Labels en artiesten

Spotify-gebruikers hebben toegang tot een van de snelst groeiende catalogi van gelicentieerde muziek ter wereld. Muziekfans kunnen genieten van hun favoriete artiesten, gepresenteerd in een hoogwaardige en gebruiksvriendelijke applicatie. Het netto resultaat is een ongeëvenaarde gebruikerservaring en een indrukwekkend legaal alternatief voor piraterij. Als je muziek op Spotify staat verdien je royalties zodra je muziek wordt afgespeeld. Ook wordt alle afgespeelde muziek precies bijgehouden, en krijgen alle deelnemende labels en artiesten van Spotify toegang tot diepgaande rapportage.

We voegen voortdurend albums en nummers aan Spotify toe en willen onze gebruikers alle muziek ter wereld aanbieden. Als je interesse hebt om je muziek op Spotify aan te bieden, volg je de onderstaande aanwijzingen om je muziek in te sturen.

Hoe zet je je muziek op Spotify

Vertegenwoordig jij een label of distributeur, en wil je jouw muziek op Spotify?

De snelste manier waarop je als nieuw label je muziek op Spotify kunt krijgen, is door contact op te nemen met een distributeur of platenmaatschappij die al een contract heeft met Spotify en afspraken heeft gemaakt over de aanleverprocedure. We beschikken over een volledige lijst met distributeurs waarmee we samenwerken. Op dit moment zijn we helaas niet in staat overeenkomsten af te sluiten met afzonderlijke labels. Labels die zelf zorg dragen voor de digitale distributie van hun muziek en deze via een digitale feed aan ons kunnen aanleveren, kunnen zich het beste aansluiten bij het Merlin Network. Dit biedt een snelle en eenvoudige oplossing, waarvan inmiddels al duizenden labels en distributeurs gebruikmaken. Via het Merlin Network lever je je content rechtstreeks aan ons aan en je hebt ook één-op-één contact met ons op het gebied van bijvoorbeeld promotie. Eigenlijk is het dus net als een afzonderlijke overeenkomst met Spotify. Ga naar http://www.merlinnetwork.org/membership/how-to-join/ voor meer informatie over hoe je je bij het Merlin Network kunt aansluiten. Artiesten die zelf hun muziek uitbrengen en kleine labels die niet beschikken over een distributiepartner of -platform, verwijzen we graag naar https://www.spotifyartists.com/guides/

Let erop dat we geïntegreerd zijn met aanleverplatforms als FUGA en Consolidated Independent. Via deze platforms zul je sneller muziek op Spotify kunnen publiceren.

Is de titel van een album, nummer of andere metadata met betrekking tot je album onjuist?

Spotify verandert zelf geen metadata. Als je een fout aantreft in de metadata, lever de muziek dan opnieuw aan met de correcte gegevens. Zodra we je updates ontvangen zullen we onze database bijwerken met de juiste informatie.

Als je van mening bent dat bepaalde content op Spotify inbreuk maakt op je rechten, vul dan dit formulier in om ons hiervan op de hoogte te stellen.