttöä koskevat tiedot
  • Äänitiedot
Markkinointi tai mainonta tapauksissa, joissa laki edellyttää suostumuksesi pyytämistä
Esimerkiksi käyttäessämme evästeitä kiinnostuksen kohteidesi selvittämiseen tai kun laki edellyttää suostumusta sähköpostimarkkinointiin.
  • Suostumus
  • Käyttäjätiedot
  • Käyttöä koskevat tiedot
  • Kysely- ja tutkimustiedot
Muut markkinointi- , kampanja- ja mainontatarkoitukset, joissa laki ei edellytä suostumusta
Esimerkiksi käyttäessämme henkilötietojasi mainonnan muokkaamiseen kiinnostuksen kohteisiisi sopivaksi.
  • Oikeutettu etu
  • Käyttäjätiedot
  • Käyttöä koskevat tiedot
  • Kysely- ja tutkimustiedot
Meihin kohdistuvan lakisääteisen velvoitteen noudattaminen
Tällainen voi olla
  • maassasi tai alueellasi voimassa olevan lain mukainen velvoite
  • Ruotsin laki (koska pääkonttorimme on Ruotsissa)
  • meitä koskeva EU-laki.
  • Lakisääteisten velvoitteiden noudattaminen

  • Käyttäjätiedot
  • Katuosoitetiedot
  • Käyttöä koskevat tiedot
  • Äänitiedot
  • Maksu- ja ostotiedot
  • Kysely- ja tutkimustiedot
Viranomaispyyntöjen noudattaminen
Tämä on voimassa vain silloin, kun toimivaltainen lainvalvontaviranomainen ottaa yhteyttä meihin. Toimivaltaisia lainvalvontaviranomaisia ovat muun muassa poliisi, tuomioistuimet ja vankilat.
  • Lakisääteisten velvoitteiden noudattaminen
  • Oikeutettu etu
  • Käyttäjätiedot
  • Katuosoitetiedot
  • Käyttöä koskevat tiedot
  • Äänitiedot
  • Maksu- ja ostotiedot
  • Kysely- ja tutkimustiedot
Kolmansien osapuolien kanssa solmittujen sopimusten velvoitteiden täyttäminen. Tällaisia sopimuksia ovat esimerkiksi Spotify-palvelussa olevan sisällön omistajien kanssa solmimamme sopimukset.

  • Oikeutettu etu
  • Käyttäjätiedot
  • Käyttöä koskevat tiedot
  • Äänitiedot
  • Maksu- ja ostotiedot
Asianmukaisiin toimenpiteisiin ryhtyminen, jos saamme ilmoituksen immateriaalioikeuksien rikkomisesta tai sopimattomasta sisällöstä
  • Oikeutettu etu
  • Käyttäjätiedot
  • Käyttöä koskevat tiedot
  • Äänitiedot
  • Maksu- ja ostotiedot
Oikeusvaatimusten laatiminen, käsittely tai puolustaminen
  • Oikeutettu etu
  • Käyttäjätiedot
  • Katuosoitetiedot
  • Käyttöä koskevat tiedot
  • Äänitiedot
  • Maksu- ja ostotiedot
  • Kysely- ja tutkimustiedot
Liiketoiminnan suunnittelu, raportointi ja ennustaminen
  • Oikeutettu etu
  • Käyttäjätiedot
  • Käyttöä koskevat tiedot
  • Maksu- ja ostotiedot
Maksusi käsittely
  • Sopimuksen täytäntöönpano


  • Käyttäjätiedot
  • Maksu- ja ostotiedot

Petosten havaitseminen ja estäminen. Petoksilla tarkoitetaan esimerkiksi luvattomia maksuja ja Spotify-palvelun luvatonta käyttöä.
  • Oikeutettu etu
  • Käyttäjätiedot
  • Katuosoitetiedot
  • Käyttöä koskevat tiedot
  • Maksu- ja ostotiedot
Tutkimusten ja kyselyjen tekeminen
  • Oikeutettu etu


  • Käyttäjätiedot
  • Käyttöä koskevat tiedot
  • Äänitiedot
  • Kysely- ja tutkimustiedot

Sivun alkuun ↑

5. Henkilötietojen jakaminen

Tässä osassa eritellään Spotify-palvelun käyttösi aikana kerättyjen tai luotujen henkilötietojesi vastaanottajaryhmät.

Julkisesti saatavilla olevat tiedot

Seuraavat henkilötiedot ovat aina julkisesti saatavilla Spotify-palvelussa:

Sinä tai muut käyttäjät voitte jakaa tiettyjä tietoja kolmansien osapuolien palveluissa, kuten sosiaalisessa mediassa tai viestialustoilla. Näihin kuuluvat seuraavat:

Kun tällainen jako tapahtuu, kolmannen osapuolen palvelu saattaa tallentaa siitä kopion omien ominaisuuksiensa tukea varten.

Vapaavalintaisesti jakamasi henkilötiedot

Jaamme ainoastaan seuraavia henkilötietoja alla olevassa taulukossa mainituille vastaanottajille,

Vastaanottajaryhmät
Vapaavalintaisesti jakamiesi tietojen kategoriat
Jakamisen syy
Kolmansien osapuolien sovellukset, palvelut ja laitteet, jotka yhdistät Spotify-tiliisi
  • Käyttäjätiedot
  • Käyttöä koskevat tiedot

Spotify-tilisi yhdistäminen tai Spotify-palvelun käytön mahdollistaminen yhdessä kolmansien osapuolien sovellusten, palvelujen tai laitteiden kanssa
Tällaisia kolmansien osapuolien sovelluksia, palveluita tai laitteita ovat muun muassa seuraavat:
  • sosiaalisen median sovellukset
  • kaiutinlaitteet
  • televisiot
  • ajoneuvoalustat
  • ääniavustajat.

Voit tarkastella ja poistaa useita kolmansien osapuolien yhteyksiä tilisi Sovellukset-kohdassa.
Tukiyhteisö
  • Käyttäjätiedot
Spotifyn tukiyhteisöpalvelun käytön mahdollistaminen
Kun rekisteröit tilin Spotifyn tukiyhteisöön, pyydämme sinua luomaan profiilinimen. Se näytetään julkisesti kaikille, jotka käyttävät Spotifyn tukiyhteisöä. Näytämme myös kaikki julkaisemasi kysymykset ja kommentit.
Muut Spotify-käyttäjät
  • Käyttäjätiedot
  • Käyttöä koskevat tiedot
  • Äänitiedot
Spotify-palvelun käyttötietojesi jakaminen muille Spotify-käyttäjille. Näihin voivat kuulua seuraajasi Spotifyssa.
Esimerkiksi Sosiaaliset asetukset -kohdassa voit valita jakaa äskettäin kuunnellut artistisi ja soittolistasi profiilissasi. Voit myös valita luoda jaetun soittolistan muiden käyttäjien kanssa tai liittyä jaettuun soittolistaan. Jaetuista soittolistoista saat yhteisiä suosituksia kuuntelutapahtumiesi perusteella.
Artistit ja levy-yhtiöt
  • Käyttäjätiedot
Uutisten tai kampanjatarjousten vastaanottaminen artisteilta, levy-yhtiöiltä tai muilta kumppaneilta
Voit valita jakaa käyttäjätietosi tätä tarkoitusta varten. Voit muuttaa mielesi ja peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa.

Mahdollisesti jaettavat tiedot

Tässä taulukossa on tietoja siitä, kenelle jaamme tietoja ja mistä syystä.

Vastaanottajaryhmät
Tietokategoriat
Jakamisen syy
Palveluntarjoajat
  • Käyttäjätiedot
  • Katuosoitetiedot
  • Käyttöä koskevat tiedot
  • Äänitiedot
  • Maksu- ja ostotiedot
  • Kysely- ja tutkimustiedot
Spotifylle tarjottujen palvelujen tuottamisen mahdollistaminen
Palveluntarjoajiin kuuluvat ne, jotka palkkaamme
  • antamaan asiakastukea
  • ylläpitämään Spotify-palvelun tarjoamiseen tarvittavaa infrastruktuuria
  • avustamaan järjestelmiemme ja palvelujemme suojaamisessa ja turvaamisessa (esim. Googlen reCAPTCHA)
  • auttamaan Spotifyn (ja kumppaneidemme) tuotteiden, palvelujen, tapahtumien ja kampanjoiden markkinoinnissa.
Maksukumppanit
  • Käyttäjätiedot
  • Maksu- ja ostotiedot
Maksujen käsittely ja petosten torjunta
Mainontakumppanit
  • Käyttäjätiedot
  • Käyttöä koskevat tiedot
Avustaminen entistä osuvamman mainonnan toimittamisessa Spotify-palvelussa sekä mainosten tehokkuuden mittaamisessa
Mainoskumppanimme esimerkiksi auttavat meitä toimittamaan kohdennettua mainontaa.Mitä kohdennettu mainonta on?
  • Käytämme kolmansien osapuolien tietoja mainonnan muokkaamiseen entistä osuvammaksi sinulle. Tätä kutsutaan myös kiinnostuksiin perustuvaksi mainonnaksi.
  • Kohdennettua mainontaa on esimerkiksi se, että mainoskumppanilla on tietoa, jonka mukaan saatat pitää autoista. Näin voimme näyttää sinulle automainoksia.
Kohdennetun mainonnan hallinta:
  • Voit hallita kohdennettua mainontaa tilisi Yksityisyysasetukset-kohdan Kohdennetut mainokset -osiossa.
  • Voit myös hallita joidenkin podcastien kohdennettua mainontaa jaksoon merkityssä ohjelman kuvauksessa olevasta linkistä. Tämä koskee podcasteja, joissa sisällöntuottaja rahoittaa podcastiaan lisäämällä joko kohdennettua mainontaa tai sisältöön perustuvaa mainontaa itse podcastiin. Näitä asetuksia hallitsee podcastin isännöintipalvelu, joka ei välttämättä ole Spotify.
Jos olet kieltäytynyt kohdennetuista mainoksista yksityisyysasetuksissa, saatat silti saada mainoksia mainoksin tuetuissa palveluissa (esim. podcasteissa tai maksuttomissa palveluvaihtoehdoissa). Tällainen mainonta perustuu rekisteröintitietoihisi ja tällä hetkellä palveluissamme striimaamaasi sisältöön. Jos esimerkiksi kuuntelet ruoanlaittopodcastia, saatat kuulla mainoksen monitoimikoneesta.
Markkinointikumppanit
  • Käyttäjätiedot
  • Käyttöä koskevat tiedot
Spotifyn markkinointi kumppaneidemme kanssa. Jaamme tiettyjä käyttäjätietoja ja käyttöä koskevia tietoja näille kumppaneille, kun se on välttämätöntä seuraavia tarkoituksia varten:
  • osallistumisesi mahdollistaminen Spotify-kampanjoihin, mukaan lukien kokeilujaksoihin tai muihin pakettitarjouksiin
  • Spotifyn markkinointi mediassa ja muissa verkkopalveluissa julkaistavissa mainoksissa
  • meidän ja kumppaneidemme auttaminen Spotifyn kampanjoiden tehokkuuden mittaamisessa.

Esimerkkejä kumppaneista:
  • markkinointi- tai sponsorikumppanit
  • verkkosivustot ja mobiilisovellukset, jotka myyvät meille mainostilaa palveluissaan
  • laite-, sovellus- ja mobiilikumppanit, jotka myös tarjoavat Spotify-kampanjoita.

Kumppanimme voivat myös yhdistää meidän jakamiimme henkilötietoihin muita sinusta keräämiään tietoja esimerkiksi tavoista, joilla käytät heidän palvelujaan. Me ja kumppanimme voimme käyttää näitä tietoja tuottaaksemme sinulle tarjouksia, kampanjoita tai muita markkinointitoimia, joiden uskomme olevan olennaisia sinulle.
Isännöintialustat
  • Käyttöä koskevat tiedot
Isännöintialustat isännöivät podcasteja, jotta ne voivat toimittaa niitä sinulle. Jaamme isännöintialustalle tiettyjä tietoja, kuten IP-osoitteesi, kun kuuntelet podcastia. Spotify omistaa kaksi isännöintialustaa, Megaphonen ja Anchorin. Mahdollistamme myös podcastien striimaamisen muilta isännöintialustoilta, joita Spotify ei omista.

Podcastien tarjoajien pitäisi kertoa ohjelman tai jakson kuvauksessa, mikä alusta isännöi podcastia. Lue isännöintialustan omasta tietosuojakäytännöstä, miten isännöintialusta käyttää sille jaettuja tietoja.
Muu kumppaneille jakaminen
  • Käyttäjätiedot
  • Käyttöä koskevat tiedot
  • Kysely- ja tutkimustiedot
Tuotteidemme ja kumppanuuksiemme tehokkuuden ymmärtämisessä ja kehittämisessä auttaminen
Voit tarkastella ja poistaa useita kumppaniyhteyksiä tilisi Sovellukset-osiossa.
Akateemiset tutkijat
  • Käyttäjätiedot
  • Käyttöä koskevat tiedot
Tilastollisen analyysin ja akateemisen tutkimuksen kaltaiset tarkoitukset, mutta vain pseudonymisoidussa muodossa. Pseudonymisoiduissa tiedoissa tietosi ovat tunnistettavissa koodilla sen sijaan, että siihen käytettäisiin nimeäsi tai muita tietoja, joista sinut voidaan tunnistaa suoraan.
Spotify-mittausyhtiöt
  • Käyttäjätiedot
  • Käyttöä koskevat tiedot
Jaamme tietoja seuraaville Spotify-yrityksille Spotify-palvelussa toimitettavien mainoskampanjoiden tehokkuuden mittaamista varten:
  • In Defense of Growth Incorporated, toiminimi Podsights
  • Chartable Holding, Inc.
Muut Spotify-konsernin yhtiöt
  • Käyttäjätiedot
  • Katuosoitetiedot
  • Käyttöä koskevat tiedot
  • Äänitiedot
  • Maksu- ja ostotiedot
  • Kysely- ja tutkimustiedot

Päivittäisen liiketoimintamme suorittaminen sekä Spotify-palvelun ylläpito ja tarjoaminen sinulle
Lainvalvonta ja muut viranomaiset
  • Käyttäjätiedot
  • Käyttöä koskevat tiedot
Kun hyvässä uskossa katsomme jakamisen olevan välttämätöntä esimerkiksi seuraavista syistä:
  • lakisääteisen velvoitteen noudattaminen
  • oikeudelliseen vaatimukseen (kuten etsintälupaan, oikeuden päätökseen tai haasteeseen) vastaaminen
  • meidän tai kolmannen osapuolen seuraaviin liittyvä perusteltu etu:
    • kansallinen turvallisuus
    • lainvalvonta
    • oikeudenkäynti
    • rikostutkinta
    • jonkun turvallisuuden suojaaminen
    • kuoleman tai välittömän ruumiillisen vamman ehkäiseminen.
Liiketoimintaamme ostavat tahot
  • Käyttäjätiedot
  • Katuosoitetiedot
  • Käyttöä koskevat tiedot
  • Äänitiedot
  • Maksu- ja ostotiedot
  • Kysely- ja tutkimustiedot
Liiketoimintamme myynti ostajalle tai mahdolliselle ostajalle tai liiketoimintamme myynnistä neuvotteleminen
Tässä tapauksessa saatamme siirtää henkilötietosi seuraajallemme tai tytäryhtiöllemme osana liiketointa.

Sivun alkuun ↑

6. Tietojen säilyttäminen

Säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan kuin se on tarpeen Spotify-palvelun toimittamiseksi sinulle sekä Spotifyn oikeutettujen ja olennaisten liiketoimintatarkoitusten vuoksi, joihin kuuluvat muun muassa seuraavat:

Säilytysaikojen määrittämiseen käytettyihin kriteereihin lukeutuvat seuraavat:

Sivun alkuun ↑

7. Siirtäminen muihin maihin

Liiketoimintansa luonteesta johtuen Spotify jakaa henkilötietoja yli valtiorajojen Spotify-konsernin yhtiöille, alihankkijoille ja kumppaneille toimiessaan tässä käytännössä kuvatulla tavalla. Ne saattavat käsitellä henkilötietoja maissa, joiden tietosuojalainsäädännön ei katsota olevan yhtä tiukka kuin EU-lakien tai lakien, jotka ovat voimassa asuinalueellasi. Lait eivät esimerkiksi välttämättä anna sinulle samoja oikeuksia omiin tietoihisi.

Kun siirrämme henkilötietoja valtiorajojen yli, käytämme työkaluja, joilla

Varmistamme seuraavien oikeusmekanismien avulla, että kukin tiedonsiirto noudattaa sovellettavaa EU-lainsäädäntöä:

Tunnistamme ja käytämme myös tarvittavia lisäsuojatoimia kussakin tietojen siirrossa. Käytämme esimerkiksi seuraavia:

Sivun alkuun ↑

8. Henkilötietojen suojaaminen

Olemme sitoutuneet suojaamaan käyttäjiemme henkilötietoja. Käytämme asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia toimia, joilla pyrimme suojaamaan henkilötietojasi. Olemme kuitenkin tietoisia siitä, että mikään järjestelmä ei ole koskaan täysin suojattu.

Olemme ottaneet käyttöön suojakeinoja, joilla pyrimme ehkäisemään henkilötietojesi luvattoman käytön ja tarpeettoman säilytyksen järjestelmissämme. Näitä ovat muun muassa pseudonymisointi, salaus sekä käyttö- ja säilytyskäytännöt.

Kannustamme sinua suojaamaan käyttäjätilisi seuraavilla tavoilla:

Voit kirjata itsesi ulos Spotifysta useasta paikasta yhtä aikaa tilisivulla olevalla Kirjaudu ulos kaikkialta -toiminnolla.

Jos muut voivat käyttää Spotify-tiliäsi (jos esimerkiksi olet antanut heille luvan käyttää tiliäsi jaetulla laitteella), heillä on pääsy tililläsi oleviin henkilötietoihin, asetuksiin ja Spotify-palveluun.

On sinun vastuullasi antaa tilisi käyttölupa vain sellaiselle henkilölle, jonka käsiin luotat henkilötietosi. Jos Spotify-tiliäsi käyttää joku muu kuin sinä, tällainen käyttö voi vaikuttaa personoituihin suosituksiin ja se voidaan sisällyttää ladattaviin tietoihisi.

Sivun alkuun ↑

9. Lapset

Huomautus: Tämä käytäntö ei koske Spotify Kidsiä, ellei Spotify Kidsin tietosuojakäytännössä sanota niin. Spotify Kids on erillinen Spotify-sovellus.

Spotify-palvelussa on vähimmäisikäraja jokaisessa maassa ja jokaisella alueella. Spotify-palvelua ei ole suunnattu lapsille, joiden ikä

Emme tietoisesti kerää tai käytä sovellettavaa ikärajaa nuorempien lasten henkilötietoja. Jos olet ikärajaa nuorempi, älä käytä Spotify-palvelua äläkä anna meille henkilötietoja. Suosittelemme sen sijaan käyttämään Spotify Kids -tiliä.

Jos olet vähimmäisikärajaa nuoremman lapsen vanhempi ja saat tietää, että lapsi on antanut Spotifylle henkilötietoja, ota yhteyttä meihin.

Jos saamme tietää, että olemme keränneet sovellettavaa vähimmäisikärajaa nuoremman lapsen henkilötietoja, ryhdymme kohtuullisiin toimiin henkilötietojen poistamiseksi. Tämä saattaa edellyttää, että poistamme kyseisen lapsen Spotify-tilin.

Kun käytät Spotify-pääpalvelua jaetulla laitteella, varo toistamasta tai suosittelemasta alle 18-vuotialle henkilöille sisältöä, joka ei välttämättä ole heille sopivaa.

Sivun alkuun ↑

10. Muutokset käytäntöön

Saatamme ajoittain tehdä muutoksia tähän käytäntöön.

Kun teemme merkittäviä muutoksia, annamme sinulle näkyvän ilmoituksen tilanteeseen sopivalla tavalla. Saatamme esimerkiksi näyttää näkyvän ilmoituksen Spotify-palvelussa tai lähettää sinulle sähköpostiviestin tai laiteilmoituksen.

Sivun alkuun ↑

11. Yhteydenotto

Jos sinulla on tätä käytäntöä koskevia kysymyksiä tai huolia, ota yhteyttä tietosuojavastaavaamme jollakin seuraavista tavoista:

Spotify AB on tämän käytännön perusteella käsiteltyjen henkilötietojen rekisterinpitäjä.

© Spotify AB

Sivun alkuun ↑